belki ilginizi çeker
  1. · aramice
  2. · powerword kill
  3. · öss sonucunda hogwarts büyücülük okulunu kazanmak
  4. · crucio
  5. · cedric diggory
  6. · harry potter and the half blood prince
  7. · kadavra
  8. · harry potter büyüleri
  9. · harry potter and the deathly hallows
  10. · lily potter
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  2. · erkekte ses tonu
  3. · zongul ducks
  4. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  5. · 2012
  6. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  7. · yılmaz özdil
  8. · küfür olmayan ama küfür etkisi yapan sözler
  9. · sb

avada kedavra*  

1. harry potter serisinde adı geçen ölümcül büyülerden birisi.tek asa hareketiyle kişinin yaşamına son verilebilir.harry'nin annesi ve babası lily ve james potter voldemort tarafından bu büyüyle öldürülmüştür.tam harry'i öldürmek üzereyken annesinin harry'e olan büyük sevgisi bu ölüme engel olmuş,harry sadece alnındaki yara iziyle ölümden kurtulurken voldemort güçlerinden olmuştur.

-spoiler-
    melez prens'te dumbledore bu şekilde öldürülüyor.insanın inanası gelmiyor ama neyse.*
    -spoiler-
    (skyish, 06.09.2006 22:19 ~ 24.07.2007 12:18)
  2. ölüm lanetidir. uygulandığında asadan parlak bir yeşil ışık çıkar ve bu ışık büyük ihtimalle lanete maruz kalacak kişinin gördüğü son şey olur. kişinin bu lanetten kurtulma şansı çok azdır. hele hele laneti yollayan işini iyi bilen bir seherbaz ise, kurtulma şansı yok denilecek kadar azdır. ama yine de yazar torpiliyle kurtulanlar olmuştur* ki; onların da ölümü yakındır.
    (voldemort, 06.09.2006 22:23)
  3. j k rowling'in söylediğine göre kelime kökeni aramice'ye dayanan lanet. abra kadabra'nın da orijinal haliymiş. benim sözüm gibi yok ol, benim sözümle yok ol gibi bir anlama geliyormuş.
    (chrystal, 06.09.2006 22:49)
  4. (bkz: die)
    (bkz: lord soth)
    (bkz: powerword kill)
    (iao, 17.10.2007 01:09 ~ 01:09)
  5. trakyaca: abra kadabra
    (red zeppelin, 17.10.2007 01:15)
  6. 5.filmde avada kadavra ve lanetin adına da "kadavra" laneti denilince tiksindiğim büyü.
    (valinor, 17.10.2007 10:45)
  7. affedilmez lanetlerden en korkuncudur.bu güne kadar bir istisna dışında kimse bu lanetten kurtulamamıştır.
    (yavaş gel saçın başın dağılmasın, 26.03.2008 13:06)
  8. -anne?
    +efendim nuri can
    -artık zamanı geldi...
    +neyin zamanı yavrum...
    -bamya yemekten bıktım.... hergün tabağımdakini de bitirmekten de.. cola içememekten, akşam 9:30 da yatmaktan, durmak bilmeden fotoğrafımın çekilmesinden de....
    +!???
    -avada kedavra
    ...
    ..
    .
    +eee???
    -hay amına kodumun harry'si... neyse anne bana cukulata versene ya acıktım...
    (katilolmaklazım, 27.07.2009 21:57 ~ 21:57)
  9. kişinin ruhunu parçalara bölmesine sebebiyet veren ölümcül lanet. yeşil bir ışık çakar ve kişi yüzünde bir şok ifadesi ile anında ölür. bir çok büyünün geri dönüşü vardır ama avada kedavra lanetinin dönüşü yoktur. cinayet işleyen kişinin ruhu işlediği cinayet sayısı kadar parçaya ayrılır. eğer bu ruh parçalarını hortkuluklara saklarsa hortkulukların hepsi yok edilmeden kişi öldürülemez.
    (bir hangi şey, 27.07.2009 22:06)
  10. lanetlenmiş 3 büyüden en büyüğüdür. ölümcüldür. bu büyüyü kullanan ilk herif, lord voldemort tur.
    (qwe3, 30.09.2009 00:09)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil