görseller
ay ı ikiye bölen peygamber 

belki ilginizi çeker
  1. · hz muhammed in ayı ikiye bölmesi
  2. · uchiha madara
  3. · şerefsizim benim aklıma gelmişti
  4. · the tick
  5. · yaran peygamberler
  6. · hasan mezarcı
  7. · kuranda da yazıyordu zaten
  8. · fake
  9. · aya baktım seni gördüm sana baktım ayı gördüm
  10. · ay ı partition lara ayıran adam
gündem
  1. · galatasaray
  2. · recep tayyip erdoğan
  3. · günün tek şarkılık özeti
  4. · author gibi erkekler
  5. · tunceli alevileri dinsizdir
  6. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  7. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  8. · cem uzan
  9. · nasıl da baktı sümükleri aktı

ay ı ikiye bölen peygamber  

sayfa  / 2
  1. şüphesiz ki bizim peygamberimizdir. candır, canandır, yüceler yücesidir. diğer peygamberler mucizelerini en fazla atmosfer sınırları içerisinde gerçekleştirebilirken, 380.000 km öteye sözü geçendir.

olay şöyle anlatılır:

muhammed aleyhisselamın meşhur mucizelerinin en büyüklerinden birisi de, ayın ikiye yarılmasıdır bu mucize, başka hiç bir peygambere nasip olmamıştır muhammed aleyhisselam, elli yaşında iken, mekke'de kureyş kafirlerinin ele başları yanına geip "peygamberisen ayı ikiye ayır" dediler muhammed aleyhisselam, herkesin, özellikle tanıdıklarının, akrabasının iman etmelerini çok istiyordu ellerini kaldırıp dua etti allahü tealaduasını kabul edip ayı ikiye böldü yarısı bir dağın, diğer yarısı başka dağın üzerinde göründü kafirler, muhammed bize sihir yaptı dediler, iman etmediler.

"ay, hz. peygamber'in zamanında iki parçaya ayrıldı. bir parçası dağın bir tarafında, diğer parçası dağın diğer tarafında idi. hz. peygamber bize şahit olunuz." dedi. (buhârî, tefsir, sûretu'l-kamer, 1; müslim, kiyame, 44). "kıyamet saat(i) yaklaştı, ay yarıldı. bir mucize görseler hemen yüz çevirirler ve "süregelen bir büyüdür" derler. " (el-kamer, 54/12).

bir de benim anlamadığım, mucizelerin sırf o dönemde gerçekleşmesi bize yapılmış bir haksızlık değil midir? şimdi mesela hz. muhammed gelse, karşımda ay’ı ikiye bölse, parmaklarından su verse filan anında secde eder, müslüman olurdum yav. ama o dönemki kafire bakıyorsun, adam ay'ın bölündüğünü bizzat görüyor, bana büyü yaptınız, force kullandınız filan diyerekten iman etmiyor. yahu, sihir dediğin mucize değil midir zaten? artık şerefsizin kalp gözü ne kadar kapalıysa.
    (war never changes, 05.11.2009 23:04 ~ 06.11.2009 00:34)
  2. (bkz: şerefsizim benim aklıma gelmişti)
    (nicksiz adama kız verilmez bizde, 05.11.2009 23:35 ~ 23:37)
  3. (bkz: aya benzer yüreğim)
    (o gece bu sene, 05.11.2009 23:36)
  4. "ayıyı kim bilir ne yapar?" sorusunu akla getirir.
    (bkz: aya baktım seni gördüm sana baktım ayı gördüm)
    (ahead full, 05.11.2009 23:41)
  5. (bkz: hasan mezarcı)
    (testesteron adam, 05.11.2009 23:42)
  6. (bkz: vay ayı)
    (kısaltma kablosu, 05.11.2009 23:43)
  7. ay'ın ortadoğudan bile büyük oldugu bir gerçektir fakat göze düşen bir kılın bile ay'ı örtebileceğini bile bilmeyen insana şu anda peygamber gelse bile nafiledir, zira o imtihanın ne oldugunu bile anlayabilecek durumda değildir..diyelim ki hz. peygamber şimdi geldi, ne olacak? bunu gören ya tamamen müslüman olacak ya da küfründe ileri gidip sihir ile mucizeyi birbirine karıştıracaktır.. halihazırda bile bu yaşanırken, hz.peygamberin zatıyla günümüze gelmesine gerek yoktur, inanan inanır, inanmayan saygı duyar..
    bu inancı skolastik diye niteleyip düz mantıkla dalga geçmek kolaydır, üzerinde biraz düşünmek ise efdal olandır..
    (istanbul tek nick, 05.11.2009 23:47)
  8. göze düşen bir kılın ay'ı ortadan ikiye bölebileceğini bilen bir insan şunu da diyebilir: "demek ki yüzlerce insanın gözünün önüne farklı açılardan, aynı görünecek şekilde kıl düşmüş." gayet denebilir yani. diyelim ki "hz. peygamber" geldi. onun geldiğini nereden, nasıl anlıyoruz? kendisinin elimizde ne resmi var, ne bir şeyi. şu zamanda karşımıza "ben mehdiyim" diyen adama bir taraflarımızla gülerken, "ben 'hz. peygamber'im" diyen adama kim bilir neler yaparız.

