görseller
avon 

belki ilginizi çeker
  1. · oriflame
  2. · little black dress
  3. · her dişi bir gün avonu tadacaktır
  4. · vino disco
  5. · maybelline
  6. · mary kay
  7. · bulgaristan
  8. · extraordinary
  9. · pur blanca
  10. · perceive
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  2. · kemal kılıçdaroğlu
  3. · sözlük yazarlarının itirafları
  4. · disko kralı
  5. · günün tek kelimelik özeti
  6. · onur öymen
  7. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  8. · yaran anne lafları
  9. · sevgiliye sarılıp uyumak

avon  

sayfa  / 2
  1. bir kozmetik markası. özellikle liselerde kesin bir kişi pazarlar bu markanın ürünlerini, katalog elden ele dolaşır.sonra siparişler gelir. ilginçtir.
    (marla singer, 27.05.2004 23:07)
  2. fiyat / performans oranı baya başarılı olan bir kozmetik markası..ürünleri hiç de fena değil..

bir zamanlar oriflame vardı..ne oldu ona?..
    (zeus, 29.07.2004 16:37)
  3. satışı menajerlik sistemi ile gerçekleştirilen, alt ekip kurup satıcı sayısını çoğalttıkça kazanılan primin de arttığı bir kozmetik markası. aynı şekilde satış yapan markalardan biri de forever living products patenti altındaki aloe vera'dır.
    (aqua, 17.08.2004 12:48)
  4. eczacıbaşı'ndan ayrılması sonucu kalitesini düşüren markadır.dikkatimi çeken şey hiçbir orijinal ürünü olmamasıdır,örneğin loreal perfect slim'i çıkardı avon acayip bir selülit kremi çıkardı,sally hansen'den airbrush legs çıktı,avon benzer ürün çıkardı,falan filan bu böyle gidiyor.
    (bettyboop, 02.09.2005 15:51)
  5. extreme gloss glazewear dudak parlatıcıları piyasadaki en güzel tada sahip,dudağa sürme amacı güzel gözükmesinden çok tadının sevilmesinden kaynaklanan marka.
    (angelic, 15.02.2006 19:04)
  6. komşumuz bulgaristan'da fiyatlarının burdakilerinin yarısı olduğunu gördüğüm kozmetik markası. parfümleri güzeldir.
    (trustno1, 26.03.2006 23:55)
  7. kızlar arasında hele bir de yurt ortamındaysanız oldukça popüler olan bir ek gelir aracıdır. girişimcilik ruhunu veriri insana.insanlarla iletişim sağlama yetinizin artmasına neden olur.
    (troke, 30.03.2006 17:57)
  8. temsilcisi olduğunuzda satış temsilcilerinin çokluğu sebebiyle satış yapamadığınız kozmetik markasıdır. katalog verdiğiniz ve satış yapmaya çalıştığınız herkesin mutlaka bi akrabası yada bir tanıdığı vardır temsilci olan ve o kişi ondan alışveriş yapıyordur. bütün temsilcilerin en az üç kampanyada bir mutlaka belirli bir miktarda sipariş vermesi gerekir aksi durumda üye olmak için üyelik ücreti ödendiği halde temsilci haklarını kaybederler ve çoğunlukla temsilciliği kaybetmemek için sipariş alamasa bile kendi ihtiyaçları için yada stok yapmak amacıyla kendi cebinden ödeyip ürün siparişi verir. bu sayede avon her daim satışlarını garantiler.
    (katinanınelindemakası, 12.09.2006 09:41)
  9. bazen gereksiz pahalı, bazen inanılmaz ucuz ürünler satan firma. üyelik için;

0 212 473 11 11 ’den önce 1’i sonra 5’i tuşlayabilirsiniz.
    (soldier in the army, 10.01.2007 21:45)
  10. ülkemin mary kay i. yalnız avon mary kay kadar yüksek yüzde vermiyor.
    (alternatif maliyet, 16.04.2007 15:13)
  11. 19 ytl'ye dahi parfümünü edinebileceğiniz, fiyatı kesinlikle süper denilen, kalitesi içinse biraz kafa patlatabileceğiniz kozmetik şeysi...
    (dunya zikime eyfel dotume, 16.04.2007 15:19)
  12. cilt bakım ürünleri konusunda müşterisinin suratında onlarca sivilce çıkardığı rivayetleriyle mahkemelik olmuştur.
    parfümler ise özellikle promosyon dönemlerinde oldukça berbat bir hal almakta, kokusu bir dakika bile kalıcı olmamaktadır.
    (iphigeneia, 04.05.2007 03:02)
  13. kendilerinden ve avondan bezdiren satış danışmanlarına sahiptir.''hayır'' dan anlamazlar, erkek olmanız ya da küfür etmeniz bişeyi değiştirmez.onlar gibi olmayan temsilcileri de var muhakkak.
    (odium generis humani, 23.06.2007 17:28)
  14. parfümleri fena olmayan (celebre,pur blanca, little black dress) ama şampuanları sapır sapır saçlarımı döküp elime vermiş bir kozmetik firması...
    (cevizağacı, 03.07.2007 17:17 ~ 17:19)
  15. beş para etmez farlar üreten markadır. gözlerimi elime tebeşir alıp boyasam daha fazla renk verir bu dandik farlardan. öte yandan rujları ve parfümleri çok iyidir, hakkını vermek lazım.
    (bulamadım, 18.08.2007 01:06)
  16. perceive gibi güzel bir erkek parfümü üreten firma.
    (temproral flux, 23.09.2007 18:14)
  17. satış tekniği ilginç olan kozmetik firması. her ay kataloğun yarısı iki tane alana bir tane bedava şeklinde kampanyayla dolu. ürünlerine gelince, göz kalemleri akıyor ve ayrıca gözde kaşıntıya sebep oluyor.
    (nilay, 28.04.2008 16:47)
  18. kesinlikle erkeklerin kullanmaması gereken ürünlere sahip bir kozmetik şirketi.

sene hangi sene hatırlamıyorum. uzun zamandır görüşmediğim bir arkadaşımla randevulaştım. akşam gidecek, gece de kendisinde kalacaktım. işim uzun sürdüğü için evime uğrayamadan arkadaşımın evine geçtim.

mevsim yaz, şantiyede terlemişim, toz üstüme yapışmış. "kusura bakma birader, eve gidemedim, burada duş almam lazım" dedim. "ayıpsın" dedi, açtı kombiyi eleman.

duşa girdim. yanımda değişik elbise yok tabi. bir don, bir gömlek gitmişim adamın evine. tek lüksüm, elemanın verdiği banyo havlusu. lif falan yok. allah ne verdiyse sabundur şampuandır sürünüp çıkacağım. başladım yıkanmaya.

yıkanma halinin doğası gereği, insan vücuduna sabundur, duş jelidir sürme ihtiyacı hissediyor. ben de elemanın banyodaki rafa doğru kafamı uzattım. baktım bir plastik şişe. üstünde "avon dusch gel" yazıyor. "iyi" dedim, "duş jeli varmış ayının banyosunda". kendime bir güzel sürdüm duş jelini.

ulan ne bileyim o duş jeli, elemanın kız arkadaşının duş jeliymiş! hayatımda avon mu görmüşüm; öteden beriye sürmüşüm hacı şakir'i life, sabunlanmışım. bendeki hamam taktiği, tellak ruhu.

bu avon denen meret tenimi yumuşacık yaptı. arada elime gelen kılları saymazsam, fücudum bir kadın fücudu gibi oldu: yumuşak. acayip. yahu baktım kendimi okşuyorum. "ulan avon kullanan erkekte gizli eşcinsellik mi oluyor" diye geçti aklımdan; işte o an silkinip iri göbeciğime ve göğsümdeki kıllara bakarak ayılabildim.

duştan çıkınca elemanın burnuna avon kokusu gitmiş. eşşoleşşek çaktı tabi vaziyeti. ertesi gün de üzerime aynı kokuyla şantiyeye gitmemek için hiç adetim olmamasına rağmen şınav, mekik falan çektim, terledim. bira içerken hususi üstüme döktüm. vaziyeti ancak toparlayabildim. kaliteli duş jeliymiş meret.

netice şudur ki, bir erkek için avon ürünleri kullanmak çok tehlikeli olabilir. siz siz olun, kullanmayın. bakın bas bas bağırıyorum: "avon ürünleri kadınlara hitap ediyor. hacı şakir'den şaşmayın".

editname: tayyizemane'nin uyarısıyla ekleyeyim ki, avon'un erkeklere de hitap eden geniş bir ürün yelpazesi varmış. ben söylemiş olayım da "yanlış bilgilendirme" olmamış olsun, tayyizemane'nin de gönlü hoş ve uyarısı boşa gitmemiş olsun. ama hacı şakir hususunda ciddiyim. şaşmayın.
    (eksiksizuyum, 03.05.2008 00:47 ~ 01:06)
  19. solutions bakım ürünleri serisinin kadınlarda tüylenmeye neden olduğu iddia edilen şirket.
    bir takım kimyasal ürünlerle sorunsuz şekilde gençleşebileceğini düşünen kadınlar için hakikaten hayal kırıklığı. bir benzeri bir zamanlar nivea için iddia edilmiş, tüylenmeye e vitaminin etkisi olduğu söylenmişti. tek neden o mudur, işin aslı nedir ne değildir, bilinmez.
    onun dışında kozmetikleri kalitelidir, hele de bir perfect wear serisi vardır ki hastası olunur.
    (tayyizemane, 01.08.2008 20:17)
  20. parfümlerinde ve rujlarında çok güzel seçenekleri olan marka. ama katalogdaki renkle rujun gerçek rengi arasında baya bi fark olabiliyor.ayrıca super shock maskarası da insanın kendini türkan şoray gibi hissetmesini sağlıyor cidden*
    (kizilotesi, 11.03.2009 10:50)
  21. bir arkadaşımın adını yanlış zikretmesi sonucu "ivon" demesiyle yarıldığımız, parfümlerini herkes kullandığı için tercih etmediğim fakat ruj ve rimellerindeki kampanyaları asla kaçırmadığım sevilesi marka.
    (çıtırpaneharcı, 11.03.2009 10:54)
  22. arkadaşım distribütörü olduğu için her allahın günü bi ürününü aldığım makyaj malzemesi markası.

--reklam yapmak gibi olmasın ama--
    maybelline'in bi maskarasını aldım, ne zaman aldım onu bile hatırlamıyorum, hala kullanıyorum ve çok memnunum.
    avon'unkini alalı 2-3 ay oldu ne zaman kullandım hatırlamıyorum ama bitmiş yahu.
    bu kadarını diyim ben size.
    --reklam bitti--

ayrıca buradan avon yetkililerine sesleniyorum ''yeter artık çanta yapmayın, hepsi çok iğrenç.''
    (sulu köfte, 11.03.2009 11:26)
  23. merak içindeyim acaba avonun göz makyajı temizleyicisi ürününü formulize eden bilimadamları gözlerine kalem çekip bu ürünü denediler mi kendilerinde.resmen insanın gözünden yaş getirecek şekilde yakıyor acı acı. kör eder mazallah.gözleri yakan göz ürünü üreten bir markanın hiçbir ürününe güvenmiyorum.
    (aduket, 03.05.2009 01:28)
  24. (bkz: her dişi bir gün avonu tadacaktır)
    (gattuso1903, 23.05.2009 14:42)
  25. hiç mi hiç kendime yakıştırmasam da, her ay, bu uyduruk firmanın kataloglarına bön bön bakan bir insan evladı olarak şuna kanaat getirdim:

herkes bu avon şeysinin ürünlerinin ne kadar dandik olduğunu, göz kalemlernin ne biçim aktığını, farlarının kum tanesi gibi parça parça döküldüğünü fark etti ya, bu uyanık firmamız da, kolye, küpe, yüzük, bilezik işlerine girdi. bir de onu iyi yapsa. katalogda sahiden güzel görünen kolye, öyle bir geliyor ki, aman yarabbi.
    kapitalizmdir, kâr etmek için maymun olacaksın ama adabınla maymun ol be avon! ben elimle daha iyisini yaparım o kolyelerin...
    (pembe diş macunu, 03.06.2009 20:09)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil