ayı 

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. kış uykusuna yatan, bal seven, dombili bir hayvan.
    (azureel, 17.03.2004 00:39)

2. halk arasında görgü kurallarına riayet etmeyen insanlara verilen ad
    (aykut, 17.03.2004 00:44)
  3. barış manço'nun çocuklara yönelik yaptığı, mega manço albümünden, bir ara çok popüler olan bir şarkısı...
    (8844455, 04.05.2004 20:32)
  4. bir sevgi filmi
    (bkz. l'ours) !:yaşınız yetmeyebilir belki ama imdb den ayrıntılı bilgi alabilirsiniz!:
    (civil, 04.05.2004 20:39)
  5. gökyüzünde küçük ve büyük olmak üzere iki çeşidi bulunan şey
    küçük ayı
    büyük ayı
    (kerrigan, 04.05.2004 21:49)
  6. en popüleri kutupta yaşayan tüy yumağı
    (ascella, 04.05.2004 21:50)
  7. milli atletizm sporcumuz elvan bıdıbıdıya saldıran kocaman hayvan
    (jamal, 31.05.2004 20:57)
  8. ufuk güldemir adındaki kendini "avcı" olarak adlandıran caninin yüzünden, penis kemiği için bile (kemiğin topuzu gümüşle kaplanarak içki karıştırıcısı olarak kullanılırmış!) avlandığını öğrendiğimiz hayvan
    (eflatun, 07.06.2004 02:05)
  9. (bkz. winnie the pooh)
    (bewitchingwitch, 07.08.2004 23:25)
  10. panda olanı pek sevimli olan canlı
    (dydm, 08.08.2004 04:39)
  11. ayı
    bugün hava güzel dedim ki hanıma
    haydi kalk giyin de çıkalım biraz
    bak cıvıl cıvıl kuşlar uçuyor
    dalları basmış erikle kiraz

çoluk çocuk cümbür cemaat
    piknik yapalım ne dersiniz ha?
    ev halkı uçtu yihhu aslan baba sen çok yaşa

yolda düşündüm bizim çocuklar tanımıyorlar hayvanları
    bir hayli garibime gitti doğrusu bir baba olarak verdim kararı
    anında bir ters u dönüş doğru hayvanat bahçesine
    biliyoruz ayıp oldu hakim bey ama zar zor girebildik içeriye

bak evladım buna ayı derler
    ormandan inip şehre gelirler
    ağır mağır hantaldır ama
    armudun iyisini ayılar yerler

evet babacım ona ayı derler
    ayılar bizleri çok severler
    ağır mağır hantaldır ama
    armudun iyisini ayılar yerler

seninde canın günün birinde
    armudun iyisini yemek isterse
    sakın ha aman manava gidip te
    armutları tek tek elleme

adamın kafası bir atarsa
    bayramlık ağzını bir açarsa
    sana neler der biliyor musun
    mahalle duyar rezil olursun

a de bakayım -a- bi de y de -y- şimdi bi de ı -ı-
    oku bakayım ayı oku bakayım ayı
    maksat çoluk çoçuk öğrensin hayatın çetin yollarını
    kaptırmasınlar kimseye kafalarını ve kollarını
    hani baba olarak vazifemiz tabi uyandırıp ikaz etmek
    uzunlar yanmıyor hakim bey kısa yoldan anlatmak gerek

hayvan sevgisi tabiki lazım ama herşey karşılıklı
    ben seni seveyim sende beni say ki bozulmasın ağzımızın tadı
    armudun iyisini zaten o yer bir eli yağda ötekisi balda
    buramıza geldi artık hakim bey takdir sizden birazda ite kaka

a de bakayım -a- bi de y de -y- şimdi bi de ı -ı-
    oku bakayım ayı oku bakayım ayı
    (yalnızlık senfonisi, 12.01.2005 11:56)
  12. bugüne kadar yapılmış en güzel doğa temalı filmlerden biri
    (stocky2001, 12.01.2005 11:58)
  13. sözlükte aşkböceği olarak tanınan cihangir'in lakabı
    (mustafamacit, 12.01.2005 12:38)
  14. temelde üç cins ayı vardır.bugün bu türün sadece 2 si hayattadır.bunlardan biri bugün sadece kuzey kutup bölgesinde yaşayan kutup ayısıdır.yaşayan en büyük etobur canlı türüdür,bu tür sadece etle beslenir..diğer tür kalan bütün ayı cinslerini kapsar. türler genelde renklerine göre ad alırlar.kara ayı, boz ayı gibi..ayılar afrikave okyanusya dışıda hemen hemen her yerde yaşarlar.. ayılar tam bir hep oburdur,hatta sonbahar dışında nadiren avlanırlar..ama koca pençeler ve kırkın üzerinde dişlerle avlanmadada çok başarılıdırlar..hantal görünüşlerine rağmen oldukça çevik ve hızlı koşan hayvanlardır.koşarak bi geyiği yakalayabilirler.olağan üstü bi zekaya sahiptirler.bilindiği gibi kış uykusuna yatarlar..ve doğumlar bu esnada gerçekleşir..yavrular tam gelişmeden doğarlar ve gelişimlerini inde anneyi emerek tamamlarlar.dişilerin sıradışı bi özelliği vardır: çifleştikleri zaman değil kendileri uygun oldukları zaman gebe kalırlar.yani özel bi rezerv gibi bi bölgede spermleri bikaç ay canlı tutarak saklarlar.
    (eros, 06.04.2005 12:45 ~ 12:50)
  15. hem etçil hem otçul olarak beslenen hayvan. çok iyi balık avlarlar. suda yüzen balığı pençeleriyle suyun dışına fırlatır, afiyetle yerler.
    (lightblue, 16.05.2005 01:49)
  16. derler ki ormanda bunlardan biriyle karşılaşıldığı zaman yapılabilecek en iyi şey yere yatıp ölü taklidi yapmaktır. nedeni şu: ayı insandan hızlı koşar, ayı ağaca tırmanır, ayı gayet iyi yüzer, ayı tek kurşunla ölmez, ayı insanı döver ve ayı leş yemez... yalnız biraz da zeki bir hayvandır. ölü taklidini traştan yapanı da anlar...
    (azwepsa, 27.05.2005 19:53)
  17. avrupalılar tarafından rusların simgesi olarak kabul edilen hayvan.
    (tuygun, 21.05.2006 19:53)
  18. insanlar büyükdükçe anlamı da değişir bu kelimenin. çocuktur aman ayıcım canım ayıcım diyerek yanında gezdirir. sevgi sözcüğüdür. aynı zamanda sevilir de ayılar küçükken.büyür ergen olur, ayı hayvanlık simgesi olur (öeh ayı). sonra daha da büyür yetişkin olur ayının anlamı biraz daha değişir, bir tiksinme küçük görme aşağılama sıfatı olur. artık sevilmez ayılar, tiksinilir korkulur. gerçi büyüse de hala ayıları seven bazı insanlar vardır. ama sevdikleri genelde büyüklerin dünyasındaki ayıdır. kıllı göbekli paralı
    (dibap, 22.08.2006 22:00)
  19. ormanların gerçek kralı olan iri hayvan. bize ormanlar kralı aslan diye hep yanlış öğretmişlerdir, aslında ormanların kralı ayıdır. kızgın veya yaralı bir ayı önünde hiçbir hayvan duramaz, aslan a göre çok daha iri ve güçlüdür. ağaca da çıkar, suda da yüzer, isterse insan da yer, her meziyet vardır bu hayvanatta.
    (tamdely, 13.02.2007 13:45)
  20. hafızalara kazınan klibi için:

(bkz: http://www.youtube.com/...)
    (ascella, 06.03.2007 20:15)
  21. izcilik efsanelerine göre, kendisini gören adam soyunursa utanıp yüzünü kapatan hayvan.
    ben çıkartıp sallamasını beklerim.
    (venom, 04.05.2007 22:54 ~ 22:54)
  22. (bkz: gökmen özdenak)
    (dna, 04.05.2007 22:58 ~ 22:59)
  23. ölü taklidi yapanların üzerine oturup emin olmaya çalışan bir hayvandır. neticede de taklit diye bir olay kalmaz, "made in taiwan" değil, "made in japan" olur.
    (eksiksizuyum, 21.07.2007 20:51)
  24. grup vitamin'in bir eseri. bozuk doğulu aksanıyla bir hikaye anlatılıyor. hikaye az çok şöyle:

"ben gene bizim köyün yolundan gidiyordu. ulan ben bir de gene gördü. ben bir de baktı karşımda ayı. ne bir tene canım. bir tene iki tene eeü üç tenee dört bi beş ü dört yüz bin iki üç tene hepsi bir arada. ben öyle gene bir korktu öyle gene bir korktu. ben bir de baktı gene ben bayıldı. ayın benim kafamdan baktı öyle bir baktı ben ayıldı. ben hemen evine koştu. öyle bir koşt öyle bir koştu. annem bana kapını açtı. dedi oğlum ne koştun sen? ben de dedi anne bizim evinde şimdi çok galabalık mı? misafirlerini geliyor çünkü onlar bizim tanıdık mı? evet bitti."
    (chixculub, 26.11.2007 05:00)
  25. r'leri telaffuzda zorluk çekenler için aslında "arı."
    küçükken "eve ayı giymiş!" diyerek aile bireylerine ilginç anlar yaşatmamış r özürlü var mıdır bilmiyorum, birkaç kişiden daha duydum çünkü aynı hikayeyi.
    her iki yaratığın da bala karşı zaafı vardır, ama bu isimleri arasında etimolojik bir ortaklık olduğu anlamına gelmez.
    hem artık r'leri söyleyebiliyorum, ne arılarla ne de ayılayla hiçbir pyoblemim yok. efendim?
    (harbegidensarısaçlıçocuk, 26.11.2007 05:16)
 sayfa  / 2