belki ilginizi çeker
  1. · ömer kaptan
  2. · tanz
  3. · türkeli
  4. · çınarcık
  5. · ekinlik
  6. · en ucuz şarap
  7. · avşa
  8. · ömer kaptan
  9. · her yaz tatilinin hüsranla sona ermesi
  10. · yaran megafon diyalogları
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · domuz gribi
  2. · galatasaray
  3. · zongul ducks
  4. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  5. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  6. · aşk ı memnu
  7. · günün tek kelimelik özeti
  8. · tampon
  9. · the knife

avşa  

sayfa  / 2
  1. marmara adası'nın hemen yanıbaşında, yaz aylarındaki cıvıltısıyla, istanbul'un hemen yanıbaşındaki tatil cenneti. otel veya tatil köyünden çok yazlık evler vardır ve yazlıkçı kesimin rağbet ettiği şirin mi şirin bir yerdir.

tekirdağ'dan arabalı vapur veya ömer kaptan deniz motorları ile ulaşılabildiği gibi istanbul'dan feribot ve deniz otobüsü ile de ulaşılabilir.
    (vikartindur, 02.05.2004 03:16)
  2. türkeli adası olarak da bilinir. deniz otobüsleri ve feribotlar ekinlik ismindeki merkeze yanaşırlar. adanın diğer tarafında ise yiğitler (araplar) köyü ismi verilen ikinci bir kısım vardır, burası daha sessiz ve sakindir. adanın bir ucundan diğer ucuna 1 saat gibi bir sürede yürünebilir.
    (vikartindur, 02.05.2004 03:23)
  3. bodrumun yanında halt etmiş olduğu, bir zamanlar marmaranın en güzel denizine sahip olan, kumunun dünyada eşi olmadığı söylenen, şimdilerde çok fazla insanın akınına uğradığından eski kalitesini ve güzelliğini kaybetmiş olan ada.
    (tayyar, 11.08.2004 23:38 ~ 09.07.2005 21:25)
  4. avşa adası marmarada bulunur,marmara adasının güneyindedir.orta halli vatandaşlar ve kısıtlı gelirli öğrenciler için tatil yapmaya birebirdir.sezonu temmuza doğru açılır ve ağustos sonuna doğru kapanır.bu periyottan önce veya sonra gidenler için pansiyon fiyatları yarı yarıya ucuzdur.hatta 2004 haziranında geceliği 5 milyona bile yer bulunmuştu...denizi çok güzel değildir bazılari için,rüzgarın esişine bağlı kıyıda deniz anası birikiyor.pek ağaç ve ormanda yok. ailecek ucuza bir tatil geçirmek ve bol bol denize girmek için çok iyidir...bide kız arkadaşını kimsenin görmeyeceği bir yere tatile götürmek istersende fena diil.
    (ikarus, 02.12.2004 10:41)
  5. küçük(bi süreden sonra herkes birbirini tanıyor ),şirin ve diğer yerlere göre çok ucuz tatil yapabileceğiniz tatil mekanı. gidenlerin ya aşık olup her sene gittiği yada nefret edip kurtulduğuna şükrettiği bir yer olmakla birlikte , arkadaş ortamı olanlara cennet gibi gelecek mekan.
    (techen, 02.12.2004 14:33)
  6. (bkz: tanz)
    (kornish, 02.12.2004 16:05)
  7. şimdilerde yerine mavi marmara isimli geminin konulduğu, 6 saatte gitmesi gereken marmara adasına her seferinde bozularak anca 7 saatte gidebilen, büfesinde her daim üzerine pudra şekeri serpip yiyebileceğiniz kanlıca yoğurdu bulunduran, jilet yapılmak üzere satılmış olmasından korktuğum zamanında tdi'ye ait olan gemi.