bir de the tick vardı hatırlarsanız. orda da ay'ı maymun etmişlerdi. biri gelir ay'ın üzerine chairhead yazmaya çalışır, "cha" yı yapar sadece, sonra diğeri gelir ayın bir kısmını patlatır, ay saçma sapan bişeye dönüşür. sonra yanlış hatırlamıyorsam ay'ı boyamaya da çalışmışlardı. bunlar olmayacak şeyler değil sonuçta. bakın, adamlar yapmış.

kaşııııııık!!
    (orchidaceae, 05.11.2009 23:55)
  9. göze inen kılın ayı örtebileceği ay'ın öyle ortadoğudan bile büyük olması sebebi ile iki tepe üzerine sığamayacağı gibi düz mantıkla ilerlenemeyeceğini gösteren bir emsaldir sadece..yüzlerce insanın gözüne kıl indiği için ayı iki parça görmüşler gibi bir tahmin ise bunun mucize oldugunun ayrı bir göstergesi olur zira böylesi bir rakamdan bahsediliyorken bunun tesadüf olamayacağı da aşikar olur ve bunu herşeye gücü yeten bir zatın yaptıracağı ve bu zatında peygamberin rabbi olacağı görünür..
    zaten kuranda geçtiği üzere yeni bir peygamber gelmeyecektir ama sözkonusu varsayım ile günümüzde geldiği düşünüldüğünde aynen sözlük yazarlarının tartıştıgı gibi bazıları nerden bileceğiz derken bazıları mucizeleri yorumlayacak, bazıları kişiliğinden değil, yetimliğinden dem vururken bazıları bugüne kadar hiç yalan söylemediğini kıstas alacaktır.. her peygamber zamanında oldugu gibi inananlarında inanmayanlarında kendilerince haklı sebepleri olacaktır, bu yüzden inanmak aklın değil, duyguların merkezi diyebileceğimiz kalbin eseridir..
    ay için kimin son yüzyıllarda ne yaptıgı ya da ne dediği ise bununla karşılaştırılabilecek bir durum değildir çünkü biri film veya hayal gücünün eseridir, diğeri ise inandığı için savaşan, ağzından yalan çıkmayan, her nesilde milyonların arkalarından gittiği, yüzlerce belki binlerce kişinin gördüğü bir durumdur..
    hayal ile hakikat kıstas kabul etmez
    (istanbul tek nick, 06.11.2009 00:16)
  10. paylaşımcı kişilik. eşitlik yanlısı.
    (paintitblack, 06.11.2009 00:17)
  11. ---spoilerlı serbest çağrışım---*

(bkz: uchiha madara)

---spoilerlı serbest çağrışım bitti---
    (orochimaru, 06.11.2009 00:20)
  12. havada durdum şahitlerim var diyen adam kadar peygamberdir. her inanana saygım vardır. ancak sırf ayı ikiye böldü, mucize gösterdi diye inanırsan sadece gülerim sana. bir grup insanın gözünün önüne kılın inmesi veya böyle bir olayı anlatan 3-4 kişinin şahitliği ile bir insanın peygamber olduğuna veya onun öğretilerine inanan kişi kusura bakmasın da havada durup şahitleri olduğunu iddia eden adama da kolayca inanır. mesele inanıp inanmamak değil. körü körüne inanmak. peygamberlerin mucizelerine inanmak önemli islamda ancak sırf mucize gösterdi diye körü körüne inanmak sadece kendini kandırmaktır. ayı bölmüş olabilir neden olmasın. peki o ana kadar ona inanmayan kalp gözü kapalı adamların gözünü açan ne oldu bu durumda ? ayı bölmesi mi ? yoksa peygamberin anlatmaya çalıştıkları mı ? göstermek istedikleri mi ?
    (chucklet, 06.11.2009 00:25)
  13. arasına sucuk koyacaktır. damak tadını bilen peygamberdir.

(bkz: saçmalıyorum mütemadiyen)
    (karadut, 06.11.2009 00:29)
  14. partition lara ayırıp birini c, birini d diye isimlendirir.
    (paintitblack, 06.11.2009 00:34)
  15. (bkz: hz. muhammed'in ayı ikiye bölmesi)
    (ali kamber, 06.11.2009 00:34)
  16. bir kıl parçasının göze düşmesini tahmin zanneden, bunun soru olduğunun farkına varamayan insanların çılgınlar gibi savunduğu olaydır. it's physucks tieem! haydi basit hesaplamalar yaparak, biraz da güneş tutulması'ndan yararlanarak ay'ın gölgesinin yalnızca iki tepe üzerine düşemeyeceğini ispatlayalım. var mısınız!

güneş sisteminin en büyük beşinci uydusu olan ay'ın dünya ile arasındaki uzaklık 384,403 kilometre imiş. klasik wikipedia bilgileri bunlar. ay'ın dünyaya olan uzaklığı, ve ay'ın boyutu göz önüne alındığında ay, dünyanın üzerine şu şekilde yansıyor:

(görsel: güneş tutulması/27264) bu fotoğrafla'da memnun olmadıysanız 2006'daki güneş tutulmasını örnek gösterelim. antalya'nın en ucundan tutun, karaman'a kadar geniş bir bölgeye kadar tam tutulmayı izleyebilirsiniz. büyüklüğün farkına varabildiğinizi düşünerek yazıma devam ediyorum:

şimdi. ay'ın gölgesinin dünya üzerine vurmasının güneş tutulması'ndan başka bir şeyle açıklanmayacağından böyle başladım olaya. ay diyelim ki gerçekten ikiye bölündü. ay ciddi ciddi ikiye bölündü ve o sırada güneş tutulması var (bu iki olayın gerçekleşme olasılığı benim şu anda su altından yazıyor olma olasılığımla nereden baksanız aynıdır). ay ikiye bölündüğüne göre, gölgenin de bir şekilde ikiye bölündüğünü düşünelim. düşen gölgeler hiçbir zaman tam tutulma gölgesi olmayacaktır, burada bi kere anlaşmaya varalım. ancak ay'ın ikiye bölünmüş boyutunun dünya'ya düşen kısmının yine aynı gölgeden biraz daha küçük bir gölge olduğunu düşünelim. yine de bizim elimizde olan gölge parçaları en az istanbul kadar büyük olacaktır. bu durumda şunu söyleyebiliriz: ya ortadoğu o zamanlar çok büyükmüş, ya da birileri bir yerlerden sıkıyor.
    (orchidaceae, 06.11.2009 00:41 ~ 00:49)
  17. (bkz: ay ı partition lara ayıran adam)
    (paintitblack, 06.11.2009 00:42)
  18. (bkz: yaran peygamberler)
    (demre, 06.11.2009 01:02)
  19. aynı zamanda bir savaşçı olduğu için kafirlerle olan cihadında kafirlerin de kafasını kılıcıyla ikiye yaran peygamberdir; ona dil uzatanların ve alay edip marjinal olduğunu zanneden zavallıların akıl fikir yarılmalarının yanında ay'ın ikiye yarılması bile hafif kalır...
    (soulblighter, 06.11.2009 13:59)
  20. en son gelen peygamberimizden sonra bi daha asla mucize olmayacağını bilmeyen akılların
    mucize mi ? o da ne ki
    diye yargılayan insanların garipsediği durummuş meğer peygamberimizin ay ı ikiye bölmesi...hala mucize bekler dururlar..
    -dün rüyamda ak sakallı dedecik gördüm.. ayy bi mucize olcak
    gibi şeylere inanırlar da ay ın ikiye bölünmesini yadırgarlar..
    (asllll, 06.11.2009 14:07 ~ 15:47)
  21. bence fake'tir. (bkz: fake)
    (way truth n life, 06.11.2009 14:16)
  22. (bkz: kuranda da yazıyordu zaten)
    (napalm yutmuş kedi, 06.11.2009 14:29)
  23. bildiğin artist işte. karıya kıza hava atacam diye güzelim uyduyu ne hallere sokandır. universe bu çakallığı affetmeyecek.
    (comedian, 06.11.2009 14:53)
  24. kafirlerin "bunlar fake" diyerek inanmadıkları güzel ahlak tamamlayıcısı...
    (xaary, 06.11.2009 15:54)
  25. koca ay yarılmış gökbilimde gelişmiş medeniyetler bunu görmemiş.. ne hindistanda görmüşler kayda geçirmişler ne mısırda. ama bölünmüş dünyanın geri kalanı kafirmiş meğersem..
    (alanya lover, 07.11.2009 23:28 ~ 08.11.2009 03:19)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil