|
|
- uzun bir dönem önyargı ile yaklaştığım, sahil yazarı diyenlerden etkilendiğim, derken bandırmaya davetlimiz olarak gelmeden önce bir kitabını okuyalım ayıp olmasın diye adı aylini okurken kaleminin kuvvetinin farkına vardığım insan. benim için çok az yazar, gece kitabına başlayıp sabaha kadar uyumadan okumaya değerdir, ki kendisi de bunlardan birisi. ayrıca ehliyetimi yeni almış olduğum halde arabamı şereflendirmiş ve kendisinin şöförlüğünü yapmama izin vermiştir, bu nedenle ayrı bir sevgimin de olduğu başarılı, sempatik ve güzel insan.
(kornish, 11.04.2005 20:51 ~ 20:52)
- (bkz: köprü)
(bkz: füreyya)
(bkz: adı aylin)
(bkz: nefes nefese)
(bkz: sevdalinka)
- (bkz: babama)
(bkz: bir tatlı huzur)
(bkz: foto sabah resimleri)
(bkz: gece sesleri)
(bkz: geniş zamanlar)
(bkz: güneşe dön yüzünü)
(bkz: içimde kızıl bir gül gibi)
(bkz: kardelenler)
- (bkz: bir gün)
- geniş zamanlar adlı eseri zuhal olcay, füsun demirel ve özge özberk gibi bir kadroyla televizyona aktarılmış yazar.
- demokrasiyi bilen hatundur.
"bizde kadının her anlamda modernleşmesine daha epey zaman var. çünkü türkiye nüfusunu düşünürseniz, okumuş türbansız kadınlarla türbanlı kadınları da ayırdığınız zaman geriye çok büyük bir kitle kalıyor. türkiye’nin çok az biz kısmıyız bizler."
soru-başörtülü bir cumhurbaşkanı eşi olması, daha sonra da anayasa değişikliğinde üniversitede kızların başı örtülü olarak okuyabilmeleri çok tartışıldı. siz bu tartışmada taraf mısınız?
cevap: "bu memlekette demokrasi bence yok; ama olduğunu farz ederek yaşamaya çalışıyoruz. demokrat olmaya çalışıyoruz ve eşit olduğumuzu kabul ediyoruz. başı kapalı kadının ben nereye girebiliyorsam o yere, her yere girebilme hakkı olduğunu düşünüyorum. üniversite hatta kamu alanı dahil olmak üzere. bir gerçek var benim ülkemde, maalesef ben hoşnut değilim bundan, ama kadınlar başlarını örtüyorlar. yasaklayarak hiçbir yere varılmaz."
- okuru, kesinlikle sürükleyen bir dille yazan yazar. kitabın, nasıl bittiğini anlamazsınız. tadı damağınızda kalır.
- hangi kitabını okumaya başlasam 'bunun ne zaman dizisini çekmeye başlarlar acaba' diye düşündürten yazar.en çok savdiğim yazar.nedense paşazadelere, konaklara bir ilgisi var(adı: aylin, füreya, veda).
- ilk kitabını "acaba başka bir şey mi alsam" diye tereddütle aldığım, sonra tiryakisi olduğum yazar. "nefes nefese" isimli kitabını okurken, gerçekten nefes nefese bırakır. diğer kitapları da bir çırpıda bitirilecek kadar akıcıdır.
|