görseller
avam kamarasıavam kamarası
avam kamarasıavam kamarası
belki ilginizi çeker
  1. · avam kamerası
  2. · lordlar kamarası
  3. · house of commons
  4. · magnum concilium
  5. · lord
  6. · jack straw
  7. · impeachment
  8. · avam
gündem
  1. · boylumlama
  2. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  3. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  4. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  5. · ibrahim üzülmez
  6. · ezel
  7. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  8. · bmw
  9. · kullanıcı adlarının kökeni

avam kamarası  

1. milli mücadele döneminde llyod george'nin başkanılığını yaptığı grup. aldığı yanlış kararla ingiliz krallığının ağzına sıçmışlardır. ve o günkü grupran winston churchill hariç hiçbiri bidaha iktidar yüzü görememiştir.
    (assyrian, 12.11.2005 03:30)
  2. (asurninova, 12.11.2005 07:31)
  3. (sycrone one, 26.03.2007 13:43)
  4. ingiliz parlamentosu'nun alt kanadı. doğrudan halkoyuyla seçilmiş milletvekillerinden oluşur. ingiliz demokrasisinin en temel kurumudur. dünyanın en eski parlamentolarından biri olarak kabul edilir. içinden ingiltere'yi yöneten hükümeti çıkarır, aynı zamanda bu hükümeti denetler. her yasama yılında, kraliçe elizabeth'in "my lords, my members" diye başlayan konuşması ve görkemli bir törenle çalışmalarına başlar.
    (mümtaz, 12.07.2007 00:30 ~ 00:48)
  5. şehir hatları vapuru koltuğu gibi koltuklarda yasama yaptıkları için inceden üzüldüğüm bir güruh.

(görsel: avam kamarası/11208)

eksiklikler burada bitmiyor. http://www.parliamentlive.tv adresinde avam kamarasının oturumlarını izlemek mümkün.

birincisi, vekiller olsun, mr. speaker dedikleri köksal toptan dengi eleman olsun hepsi iç içe, çok samimi bir ortamdalar. bu kadar küçük bir salonda faaliyet yürütülmesi zor olmasının yanı sıra, artistik yapmaya gelince mangalda kül bırakmayan büyük britanya imparatorluğu'nun bir meclis binası yaptırıp dana yahut domuz derisi koltuklarla döşeyemediği intibası yaratıyor.

yaptığım ufak bir araştırmayla bu binanın tarihi bir bina olduğu ve kültürel bir miras olduğu verisine ulaştım. tarihilik, bence kesinlikle yukarıda saydığım eksikliklere bahane oluşturabilecek bir kavram olmamalı. bugün biliyorum ki kraliçe en azından mücevheratını satsa, memleketine lüks bir meclis binası yaptırabilir ve bu binaya taşınmak, sanılanın aksine britanya değerlerini zedelemez.

bugün bizim ülkemizin de değerleri vardır ancak sanmıyorum ki, meclis plazavari lüks bir binaya taşınacak olsa tbmm'den buna oy birliğiyle kabul çıkmasın. bugün tek katlı bir meclis binası, gelişen türkiye'ye de yakışmamaktadır.

ikinci konu, avam kamarası üyelerinin duruşları hakkında. az önce izlediğim oturumdan size şu çarpıcı kesitleri sunmak istiyorum:

· (görsel: avam kamarası/11205)

bu resimde tam anlaşılıyor mu bilmiyorum, muhtemelen vitrin olsun diye seçilmiş bayan bir vekil konuşmasını yaparken arkadaki şansal büyüka kılıklı baraja takılmasın diye kuzey illerinden bağımsız aday olup seçilmiş kişi yanındakiyle konuşuyor. bizim ülkemizde daha ilkokulda başkası konuşurken dinlemeyi öğretirler.

· (görsel: avam kamarası/11206)

ellerini cebine sokmuş, milletin huzurunda mı konuşan bir vekil mi yoksa üniversite birinci sınıflara ders veren yardımcı doçent mi belli değil.

· (görsel: avam kamarası/11207)

ve avam kamarasının bonmarşeliğine kanıt olacak en büyük kareyse bu.

fazla söze hacet yok. neden avam dendiği o kadar belli ki.
    (wondrous, 15.05.2008 01:35)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil