|
|
- kıvır. başbakan'ın her gaf ve de potundan sonra yaptığı düzletmelerden sadece birisidir. bir insan düşünün ki bir de bir de başbakan, artistlik yapacağım sürekli gaf yapsın, pot kırsın, aynı kemal sunal filmleri gibi. ancak şöyle bir durum var başbakan hala elindeki gücün farkında değil. millet öyle derin bir uykuda ki küfür etse suratlarına anlamayacaklar. zamanında etti anlayıp tepki koyabildiniz mi? aman be başbakanım ister ayak de ister göt anlarlar mı sanıyorsun, sen yorma kendini açıklama yapacağım diye. onlar ancak aysun kayacı gibilere çemkirirler, aysun kayacı'nın bacakları göründü ya, güçleri ona yeter. sen götsünüz desen sesleri çıkmaz. sen çıktığın kabuğu beğenmez hale gelmişsin, yediğin, yürüttüğün paraların sarhoşusun, eşin, çocukların, damadın devletin parasıyla hayatını yaşıyor siz takmayın kafanızı, yormayın böyle işler için. ekonomik kriz nedeniyle doğal gaz çalışmaları durdurulmuş, marketlere, pazarlara yanaşılmıyor bile ama umrumuzda mı bizim, ipimle kuşağım işte, yemişiz ülkeyi.
artık semer vurana değil eşek olana kızıyorum. öyle bir eşek ki koyun karakterli ama kış uykusuna da yatabiliyor aynı zamanda.(malign, 03.05.2008 08:54 ~ 08:56)
- başbakan'ın yaptığı açıklamaların büyük çoğunluğundan sonra yaptığı ve duymaya artık alıştığımız bir düzeltme daha. kimbilir kaçıncı oldu ama sonuncu olmayacak, bundan eminim.
tabi biz, gerizekalı olduğumuz için başbakan'ın ne demek istediğini hep götümüzden anlıyoruz. 150 gram beyinlerimizle haşmetmeab'larının söylediklerine bir mana getiremeyerek, lafı don lastiği gibi istediğimiz yere çekiyoruz. ama şuraya dikkat edelim, herkes lafı götünden anlıyor yani, bu kadar da olmaz. nedir bizdeki bu algı eksiklği böyle!
sadece başbakan idrak ediyor ne demek istediğini, ettiği laf ile nereye gönderme yaptığını. biz anlamıyoruz bilmiyoruz, o yüzden düzeltiyor ya zaten devletlü.
hee bu arada hazır aklıma gelmişken; evet, öfke bir hitabet sanatı ama kıvırmak ne sanatı bilen var mıdır acep?
- ''artık kıvır kıvır
aşağıdan yukarıdan
kıvır kıvır
bir sağdan bir soldan
sonra yine...
artık...
sol sol sağ
ön ön arka''
- (bkz: beş vakit yalan)
- bu saatten sonra ben mi öğreticem koskoca başbakana
(bkz: ağzından çıkanı kulağın duysun)
- yani sanki söylediği sözleri meşru ve haklı gösterebilecek bir durumu varken, konuşurken iyice kendini batırmış, küçüldükçe küçülmüş başbakanın açıklaması.
ayak takımı demedim, ayak dedim. iktidara karşı gelinmez, ben ne dersem o olur; enflasyonun üzerinde maaş artımı yaptım ama asgari ücreti denen şey açlık sınırının da altında; enflasyon hiç artmıyor gibi görünüyor ama gelecek küresel ekonomik krizde bu cari açıkla ne halt ederiz bunları bilmiyoruz; 1 mayısı sermaye para kaybetmesin diye tatil etmedik ama aldığım olağanüstü önlemlerle ve de kullandığımız teçhizatla bu parayı biz kaybettik daha ne olsun....
uzayıp gidiyor aslında bu başbakan denen şahsın söylediklerinin altında asıl yatanlar. her söylediğinin bir başka yanılsaması var artık biliyoruz. sonra da gülüyoruz bolca ben öyle demedim böyle dedim laflarına....
gülüyoruz mütemadiyen!...
öfkemizi büyütüyoruz mütemadiyen!...
- bir başbakan savunmasıdır.
anlayamadığım şudur: aysun kayacı aynen şöyle demiştir
" ben demorasiyi de sorguluyorum. niye ben vergi veriyorum. niye vergisini vermeyen -çok özür diliyorum herkes üstüme gelicek- bu sadece kalıp olarak söylüyorum - dağdaki çobanla benim oyum eşit mesela niye ben tabiki benden on kat daha çok araştıran insanlar var ben ben belki sadece günlük gazetelerden birazda internetten takip ediyorum. (- bir cumhurbaşkanıyla da senin oyun eşit) ama vergi veriyorum ben. vergisini hiç vermeyen biriyle niye benim oyum eşit. bu kadar duyarlı benim kadar sorumluluk içinde yaklaşıyor mu acaba?ama şu an sizin şikayet ettiğiniz şey ayak takımının iktidara getirdiği partiyi şikayet etmiyor musunuz şu anda? " . buraya kadar yazabildim bu cümleleri tüm konuşmayı zaten http://www.youtube.com/... dan izleyebiliyoruz.
gelelim anlayamadığıma aysun kayacı konu ile ilgili bir dünya laf söylemişken bir çok kişi sadece dağdaki çoban lafına takıldı ki bu lafı telafuz etmeden önce aysun kayacı " çok özür diliyorum herkes üstüme gelicek- bu sadece kalıp olarak söylüyorum " diye bir ön açıklama yapmıştı kullanacağı sözcüğe. bir çok kişi bu laf üzerinde oynadı. aysun kayacıya denmedik kalmadı. sokaktaki vatandaşın günlük hayatta "allahın çobanı" diye kullanabildiği bir lafa gidip davalar açıldı. maddi manevi tazminat davaları hem de. akp li millet vekillerinden biri "biz onun nasıl para kazandığını" biliyoruz nevi bir cümle söyledi. tüm konuşmaya bakılmadı da minnacık bir yeri aldı incelendi.
aysun kayacının dediklerini yazdığım satırların sonunda şu da vardı halbuki:
"ama şu an sizin şikayet ettiğiniz şey ayak takımının iktidara getirdiği partiyi şikayet etmiyor musunuz şu anda?"
bana göre burada oldukça trajikomik bir olay söz konusu. aysun kayacı tarafından bakarsak akp yi başa ayak takımı getirdi. rte ise ayak takımı demedim diyor. rte nin ne dediğini de gayet iyi biliyor ve hatırlıyoruz da
hani aysun kayacı dağdaki çobanı küçümsedi diye sanki aysun kayacının genital organına sayaç takmışlar gibi o kadının neresiyle para kazandığını bildiğini iddia eden kişiler (!) neden çıkıp rte ülkedeki emekçiye ayak takımı diyerek ezdi dediğinde tek kelam etmediler.
neden dağdaki çobanlar aysun kayacı ya dava açtı da
ayak takımları (!) hala dava açmadı...
çifte standart dedikleri bu olsa gerek.
aysun kayacı çoğu kişinin gözünde düşerken, frikik resimlerini ayıla bayıla internette site kurup yayınlayan insanımsılar bile aysun kayacıyı kınarken
aysun kayacı ertesi haftadaki programda bile benim gördüğüm kadarıyla yan çizmedi. sadece ağzıma tüküreyim dedi.
hani tü kaka yaptıkları insan bile (!) lafının arkasında durdu...
ama rte "ayak takımı" demedi(!)(!)(!)
- evet sayın başbakanımız r.te ayaktakımı demedi..ben kulaklarımla duydum..diyalog aynen şöyle gelişti:
muhabir: sayın başbakanım amcamın oğlu 1 mayıs'ı bizzat taksim'de kutlamak istiyor. o'na bi güzellik yapsanız, bakın buraya kadar da geldi hem.ehhehehe
rte: nerde?
muhabir: bakın hemen şu grubun içinde, siyah kazaklı olan.
rte: hangisi? ayaktaki mi?
evet, aynen böyle gelişmiştir. rte ayak takımı dememiştir.
- (bkz: yersen)
- (bkz: atma recep din kardeşiyiz)
- velevki dedi, zaten gazetecilerde göbeğini kaşıyan adam, mankenler ayak takımı, kimileri bidon kafalı demedimi. bence iki yüzlülüğü bırakın ey ayaklananlar. karşısında olupta onu aşağılamayan kim var ???
- -ben ayak takımı demedim.
+ne dedin peki kayıtlar ortada?
-fotomontaj bu.
+ses kaydının fotomontajı mı olur?
-şantaj hep.
+lan demişsin işte..
-düzgün konuş.
+"lan" da demişsin zamanında*, onu diyorum.
-çok üstüme geliyürsünüz.
- -demedi, ben şahitim.
(bkz: ayaklar baş olursa kıyamet kopar/@2363897)(baschar, 03.05.2008 17:40 ~ 17:40)
- şaşırılması gereksiz bir açıklamadır.
- başbakan çiftçiye anası ile ilgili temennisini belirtirkende aslında kadıncağızın kalabalıktan bunalmış olacağını düşünmüştü.
-askerlik yan gelip yatma yeri değil derken tsk ya mesaj göndermeye çalıştı, hedef şehit aileleri değildi. kızım sana söylüyorum gelinim sen anla hesabı.
-gemi değil gemicik derken nazara karşı tedbir aldı o kadar.
-alman başbakanının maaşını sorarken genel kültür kasma sevdasındaydı sadece.
yahu ne pis fikirlisiniz siz.
(bkz: üç deyince gülüyoruz)
- (bkz: at yalanı sikeyim inananı)
(jimmy, 03.05.2008 18:08)
- sayın başbakanım; yalanını sevsinler yalansız dönmüyor dünya di mi? başbakanın gazeteciler önünde oldukça mahçup bir durumda, kıvırmak mı dersiniz, pişmanlık mı dersiniz, mahmut mu dersiniz; öyle birşey.
- ayak takımı demedim!
+ bal gibi de dedin olm, "sözüm geri" de lan; çabuk!
- abi valla demedim yaa! böhüü
+ yalancının?
- siksinler!
+ hadi inandım...
- rte'nin "ayaklar baş olursa kıyamet kopar" şeklindeki açıklamasını inkar edişidir. inkar etmek onda alışkanlık haline gelmiş, vatandaş tarafından ise artık kanıksanmıştır.
(bkz: çevir kazı yanmasın)
"en az üç çocuk yapın" lafını da inkar etmesini ya da kulbuna uydurmasını beklerdim ama onda maşallah epey kararlı çıktı. onun lafıyla ailelere dahil olacak olan bütün evlatlar vatana, millete hayırlı uğurlu olsun; ne diyelim...
- (bkz: akılsız başın cezasını ayaklar çekmeyecek)
|