"5yuz" yazıp 3900'a gönderilen ve 39 kontör karşılığında her yüne 500 sms kazanılan kârlı kampanya. bir diğer versiyonu da, "5bin" yazıp 3900'a gönderildiği taktirde yine 39 kontör karşılığında sadece avea numaralarına 5000 sms kazanma hakkı tanıyan kampanyadır ama bana hiç kazançlı gelmez. normal bir insanı ele alırsak 30 günlük 5000 sms demek 1 günde 166 sms, 1 günde 8 saat uyuduğunu ve uyku anında mesajlaşamayacağını ele alırsak 1 saatte 10 sms, ve 6 dakikada 1 sms'e tekabül eder. bu da demek oluyor ki; günde 8 saat düzenli bir şekilde uyuyan bir insanın 5000 sms'i bitirmesi için bütün işini gücünü bırakıp 6 dakikada bir mesajlaşması lazım. bir süre sonra artık mesajlar şu şekilde iletilmeye başlanıcak(bkz: @1124278) sen verirsen 5000 sms'i bizim adamın eline illa parasının karşılığını almak isticek (bkz: açık büfenin bokunu çıkaran insan modeli)
5yuz yazıp gönderip 39 kontörümün iç edilmesiyle birlikte mesajlarımı alamadığım kampanya. aradım sonra en kısa zamanda halletcez dediler ama artık halledersen ekime kadar avea kırdım ben o hattı.
bana; öğrenci akbilinde aktarmanın, önceden beleşken bir anda 40 ykr yapılması ve gelen tepki üzerine 20 ykr'ye düşürülüp bir indirim havası yaratılması durumunu hatırlatan, avea kampanyası. ulan sen zaten, kaç kontör yüklemişsem, o kadar beleş mesaj vermiyor muydun? bir anda kalktı beleş mesajlar. sonra "avea'dan bir yenilik daha! 39 kontöre 500 sms! patlicanı kavra bakalım. sizi seviyoruz" tadında sloganlarla bunu bir güzellikmiş gibi önümüze sunuyorsun. afedersin ama bizi mi sikiyorsun avea?
bir çüküme yaramayan kampanya. ben telefonu konuşmak için aldım kardeşim, her 18 saniyede bir görüşmemi sonlandırarak cebime zıçan operatör bana 5.000.000 her galaksiye bedava sms verse ne işime yarayacak. avea'nın müşerileriyle testis geçmesinin resmiyete dökülmüş halidir bu kampanya.
kullanırken insanın kafasına ister istemez sorular takılıyor avea'nın sitesinde cevaplamadığı;
mesela ben her yöne 500 smsimi aldım ve bir ay dolmadan bu 500 smsi yedim bitirdim. yeniden 500 sms yüklemek için 30 günün dolmasını mı bekleyeceğim lan?! adam gibi yazsana oraya, ya da bu konuda mesaj gönderdiğimizde dön hemen müşterine, deli etme adamı.
avea akıllı olsun!
ek: olmuyormuş arkadaş. adamlar 30 gün bekletiyorlarmış insanı. bu durumda bir yerime kaçmasın kontörler diye keseceğiz mesajlaşma mevzuusunu. ve ilerleyen dönemlerde avea'nın bir müşteri kaybetme tehlikesi ortaya çıkacak. kaç senelik müşterilerini kaybederler. hıh!(olm düzeltin lan şunu)
lanet bir kampanyadır.her ay kontör alıp lan 500 mü yapsam 5000 mi yapsam diye karar verene kadar anam ağlıyor,uykularım kaçıyor.sevgili falan hak getire,öyle mesajlaşmaktan da hoşlanan biri değilim 500 alayım diyorum zira mesajlaşma olayım ''yemekhanedeyim gel'' ,'' nerdesin'' , derse girdiysen imza at gelmicem ben '' lerle kısıtlı olduğundan.ama yetmiyor lan 15 gün geçiyor 500 sms bitiyor,dersteki adamı arayıp verilen 180 dakikayı kullanarak da konuşamıyorsun,gidiyor kontörler.
hadi diyorsun tamam bir dahakine 5000 sms alayım,öbür ay geliyor 5000 sms alıyorsun 4870 de tıkanıyorsun ,msj atacak kimse yok ,lanet ediyorsun , eline telefon yapışmış gibi dolaşan adamları görünce
lan o kadar yalnız mıyım ben! diye.
bir de şöyle bir getirisi var efendim, insanlar nasıl bitireceğini şaşırmış olacak ki,bu mesajı 20 kişiye atın yoksa lanetleneceksiniz tadında saçma sapan mesajlar geliyor gecenin bir yarısı telefona.hayır heyecanlanıyorsun kim ki acaba bu saatte falan diye .açıp bakıyorsun yok seray sevmiş,gönül yazmış ,mehmet okumuş,kadir inanmış
banane amnkym diyorsun .zorla günaha sokuyorlar insanı.