belki ilginizi çeker
  1. · nxnx
  2. · burnunun direği kırılmak
  3. · hoşa giden ilginç kokular
  4. · birine kokuyorsun denmesi
  5. · kokan insan
  6. · ayakları kokuyor diye derse alınmayan öğrenci
  7. · çorabın sertleşmesi
  8. · doritos panço
  9. · kişinin büyüdüğünü anladığı an
  10. · en güzel kokular
gündem
  1. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  2. · darwin i bitiren balık
  3. · her yerinden öpüyorum rüştü
  4. · zongul ducks
  5. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  6. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  7. · giyotine yolladılar gitmedim
  8. · ferrari enzo
  9. · şairane

ayak kokusu  

sayfa  / 2
  1. uzun süre çıkarılamamış olan ayakkabıların içerisinde metan gazı + bakteri + kir pas birikmesi sonucu bu üç maddenin reaksiyona girerek insana acı veren bir hal alması.
    (wolverine, 16.04.2004 14:32)
  2. (wolverine, 16.04.2004 14:33)
  3. günde 20 saat ayakkabı giymek suretiyle 5 günde kralına sahip olabileceğiniz koku.
    (azwepsa, 14.09.2004 13:19)
  4. hava almayan spor ayakkabısı başlıca nedenlerindendir.
    sonucu ise birilerinin evine ziyarete gitmeye çekinirsiniz.
    (ceycey, 14.09.2004 15:09)
  5. ayak kokusunu çekenler için katlanması zor bir durum olduğu gibi kokunun sahibinin de başına bela olan, günde iki çift çorap değiştirmesine neden olup çorap gibi değerli bir kaynağın çok çabuk tüketilmesine neden olan beladır.muzdarip kısım genel olarak yatılı okullarda okuyan öğrencilerdir.
    (favorius, 13.01.2005 05:07)
  6. bazı insanlarda genetik olarak doğal bir şekilde olan kokudur. yani ne kadar yıkarsa yıksanı, hatta derisini kazısın yine koku olur. esas onların işi zordur.
    hele bir de misafirliğe giderse kalabalık bir eve, eyvahlar olsundur. adam renkten renge girer milletin buruşmuş suratını görünce.
    (hell guardian, 28.01.2005 14:43)
  7. ucuz bir ayakkabın varsa ya da ayakkabının derisi iyi değilse terleme sonucunda kokuya neden olur.
    (yalnızlık senfonisi, 28.01.2005 22:08)
  8. (nxnx, 16.04.2006 03:28)
  9. (bkz: doritos)
    (nükleer danacık, 16.04.2006 16:41)
  10. bilerek koklandığında burnunuzun erimesi olası olan olay,özellikle aynı çorabı ve ayakkabıyı günlerce giyip ayak yıkama alışkanlığına sahip olmayan yaratıklarda gözlenen katlanılamayan olaydır,yurtlarda çok rastlanır,üstüne bir de osururlarsa ruhunuzu teslim etmenizin vakti gelir(bkz: fevzi çakmak öğrenci yurdu)
    (rockbase, 16.04.2006 21:58)
  11. tulum peyniri gibi kokan türleri vardır. ya da bazı tulum peynirleri ayak gibi kokmaktadır.
    (ahmak ı hayal, 03.02.2007 12:35)
  12. abim yüzünden çokça nefret ettiğim koku. evet ayak kokar, çorap kokar, ayakkabı kokar. ama ayakların yıkadığı banyo, yattığı yatak ve oda da kokar mı ? kokuyor. ama kokuda kesinlikle peynir aroması var buna eminim. bir keresinde abimin yorganını almışım yanlışlıkla ayaklarının olduğu kısımda yüzüme gelmiş. allahım o nasıl bir koku. gel gelelim garip bir yöntem bulduk. ayakkabıya sulandırılmış çamaşır suyu dökmek. abimin o nükleer ayaklarının kokusunu bile biraz olsun önledi.
    (gibigibi, 03.02.2007 12:48)
  13. askerde duyulması kaçınılmaz olan koku.

(bkz: peynirli cheetos)
    (bkz: peynirli tombi)
    (youversusme, 03.02.2007 13:08)
  14. (bkz: çizi)
    (zinzoline, 11.06.2007 18:32)
  15. (van den budenmayer, 11.06.2007 18:52)
  16. askere gitmeden önce ne olduğunu anlaşılamayacak olan koku türüdür. orda peynir esansından doritos'a kadar her türlü çeşidinin karışımı olan bir atmosferle karşılaşılır. yan etkileri baş dönmesi ve hafif sarhoşluktur.
    (helicopter, 11.06.2007 21:46)
  17. peynirli cips kokusuna benzer. neden benzer nasıl benzer bu kadar iğrenç nasıl kokar peynirli bir cips ya da ayak nasıl yiyecek birşey kokar, akıl sır ermez.
    (bkz: hikmetinden sual olunmaz)
    (blungel, 20.06.2007 16:05)
  18. -ayağın kokuyor abi ya..
    -benim ayağım deil o,
    -ama sensin tek erkek burda..
    -ne demek ya siz insan değilmisiniz..?
    -insanız o yüzden bizim kokmuyor zaten...
    (bakarsinbirigelirelimdekielmayiyer, 20.06.2007 16:12)
  19. doğal seleksiyon ayırıcılarındandır. öyle tipleri vardır ki buna dayana kişi, atom bombasına bile direnç gösterebilir ve homo sapiens sapiens türünün devamını sağlayabilirler diye düşünür insan.
    (trişka, 21.06.2007 20:49)
  20. ayağın gün boyunca çektiği çileden ilham alarak ortaya koyduğu yapıttır.
    (selam kelamı, 02.07.2007 23:05)
  21. ayak kokusu getiriyorum
    yeni temizlenmiş evime
    sabahtan beri
    ayakkabıdan çıkmamış
    bir çorap giymişim
    rastgele
    çıkaramıyorum
    çıkaramıyorum

ayak kokusu getiriyorum
    bileklerimin tepesi özgürlük
    dibi pislik
    işte isilik
    uçarı bir sinek
    uçuşuyor ucunda
    inanamıyorum
    inanamıyorum

yarım adım uzakta lavabo
    ayaklarımı sokup yıkamak için
    yine sıcak suyu açmak
    yine çorap çıkartmak
    yine anne mızmızlarına
    katlanmamak için

ayak kokusu getiriyorum
    güneş kavurmuş içini
    bir futbol maçı sonrası gibi
    neden terli ve yalınayağım
    hiç bilemiyorum
    hiç bilemiyorum
    (busburak, 02.07.2007 23:12 ~ 23:40)
  22. peynirin mayalanma sürecinde rol alan bakterilerle akraba olan mikroorganizmaların vücüda getirdiği kokudur. ayağın bi suçu yoktur. suçlu kişi de değildir. suçlu yoktur. ılık suyla yıkanarak pür-ü pak edilir.
    (kudüm, 02.07.2007 23:21)
  23. kimi zaman öyle dayanılmaz olur ki kokusu polisler kapıya dayanır, bu pisliği yok edip cehennemin dibine tıkmak, dünya üzerindeki bu kötülük timsalini ortadan kaldırmak, dünyayı daha yaşanılır kılıp, çocuklara daha temiz, daha güzel kokan bi bi dünya bırakmak ve tüm kokan ayakları kes.. ehemm.. neyse.. yaşanmış bir olay polis kokudan kapıya dayanmış cidden:

http://www.ntvmsnbc.com/...
    (tanrim ben nerdeyim, 10.07.2007 22:50)
  24. güç onda yoğundur. bayıltıcı, süründürücü, tokatlanası bir olgudur. giyilen ayakkabı ve çıkarılmadan giyilme süresi bu olgunun ne kadar efektif olduğunu belirler. bakteri, mantar, uranyum falan içerir herhalde. doritos taco baharatlı cips ile koku benzerlikleri sevimli görülebilir fakat etkisi arttıkça kedi ölüsü, fare zehiri, kelebek pisliği, eşek zki koklamak gibi son derece büyük tehlikelerle bir tutulur.
    (saintribmar, 25.09.2007 22:05)
  25. bir yerden sonra

-birader bu ayak kokmuyor; en mütevazi tabirle çürümüş!

dedirtebilir. sevimsizdir...
    (kökez, 03.12.2007 22:11)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil