hoerbiger'in gezegenler teorisine göre, bir gezegen dünyamızın çekim alanına girmiştir ve aradaki uzaklık azaldıkça dünyanın dönüş hızı da azalmıştır. teoriye göre gezegen sonuna parçalanmış ve ay oluşmuştur.
her gün bir önce ki geceye göre 51 dakika geç doğar, bu da şu demektir ki her gün aynı saatte aya baksanız (görünebildiği günlerde) bir önce ki günde ki konumuna göre yaklaşık 30 derece daha doğuda bulunmaktadır.
gel-git olayından sorumlu devlet bakanıdır.
şebo*nun sözlerde, bestede ve vokalde döktürdüğü etkileyici parçası. artık kısa cümleler kuruyorum albümünün 2. şarkısıdır ve şarkıdaki gitar sololar ile şebo'nun çığlıkları apayrı bir tat katar olaya.
pertürbasyon teorisine göre dünya güneş ve aydan oluşan 3 elemanlı sistemin analizi yapıldığında ortaya ay olmasaydı yaşayamayacağımız gerçeği çıkar. çünkü sadece güneş ve dünyadan meydana gelen 2 elemanlı sistemin analizi sonucunda sistemin kararsız olduğu görünür. bu da güneşte meydana gelecek fırtınaların dünyayı direkt etkileyeceği anlamına gelir ve dünyanın ekseninin kaymasına sebep olacağını belirtir. ancak ay, güneş ve dünyadan oluşan 3 elemanlı sistem kararlıdır. benzer şekilde uydusu olmayan gezegenlerin durumu da aynıdır.
dünyanın oluşumu sürecinde bu oluşumdan ayrılan bir parça olduğu için dünyayla eşit açısal hıza sahip olan ve bu nedenle herzaman aynı yüzünü gördüğümüz uydu.
tut elimi göğe koy ellerim mavi olsun
maviler senin siyahlar benim olsun
susma her zaman diyecek verecek sözün olsun
sen isyan et yeter boşvermeler şöyle dursun
birgün daha geçmeden benim olasın
hep sussamda sen beni duyasın
sana bakan her gözde utansın sıkılsın yalnızlığın
ay ay gidiyor batmaya yıldızıyla yatmaya.
islam dininde farklı bir yeri olan uzay cismi. kabaca semboller üzerinden gidersek hilal her zaman cihad orduları da dahil olmak üzere müslüman devletlerinin sancağında yer bulmuştur. ay'ın dünya etrafında dönüşüyle hesaplanan hicri takvim bir başka örnektir. son peygamberin mucizlerinden biri de ayın ikiye bölünme hadisesidir. falan.