|
|
- okumayı yeni öğrenen çocuklar için bir kitap serisi.ayşegülün yaptıkları anlatılmaktadır bunlarda
ayşegül okulda
ayşegül gezide..vs. vs. isimleri vardır..
çocukluğumuzun kitapları..hey gidi günler hey..
- okumayı yeni yeni öğrendiğin 5-6 bilemedin 7 li yaşlarda gidebileceğin tek yer okul ve okulun bahçesi olan bir dönemde senle hemen hemen aynı yaşta olan bi kızın yerinde durmayacak biçimde ordan buraya sürekli gezmesi sonucunda oluşan kitap serisi ve sinir bozucu durum.
- k.çıkırık bir bahçede dahi bir ilkbahar günü tüm microcosmosu idrak etmişcesine maceralar yaşayabilen, devamlı seyahat eden ve her gittiği yer için, her girdiği ismin -de hali için** bir kitap yazılmış kırmızı yanaklı öykü kahramanı.
- keşke daha ilginç ayşegül kitapları çıksaydı. "ayşegül bungee jumping yapıyor", "ayşegül scuba diving'de", "ayşegül allah belanı versin."
- (bkz: ayşegül kötü yolda)
- ayşe isminin modifiyeli versiyonu.
- uzun saçları ve al yanakları ile tuncay şanlıya kendi isminden daha çok yakışacak olan isim..
- ilkokul çağında ayşegül piknikte kitaplarıyla okuma yarışması düzenleyen öğretmenler vardı. mümkündür ki hala vardırlar. dakika tutar, kim daha fazla sözcük okuyabiliyor bunu test ederlerdi. sırf bu yarışmaların hemen hepsine dahil olduğumdan ezberlemişimdir o seriyi.
- güzelleme 1-2-3-4 adında 4 albümü bulunan, yorumladığı türküleri dinlemesi her daim zevk veren müzisyen ablamız. aynı zamanda grup yorum'un ilk vokallerinden birisidir kendisi.
- yönetmenliğini nevzat pesen'in yaptığı,başrollerini zeynep aksu, yıldırım önal gibi sanatçıların paylaştığı 1971 yapımı film.
- (bkz: arkadaşın arkadaşı)
- ayşegül'ün orijinal adı caroline'dir ve gilbert dalehaye'ın öyküleri ve marcel marlie'nin çizgilerinden oluşur. türkçeye çevirilerin büyük bir kısmını gülten dayıoğlu yapmıştır.
resimleri öylesine güzeldir ki insanın gerçeklik duygusunu masalla birbirine karıştırır, masalı yaşama ve gerçeği masala dönüştürme işini aynı anda yapar. pek çok kız çocuğu kendini ayşegülün yerine koyar ve onun maceralarının içinde buluverir kendini. ben tüm ayşegül kitaparımı hala saklarım, arada bir de açıp bakar kendimi onunla beraber hafiflemiş, çocuklaşmış; deniz kıyısında, tavan arasında, bale yaparken bulurum. ayşegül bale yapıyor kitabını en son elime aldığımdaysa baleye başladım tam olarak 17 yaşında, ısrarla da sürdürüyorum.
- güzelleme 1-2-3-4 albümleri bulunan, hayli hoş türküleri yorumlayan, eski grup yorum solisti. cevizin yaprağı ve ordunun dereleri türkülerini ayriyeten güzel yorumlamıştır kanımca.
- (bkz: marcel marlier)
(bkz: gilbert delahaye)
- (bkz: ayşe) (bkz: gül)
- güzelleme 4 isimli albümündeki yaktın yandırdın beni düzenlemesi pek güzel olan şarkıcı.
- dünyanın en mükemmel ablasının adıdır ayşegül. benim ablamdır, iyi ki benim ablamdır. *
(bkz: @2379311)
(bkz: @2218406)
- (bkz: ayşegül küçük anne)
- türküleri, hakkını veremeden, dümdüz okuyan solist. en duygulu türküleri bile hissettirmeden okuyabilme özelliği var. başka bir müzik türünde başarılı olabilirdi belki ama türk halk müziği için hiç de uygun bir solist değil. bir gülşen kutlu, bir belkıs akkale, bir feryal öney varken tercih edilmemesi normaldir. zaten özgün müzik değil de, daha çok anonim seven türk halk müziği dinleyicileri, yani saf türkü dinleyicileri tarafından sevilmez.
(depik, 27.06.2008 18:49 ~ 18:50)
|