kıbrıs harekatının şifreli mesajı olan
ayşe tatile çıktı cümlesinin
22 temmuz 2007 seçimleri için bu kez
ayşe tatile çıkmasın şeklinde uyarlanması ile akıllara gelen durum. zaten oy kullanmak istemeyenlerin sıkıntısı da budur. yoksulluk sınırının altındaki milyonların tatile gidecek durumu yoktur. işsizlik günden güne artmaktadır. ayşe'nin tek sıkıntısı ekmektir, ne tatildir, ne seçimdir, ne laikliktir, ne de dindir. ayşe aç aç. asgari ücretle çalışan kocasının eve getirdiği parayla hangi derdine çare bulabileceği ayşe'nin derdi.
ayşe tatile çıkmasın. peki. ne kadar mutlu oldu ayşe şimdi.
"bey üzülme, zaten zerdüşt buyurdu tatile çıkmayacağız."
"a.k. manyağı ne tatili? geçen ayki kirayı ödeyemedik daha"
şunun söylenmesi ne komik: oy kullanmayanların eleştiri hakkı yoktur. oy kullanmamak zaten eleştiridir. oy kullanmamak da bir tercihtir. oy kullanmamak demokrasicilik oyununun bir parçası olmamaktır. kandırmayın kendinizi 70 yıldır denemediğimiz
halt kalmadı. evet halkı halt görenlerdir asıl haltlar.
"doğru kullanıldığında, kitlelerin iradesinin tezahür ettiği yer olur; ama
faşizm onu, kitleleri aldatmanın bir aracı haline dönüştürdü..."
ben oyun oynamak istemiyorum. eleştiriyorum kokuşmuş düzeni.
"ee olur mu o zaman istemediğiniz kişiler iktidar olur!" ne komik. bizim istemediğimiz kişiler oy pusulasında bulunan tüm partiler. doğrusunu söylesene, oy ver yoksa bizim parti iktidara gelemez desene. bizim gibi oy kullanmayanların istediği iktidar oy pusulalarında yok. biz bu iktidara halk iktidarı diyoruz. ayşeler iktidar olsun diyoruz. bu yüzden oy kullanmıyoruz.
ayşe bacım kafanı karıştırırlar bunlar senin. oy kullanma. hepsi bildik, hepsi tanıdık.