belki ilginizi çeker
  1. · actionmax
  2. · roccocan
  3. · yoklamadaki nicklerden şiir yazmak
  4. · izbatur
  5. · at yarışı
gündem
  1. · uykusu olup da uyumayan insan
  2. · yılmaz özdil
  3. · yatmadan önce dinlenen son şarkı
  4. · sözlük yazarlarının hayalleri
  5. · boylumlama
  6. · ugg düşmanı ezik kızlar
  7. · marjinal isim meraklısı aile
  8. · b tree
  9. · yalnızlık

ayabakan  

1. geleceğin şampiyonu olmaya yakın yarış atı. koştuğu ilk 4 yarışın 4'ünde de inanılmaz rahat birinci olmuştur. misal 3. yarışı için;

http://www.youtube.com/...
    (fakespeare, 30.09.2007 13:47)
  2. ankara 100.yıl semt pazarının hemen yanında yer alan bir balıkçı.
    (maximus, 30.09.2007 14:19)
  3. (bkz: günebakan)
    (jenesaispas, 30.09.2007 19:50)
  4. bugün veli efendi hipodromunda koşulan 69. hatay koşusunda ( arap atlarının derbilerinden sayılır) çok rahat bir birincilik daha kazanarak (halis karataş ile ) kariyerinin ilk 5 yarışının 5'inde de 1. olmuş olan at... hayranlıkla izlemekteyiz... ama seyirciye pek heyecan yaşatmıyor bu at... o kadar fark takıyor ki son 800'de kesin birinci olur bu diyorsunuz zaten...
    (fakespeare, 30.09.2007 20:21 ~ 27.11.2007 21:10)
  5. dördüncü nesil hemşehri yazar.
    (absolutely, 05.12.2007 16:47)
  6. ankara'da sakarya caddesinin ilk balıkçılarından. sahibi nevzat ayabakan bir dönem ankaragücü kulübünün başkanlığını yapmıştı.
    (la vie en rose, 05.12.2007 23:07)
  7. bir aşiret.
    adanalı bunlar. muratlar* öyle amaçsız göğe bakarken ve gündüz vakti, bu aşiret nispet olsun diye geceleri aya baktıkları için bu ismi aldılar. dikkat edilecek olursa murat'ın gözlerde sorun vardır. güneş yüzünden. bunlar ayyüzlüdürler ayrıca. hani anne hamileyken neye bakarsa çocuk ona benzermiş, bunlar da ayyüzlü işte.
    bizim murat oğlan bunların güzel kızına aşık olur hatta. onun adına türkü yaktığı bile söylenir.

he bir de sözlük yazarımızdır. onun bu aşiretle alakası yok sanırım.
    (hiçbirşeydiyen, 13.03.2008 21:20)
  8. bugun koştuğu yarış ile 10 da 10 yapıp geçilmezliğini devam ettiren şampiyon adayı.
    (mirhat, 06.07.2008 19:16)
  9. bugünkü istiklal savaşı koşusu dahil olmak üzere 3 yaşlılığından bugüne katıldığı tüm koşuları ( toplam 10 koşu) kazanma başarısı gösteren, şihis şimşek'in sahibi olduğu, özgün-zafire15 orjinli arap atıdır.

ayrıca adaşıda itüsözlükte yazardır. geçenlerde aramızda geçen bir mesajlaşmada adaşın ne zaman geçilecek? diye bir soru sormuştum o da hele bir kendinden yaşça büyük atlarla (izbatur, kafkaslı) koşsun görelim dedi. artık ben de merak ediyorum üst gruba geldiği zaman neler yapacağını. eğer bu performansını devam ettirebilirse (ayağı düz bassın, nazarımız değmesin) efsane olma yolunda adım adım ilerliyor diyebiliriz. tabi ayabakan'ın dediği gibi bu performansı yetmeyebilir biraz vites yükseltmesi gerekecek.

ayabakan'ın bugün kazandığı istiklal savaşı koşusu kendisi için çok önemliydi. çünkü at ilk defa uzun mesafeye (2100 m) çıkacaktı. bu koşuda göstereceği performans ilerleyen zamanlarda koşacağı bu gibi mesafeli koşulara da ışık tutacaktı. mesafeyi yadırgadığını söyleyemem koşunun sonunda güntay'ın dışarıdan sıkı bir şekilde gelmesi sonucu biraz bocalasa da nihayetinde koşuyu kazanma başarısını gösterdi. ama güntay'ın yerinde kafkaslı ya da izbatur olsaydı???? bu da gösteriyor ki yazar olan ayabakan'ın tespiti doğru artık vites yükseltmesi gerekecek.
    (solt, 06.07.2008 23:28 ~ 23:37)
  10. dün itibariyle istanbul'da 2400 metre çim pistte koşulan açık grup1 niğbolu koşusunda çelikkan tarafından geçilmezliğine son verilen arap atıdır.

kendisine güvenen yarışseverleri hayal kırıklığına uğratmıştır. her ne kadar at yarışında ''at atı geçer'' kuralı bugün işlemişse de en azından çelikkan gibi bir rakibe geçilmemeliydi. tabi geçilmesinde sahibinin veya antrenörünün verdiği taktiğin katkısı yadsınamaz. üstüne halis karataş'ın muazzam becerisi(!) de eklenince ayabakan için geçilmezlik ünvanını yitirmek kaçınılmaz oldu.

aslında ayabakan'ın uzun mesafeli koşularda eksik koşacağının sinyallerini bir önceki koşu olan 2100 metre mesafeli istiklal savaşı koşusunda almıştık. mesafe 300 metre daha uzamış, fakat rakipler hemen hemen aynıydı. tabi çelikkan hariç. startla birlikte çelikkan kazanmak için tek şansı olan yolu denedi. startla birlikte numarayı alıp allah ne verdiyse kaçtı. rakipleriyle arasında 20-25 boyluk bir mesafe oluşturdu ve bu mesafeyi son viraj dönülene kadar korudu. arkadaki jokeyler uyanıp (özellikle halis karataş) yürümeye başlamışlarsa da artık iş işten geçmiş atı alan üsküdarı geçmişti. sonuçta çelikkan birinci, son ataklarıyla ayabakan ikinci oldu. işin garip tarafı koşu 2.46.04 gibi vasat bir dereceyle bitti.

çelikkan isimli atı ve ilgililerini başarılarında dolayı kutluyorum. başarılarını küçümsemek gibi olmasın, fakat bu yarış çelikkan'ın grup1 de kazanacağı ilk ve tek yarış olacaktır. bir daha arka grubu böyle uyutabileceklerini hiç sanmıyorum. ayrıca bu koşuda çelikkan dışındaki atlara binen jokey arkadaşları da tebrik ediyorum, muhteşemdiler(!)
    (solt, 18.08.2008 00:15)
  11. babası şampiyon aygır özgün annesi zafire.15 tir.bir yarış atı için çok cüzi sayılan 23.000 ytl ye alınmasına rağmen o sene 500.000 ytl civarında satılan taylar maidenden çıkamazken kendisi katıldığı 11 yarışta 10 birincilik 1 ikincilik elde ederek sahibine 1.295.000 ytl kazandırmıştır.bu da at yarışlarında şans faktörünün diğer sporlara nazaran ne kadar yüksek olduğunun bir başka göstergesidir.
    (maninthemirror, 19.08.2008 20:42)
  12. enternasyonal koşularda kafkaslı ve bir kaç kaliteli yabancı atı geçerek şampiyon olduğunu kanıtlamış arap atıdır.
    (mirhat, 08.09.2008 23:15)
  13. az önce koşulan veliefendi kupası koşusunun son 600 metresi geçilirken sağ ön ayağı kırılmış şampiyon. koşu başladığında bozuk aksiyonları vardı zaten huysuz ve sıkıntılıydı. neden zorladın atı be halis. koşunun bitmesiyle seyisi koşarak piste girdi ve atının yanına geldi kırılmış ayağını görünce hüngür hüngür ağlıyordu. inanın en az onun kadar üzgünüm çünkü biliyorum ki bu şampiyonun son yarışıydı. daha 4 yaşındaydı ve gelmiş geçmiş en iyi arap atıydı. benim için bambaşka bir yerdeydi tek temennim de ayaklarının düz basmasıydı daha ilk koştuğu günden beri ama olmadı...

(bkz: şu an ağlıyorum sözlük)
    (ayabakan, 16.11.2008 19:27)
  14. turbo ile koşularını izleyemeden nazar değmiş attır. onu izlemek bir zevkti.yazık oldu..
    (mirhat, 16.11.2008 21:23)
  15. oğlumun ayağı kırılmış kadar üzüldüğüm yarış atı. ah be halis. yine küfür yedin benden be...
    (fakespeare, 17.11.2008 10:32)
  16. bilindiği gibi ayabakan veli efendi koşusunda üzücü bir sakatlık geçirerek koşuyu tamamlayamamıştı. ardından safkanın ön sağ ayağının üzerine basamadığını gördük. bu görüntü tüm yarışseverleri derinden üzdü. yapılan tetkikler sonucu "şampiyon"un dizinde kırık tespit edildi. uzun sürecek bir tedavi dönemine hemen başlandı ve bu dönem içerisinde safkanın iyileşme hızı ve gelişimine göre bir daha sahalara dönüp dönemeyeceği belli olacak.

daha önce cıncınatı kıd aynı sorunu arka dizinde yaşamış ve platin takılarak yarış yaşamına döneblmişti. yine ön dizinden aynı sakatlığı yaşayan maracaıbo'nun ise tedavisi devam etmektedir.

ayabakan'ın en kötü ihtimalle hayatta olması bile kötünün iyisi olarak sevinilecek bir durum olsada, böylesine bir şampiyonun sahalara eskisi gibi geri dönmesini tüm yarışseverler gibi bizlerde temenni ediyoruz...

http://www.ganyanci.com/...
    (mirhat, 18.11.2008 18:57)
  17. yazarımız girilerine vatani görevi nedeniyle yaklaşık 12 ay süreyle ara vermiştir.
    (ayabakan, 13.12.2008 18:16)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil