avni küpeli   

adana çık aradan

1. trt'nin bi türlü sepetleyemediği, telaffuz ve anlatım hataları dağları aşmış lüzumsuz kadrolu basketbol spikeri.
    (pursewarden, 24.04.2004 21:49)
  2. oğlu da basketbolcu olan trt spikeri..
    (doaaa, 24.04.2004 21:57)
  3. "turnike basket", "sıtop cemşat", "bombeli bıraktıı", "güzel hareketlerini bir de basketle süslüyor" gibi söylemlerin tek sahibi, kendimi bildim bileli trt'de basketbol maçlarını sunan tecrübeli spiker...
    (untouchable, 24.04.2004 22:02)
  4. basketbol maçlarını anlatması dışında "pota" isimli dandik programın da sunucusu. ilk basket anlatmaya başladığı zamanlarda insanı çileden çıkarıp, maçı seyretmeme noktasına getirecek kadar kıl bir adamdı. yavaş yavaş bir şeyler öğrendi. ama hala sırf bu adam ve türevleri yüzünden trt'de basketbol seyretmeyen, basketboldan soğuyan çok kişi vardır.
    (spyder, 24.04.2004 22:47)
  5. "güzel hareketlerini turnike basketle süslemek" ve "basket kaydına muvaffak olmak" gib tabirlerle beni benden alan,hiperaktif,evladiyelik basketbol spikeri...
    (berti, 25.04.2004 01:04)
  6. üç saniye koridoru diye teknik bir terim varken insan niye tahditli bölge der ki
    (nicholai, 25.04.2004 01:41)
  7. milli maçın son anlarında,biz 2 sayı geri durumda iken ,rakip pota altından top çıkarma pozisyonunda iken, ibrahim kutluay'ın vakit geçmeden teknik faul almak çizgiden çizgiden içeri girme girişimini, "bakınız şimdi ibrahim teknik faul alacak, veee aldı. yapma ibrahim senin gibi profesyonel bir basketbolcuya böylesi basit hatalar, hem de maça biterken hiç yakışmıyor" şeklinde yorumlayan,basketbol bilgisi 1960ların trt sinde kalmış cahil cühela spiker.en çok kullandığı laflar için (bkz. @88323)
    (lahoooov, 19.08.2004 11:13 ~ 11:14)
  8. -evet henry comegys ve dallas turner (henry turner ve dallas comegys den bahsediyor) ikilisi fenerbahçe takımına çok şey katıyor.
    -evet tahditli bölgeden bombeli atışı çemberden dönüyor. ribaundu alan tamer oyguçun çengel atışı ve sayıı.
    (analist tilki, 03.02.2006 05:07)
  9. "top, sahayı sınırlayan çizgilerin dışına çıktı" söyleminin yartıcısı basketbol sikiperi. top dışarı çıktı be adam ne kasarsın, bizi de gerersin?
    (lahoooov, 06.07.2006 00:33 ~ 00:33)
  10. smaç basket deyimini basketbola kazandıran trt spikeri
    (breath, 22.09.2006 01:27)
  11. "beyaz gölge" dizisi bir kuşağın basketbolu sevmesinde ne kadar etkili olduysa avni küpeli de bir kuşağın basketbola küsmesinde o kadar etkili olmuştur. topun çemberde birden fazla sekmesini "çok ilginç" olarak tanımlayan bir adamdır bu. topun çemberde birden fazla sekmesi sonucu kazanılan her baskete "çok ilginç bir basket sayın seyirciler" der. öyle bir maç anlatımı vardır ki hakkaten basketboldan hatta spordan soğutur insanı. hele ki milli maçlarda iyice çekilmez olur. bizim takım geri düştüğünde avni başlar baykuş gibi ötmeye. bu tip durumlarda kullandığı vazgeçilmez kalıbı "anlamak mümkün değil sayın seyirciler"'dir. misal "topu niye pota altına indirmiyoruz anlamak mümkün değil sayın seyirciler", "orada o faulü niye yaptık anlamak mümkün değil sayın seyirciler" vs...basketbol kurallarıyla da pek iyi değildir arası. bir takımın şut kaçırması sonucu doğan ribaund mücadelesinde, son hücumu kullanan takımdan bir oyuncu faul yaparsa bunun hücum faul olduğunu iddia eder ısrarla. bir de çokça yaptığı bir numarası vardır. mesela, bir takım hücumdadır ve hakem düdük çalar. avni anlamaz hakemin niye düdük çaldığını. hücum faul diye sallar. sonra anlaşılır ki hakem hatalı yürüme kararı vermiştir. ama avni hiç istifini bozmaz "ama hücum faulden önce bir steps var diyor hakem" der. "birleşik amerikalı oyun kurucu", "beraberlik hatta öne geçme şansı", "harun atar da ben atamaz mıyım diyor ibrahim ve üçlüğü gönderiyor", "eline sağlık ibrahim", "ibrahimin 35. sayısı. dile kolay 35 sayı", "ibrahimin 37. sayısı. dile kolay 37 sayı", "ibrahimin 40. sayısı. dile kolay 40 sayı" vs...cümleleriyle kafamıza kazınmıştır.
    (bardij, 22.09.2006 02:25 ~ 02:33)
  12. anlattığı maçları izlerken yeter ulan annatma artık bırak demekten kendimi alamıyorum.insanı televizyonu 'mute' komutunda izlemeye zorlar bu adam.basketbol literatürüne kazandırdığı anlamsız kelime öbekleriyle ünlenmiştir.
    tahditli bölge,bir beraberlik hatta öne geçme şansı,iki sayı olsun bizim olsun,sayı kaydına muvaffak olmak,birleşik amerikalı oyuncu,turnike basket,smaç basket gibi insanı kahkahalara sürükleyen buluş kelimeleri vardır.bu arkadaşın futbol spikeri versiyonları için
    (bkz: bülent karpat)
    veeeee (bkz: ilker yasin).seni unuttum sandın dimi sevgili yasin
    (thedude, 13.01.2007 10:03 ~ 10:04)
  13. kendisini her zaman, hidayet'in almanya maçını kazandıran basketini yorumlasıyla hatırlayacağım: "hidayet, yüklen, bırak, baskeet!".
    başka da hatırlamak istediğim bir yönü, anlatımı, esprisi yok, nası olsun? hala birisi tahdit dediği zaman, dönüp, "lan?!" diye bakıyorum, o derece.
    (stockton to malone, 27.05.2007 23:51)
  14. uzunca zamandır trt'de basketbol maçı falan yayınlanmadığından dolayı zaman zaman trt 3'teki nostalji maçlarıyla hasret giderilen adam.

geçenlerde yine bu nostalji maçlarından birisini izlerken dikkat ettim. avni abi hakemin ne karar verdiğini anlamıyor, kafasına göre bir şey söylüyor, sonra anlıyoruz tabi ne kararın ne olduğunu, bundan sonra avni her zamanki lafı yapıştırıyor: hayır, hayır, hayır (her zaman üç defa söylüyor) hakemler kararlarını değiştiriyorlar...
    (marslan, 08.02.2008 22:24)