    (mynerva, 24.03.2006 21:21)
  8. akın akın insanların gittiği ne olduğunu geçekten merak ettiğim yolcularının sinir krizi geçirmeme neden olduğu belde
    (sorunsal, 21.08.2006 00:08)
  9. bu cumartesi gidip görücez inşallah. ama gitmeden önce internetten araştırıp elde ettiğim bilgilerle yorumlayacak olursam, son derece şirin bir yere benziyor. çok fazla pansiyon var. pansiyonların kalitesini bilmiyorum ama giden bir iki arkadaş pek tavsiye etmedi. zaten iki günlüğüne sevgiliyle gidilecek bir tatil için gerek yok bence de pansiyonlarda kalmaya, tabi eğer maddi imkanınız varsa. hotel beyaz saray, yarar hotel, ayberk otel var benim bildiğim. hotel beyaz saray'da kalıcaz ama biraz şehir dışında, taksiyle 10 ytl kadar tutuyor. gecelik 60 ytl ağustos ayındaki fiyatı, tabi eylülde çok daha düşecektir bu fiyat. üzümü meşhur olduğu için şarapçılık da varmış adada, çok güzel şaraplar bulabilirsiniz diyorlar. umarım memnun kalırız. tatilden döndükten sonra yeni bir yorum eklerim
    (agust bocuu muittin, 24.08.2006 11:37)
  10. sadece denize girmek ve şarap için gidilebilinecek belde.. başka pek bir özelliği yok zaten, ama deniz anası barındırmayan kısımlarında denizi baya güzel.. bir de bortaçina şaraplarının fabrikası var, gayet ucuza kaliteli şarap içmek için süper fırsat gezip görmek..
    (fırtık, 24.08.2006 13:43)
  11. ucuz bir pansiyonunda kalındığı taktirde su sorunuyla karşılaşılması muhtemel olan ada. en azından 2005 yazında öyleydi. marketten alınan 5 kg. luk sularla duş alınmıştı.
    (lulu, 24.08.2006 16:13)
  12. eğer yanınızda kız arkadaşınız varken avşada tatil yapacak olursanız, hayatınızın tatilini yapabilirsiniz. gerçekten süper bir yer. gece hayatı, denizi, pansiyonları ve caddeleri ile bir çok tatil yeri ile rahatça yarışabilir. en güzeli de denizinin çok temiz olması. bir de gece olduğunda tanz'a gidip coştuktan sonra tadından yenmez.
    (gurugafa, 02.07.2007 18:09)
  13. denizi çok güzel olan istanbul dan deniz otobüsüyle 3 saatte gidebileceğiniz bir adadır avşa.beyaz saray adıyla bir koy vardır avşada çok göz önünde olmayan,sakin,balıklarla beraber yüzebileceğiniz sabah erken saatlerin de çıkıp gidilip görülesi bir yerdedir.
    (josephine, 03.08.2007 11:57)
  14. buraya gidip te dönüşte hatıra olarak "avşa şarabı" almazsanız hata edersiniz.. 10 sene önce gittiğimde kumsalı tertemizdi. yine öyle midir bilinmez...
    (cubuk kraker, 09.08.2007 01:02)
  15. aileler için ideal bir tatil ortamı. çoğunlukla pansiyon ve motel bulunmaktadır. bekar erkekler için yemek olayı bu açıdan sorun olabilir. geceleyin sahil boyunda volta atması güzeldir,avşa nın kendi üzümlerinden yapılmış şarabını içmenizi tavsiye ederim.denize gelince klasik marmara,çok kirli değil fakat temizde değil.
    (a day in the life, 13.08.2007 16:39)
  16. 8 günlük bir tatil vasıtasıyla tanışma şerefine eriştiğim, önceleri sevilme ihtimalimi gözlemlediğim halde, bu 8 gün sonunda hakkında pek de güzel şeyler kalmayan tatil beldesi.

efendim, bu tatil beldesi, özellikle istanbul'a yakınlığıyla dikkat çekmekte. aslında mavi marmara denen o metal yığınıyla gidince pek de yakınlığı kalmıyor. aslına bakarsanız 6 saatte gidilecek başka tatil yöresi olmadığı düşünüldüğünde(vardır kesin söyleyin yazalım)(ekleme: 4 saatlik otobüs yolculuğyla şarköy varmış) bu yönüyle tatilcileri çektiğini söyleyebiliriz.

bu adaya varmanızın birkaç yolu var. birincisi; sanıyorum her sabah 8.30'da sarayburnu'ndan kalkan mavi marmara gemisi. kendisi ile ilgili görüşlerim şurada; (bkz: mavi marmara/!sycrone one)

bir diğer ulaşım alternatifi; deniz otobüsü. günde sanıyorum tek sefer var ve bu tek sefer saat 10.30'da yenikapı'dan yapılıyor. 3 saat kadar sürüyor yanılmıyorsam.

ayrıca tekirdağ ve erdek'ten de araba taşıyan özel gemiler hergün sefer düzenliyorlar.

şimdi eğri oturup doğru konuşalım; bir kere eğer adam gibi bir tatil bütçeniz yoksa burası sizin için biçilmiş kaftan olabilir. zira kalacak yerler 10 ytl ve sanıyorum 20 ytl arasında değişen fiyatlar sunuyorlar kişi başı. 10 ytl'ye bulma şansınız sezon içinde veya sezon dışında zor olabilir. her yer motel ve pansiyon dolu, araştırın hem kesenize hem de beğeninize göre bir yer bulabilirsiniz. bunun yanında kalacağınız yerin muhtemelen mutfağı falan olacağından hemen yakınlardaki diasa ve bim'den ucuza yiyecek alıp karnınızı doyurabilirsiniz. ayrıca birkaç tane börekçi var, fena değiller.

bunun dışında adam gibi dışarıda yiyebileceğiniz bir yer yok pek fazla. olanlar da kazıksal fiyatlarıyla dikkat çekmekte. hakikaten büyük bir ticari pasta var burada. adam gibi bir mekan, uygun fiyatlar ve güzel hizmetle kralı olabilirsiniz avşa'nın.

kıyı şeridindeki bakkalar ve büfelerde kazıklanabilirsiniz. zira bira vs. gibi ürünlerde ciddi kazıklar var. üşenmeyip az önce bahsettiğim diasa'ya gidip normal fiyatlara içkinizi falan içebilirsiniz.

ulaşım, kalacak yer ve yiyecek faslını geçtikten sonra su mevzusuna gelebiliriz. avşa denilen yerde musluklardan biraz tatlı su karıştırılmış deniz suyu akmakta. sanıyorum bir ada beldesi olmasının getirdiği bu eksikliği tatil boyunca hissedebilirsiniz. sadece üzerinizdeki kumları defetme amaçlı yapılan banyolar sizi pek tatmin etmeyecek. sabah kalktığınızda suratınıza vuracağınız gene aynı su sizi pek aymayacak. şimdi çıkıp "adam gibi normal su alıp yapsaydın ya işlerini" demeyin, gerek maddi gerekse de uğraşma bakımından pek çekici değil bu olaylar. diş fırçalarken, yemek yaparken falan taşıma su ile uğraşmak pek hoş değil.

deniz olarak bakarsak da bildiğiniz marmara denizi diyebiliriz. yani silivri taraflarından biraz daha temiz olmakla birlikte, yosunlu olduğunu söyleyebilirim. ana merkezde uzunca bir plaj mevcut, şezlong şemsiye kiralanabiliyor, kumunun küçük taşlardan oluştuğunu söyleyebilirim ama çok pis. insanlarımız sigara izmaritlerini buralara atmaya devam ettikleri sürece pek de güzel olamayacak bu plaj. hakikaten çok sinir oldum ve üzüldüm. biraz uğraşılsa güzel olabilir halbuki denizi.

insan popülasyonu olarak bakıldığında ise genellikle ailelerin ve öğrenci milletinin geldiğini gözlemleyebiliyoruz. küçük çocuk popülasyonu çokça olmakla birlikte, günümüz gudik saçlı yağız delikanlıları da bol bol bulunmakta bu adada. ben açıkçası sevgilimle gitmem buralara, gerek yok sinir olmaya. ki adam gibi gezeceğiniz bir yer de yok zaten öyle biriyle. az önce bahsettiğim gudiklerin cirit attığı birkaç bardan başka pek bir özelliği yok buraların.

tamam, barlar pek açmadı sizi, biraz arkadaşlarla okey oynayalım dediniz misal. işte o anda adada adam gibi gidebileceğiniz tek yer limandaki rıhtım cafeteria. gemiden indiğiniz yeri tam karşınıza aldığınızda solunuzda kalacak. üstü kapalı, suyun ve çayın 50ykr'a satıldığı ucuzcana bir yer. aileler takılıyor genellikle ama herkes kendi havasında. eğlenceli vakit geçirilebilir. ama gittiğim 2 günde de sibel can çaldılar sürekli, eğer halen devam ediyor olurlarsa delirebilirsiniz. ayrıca gene limanı karşınıza aldığınızda sağınızda kalan çay bahçesi rezalet bir yer. çayı suyu 2 ytl'ye satarlar bunlar. televizyonları vardır ama akşam basketbol maçı izlemek istediğinizde bu zevkiniz canlı müzik yapan tavernacının iğrenç sesiyle kesilir. ben litvanya maçını buradan izleme gafletinide bulundum da neredeyse müzikten sonsuza dek tiksinecektim. siz siz olun buraya gelmeyin. rezalet.

şarkıcı dedik de, burada adam gibi sesi olan bir tane adam sahneye çıkmıyormuş. az önce dediğim yerde ve onun daha da sağ tarafında kalan bir taverna'da canlı müzik yapılıyor. ayıca daha da sağlara doğru devam ederseniz çağlar denilen yerde dönme bir şarkıcıyı dinleme şerefine erişebilirsiniz. kendisi çakma bülent ersoy'dur. gene ticari açıdan bakarsak adam gibi sesi olan bir adam insanları daha da çekebilir buralarda.

tatiliniz bitme evresinde, dediniz ki anneme babama konu komşuya birer hediyelik alayım. alamazsınız adam gibi bir şey. şarap güzel bir alternatif olabilir ama, diğer beldelerimizde güpgüzel olan tahta cam yapım, tatil yöresi temalı hediyelikler burada acınası haldedir. cam olarak bir şey yokken adam gibi, tahta olanlar kıçıma benzer. üstüne alelade avşa yazılmış tahtaları almanızı pek tavsiye etmem açıkçası.

böyle işte, aslında biraz profesyonelce yaklaşılsa ve gerekli özen gösterilse güzel bir yer olabilir, ama her yanından amatörlük ve bir sallamazlık akıyor herkesin. hiçbir özelliği yok işte. tek özelliği arkadaşlarla ucuza yapılmış bir tatil olabilir eğer tek amacınız güzel vakit geçirmekse. zamanınız 12 saat yolculuklara yetmeyecek kadar az, cebinizde ucu ucuna yetecek kadar paranız varsa bir ihtimal uğranabilir. güzel gün batımı falan izlenebilir. biraz güneş, biraz deniz yetebilir size. belki siz hasta olabilirsiniz buralara, bilemiyorum...
    (sycrone one, 08.09.2007 12:35 ~ 12:40)
  17. çok ilginç bir tatil yeri avşa. marmara denizinde olmasından dolayı aşağılanmış, hor görülmüş biryer. hatta çok fazla göz önünde olmamış, çokları tarafından bilinmeyen biryer. ben, hayatımın her yazını -sanıyorum 2 yaz hariç- orada geçirmiş biri olarak fikirlerinizle oynayacağım, başlıyoruz.

avşa küçük biryer. aslında sessiz sakin olması gerekirken yüzölüçümden dolayı vıcık vıcık insan kaynayan biryer. her yer konaklama merkezi olsa da, upuzun bir sahil şeridi olsa da yer sıkıntısı çeken biryer. ama yıllar yılı kendi geleneklerini oturtabilmiş, babam gibi, benim gibi doğma büyüme oraya giden fanatiklere sahip. bu ilgiyi hak ediyor mu derseniz, yazının devamını okuyun derim.

öncelikle şunu belirtmekte yarar var. avşa en nihayetinde bir ada. denizin ortasında medeniyetten uzak bir yer. çoğu zaman telefonunuz çekmeyebilir hatta durduk yere elektriklerin kesilmesi olası. bunun bize kazandırdığı bir takım avantajlar var elbet. avşa'ya gitmek bir sorun, kimine göre işkence hatta. çünkü sadece deniz yoluyla gidebiliyorsunuz ve bu en hızlı deniz otobüsüyle 3 saat sürüyor. daha özgür bir yolculuk geçirmek için mavi marmara'yı tercih edebilirsiniz. o da 6 saat sürüyor ve bir süre sonra sıkılmanız olası. ama işte insanların geneli böyle bir zahmete katlanmaz. bu yüzden bu zahmete katlananlar, daha önce avşaya gelmiş, ya da önceden avşaya gelmiş birilerinin peşine takılmış kimseler oluyor. yani orayı biliyorlar. kısmen düzgün kimseler. çok zengin ya da züğürt statüsünde değiller. abazan hiç değiller. düşünsenize, abazalık yapacak adamın 6 saat deniz yolculuğunda işi ne. gider antalya'ya, gider çeşme'ye tüm kış biriktirdiği parasını 1 ayda bir turiste yedirir. turist demişken, ulaşım zorluğundan dolayı turist pek gelmez buraya. tek tük belki görebilirsiniz ama onlarda almanya'dan filan gelmiş evli barklı turistlerdir.

avşa hemen herkesin tatil yapabileceği bir mekandır. ekonomik olarak tabi ki. isterseniz beş yıldızlı olmayan ama rahat takılabileceğiniz otellerde kalırsınız. isterseniz banklarda yatarsınız ya da kumsalda. avşanın konaklama merkezleri %90 pansiyondur. küçük, bir oda, 2 yatak, 1 dolap ve iki kişinin ancak sığabileceği bir harici tuvalet size geceliğine 20 ytl ye patlayabilir. yemek filan herşey size ait tabi ki. bir hafta tatil yapmak isteyen öğrenciler için ideal yani.

bana kalırsa tam sevgiliyle gelinebilecek bir mekandır. çünkü alternatifi olan bir tatil yeri avşa. isterseniz yıldızların altında sevişebilecek tenha bir alan bulabilirsiniz. baş başa sessiz sakin bir tatil geçiriyorken az ilerde millet kop kop yapabilir. çıkışta siz de onlara katılıp çılgın atabilirsiniz. yani tatilinizi sessiz ya da atraksiyonlu geçirmek size kalmış.

gün içinde yapabilecekleriniz oldukça kısıtlı avşa'da. benim gibi dengesiz bir bünye iseniz sıcaklardan bunalıp soluğu internet cafe'de dolayısıyla itü sözlükte alabilirsiniz. ya da sahil şeridinde cıb cıb ayaklarınızı suya sokarak yürüyebilir, muza binip düşmemeye çalışabilirsiniz. sosyalleşip sevgili yapabilme ihtimaliniz yüksektir zira insanları arkadaş canlısıdır. bunun dışında gece sahilde içen kızlı erkekli guplardan biri olabilir, avşanın yerleşimi olan en son yerinde bulunan lunaparkta gondola binebilir ya da meşhur dondurmacılarından dondurma alarak sadece yürüyebilirsiniz. bazense denize sıfır pansiyonunuzun balkonuna oturarak yürüyen, yiyişen çiftleri izlersiniz.

avşanın toplamda 4 tane barı bulunmakta. tamamı disko tarzı. pardon bir iki de türkü bar var ama ben ilgilenmiyorum. rock bar yok. bu 4 bardan 3'ü yanyana. bir adım attığınızda birini, bir başka adımda diğerini duyuyorsunuz, çok ilginç hakkaten. bu üçünden kopan diğer bar ise tanz. yerleşimin dışında, daha kasvetli, daha ciddi bir mekan. esas eğlence orda diyebilirim. bunun dışında yapacaklarınız sessiz sakin şeylerdir muhtemelen.

avşa'nın bir diğer meşhur şeyi dövmecileridir. kalıcı ya da geçici her türlü dövmeyi yaptırabilirsiniz. aslında avşada aradığınız herşey uygun fiyatlarla mevcuttur. hatta terlik, deniz şortu fiyatları istanbul'dan daha ucuz diyebilirim. avşaya takım elbisesi ile gidebilir ve orada kafanıza göre bir imaj yapabilirsiniz. saçınızı boyatabilir, dövme yaptırabilir kıyafet satın alabilirsiniz.

küçük biryerdir avşa. kasaba havası verir. hayat neredeyse 24 saat akar. dükkanlar kapanmaz. diskolar gece 2'de kapanır. avşa sessizliğe bürünür. ama sahilde her daim yürüyen insanlar vardır. gecenin bir yarısı uykunuz kaçarsa kalkıp yapabileceğiniz bir sürü şey vardır.

herşeyden önemlisi avşa tek başına çok sıkıcı biryerdir. gerçekten tat almak istiyorsanız gerçekten samimi olduğunuz kişilerle gitmenizi öneririm. üniversitede arkadaş grubunuzla unutamayacağınız bir tatil geçirebilirsiniz ama yalnız giderseniz, fazla da vaktiniz yoksa, sosyalleşemez, bir türlü istediğiniz havayı yakalayamazsınız.

son olarak denizi güzeldir. arada lodos çıkarsa yosunların karaya vurduğu görülmüştür ama genelde deniz anasız ve yosunsuz, temizdir yani. ayrıca yıllar yılı ciddi bir boğulma vakası atlatmamış bir yer olarak güvenlidir. derinlik, dubalarla sabitlenmiştir.

ha yazıma son vermeden hemen avşanın karşısında bulunan fener adasıdan bahsetmeden olmaz. küçük, minancık bir ada ve üstünde sadece güneş enerjisiyle çalışan bir fener olan bu adaya vaktiniz varsa kesin gidin derim. sahilin başında kiralanabilen kanolara atlayıp, kendinize güveniyorsanız, düşmeyeceğinize güveniyorsanız yanınıza fotoğraf makinenizi de alın. ama alamazsanız da gidip ordan bir avşaya bakın. hayran kalacağınıza eminim. ayrıca kim bilir, eğer iyi bir çocuk olursanız yolda yunus bile görebilirsiniz.
    (elladan tinuviel, 28.04.2008 00:54)
  18. tanz'a giderken tercih edilen bir yol vardır ki bu yol 5 sene öncesine kadar zifiri karanlıktı.mezarlığından hemen yanından geçmektedir efendim.kısa bir yol da değildir.ama zifiri karanlıktır bildiğiniz zifiri.şimdi ışıklandırdılar.neden mi?anlatıyım.7 kişilik arkadaş grubumuzla her akşam sahilde oturmaktan sıkılıp bazı akşamlar mezarlığa gidip insan korkutmaca oynuyorduk.o kadar eğlenceliydi ki mezarlık boyu nöbet tutan jandarmalar bile bize itiraz edemiyorlardı.boğazından hayvani bir ses çıkaran arkadaş bi akşam tam kızlı-erkekli grubun geldiğini görünce verdi coşkuyu.şiddetli bir "ay!" sesi geldi.bir kıza aitti.önce bir baktık ses yok seda yok.lan dedik öldüler herhalde.ama hayırdı.grup el ele vermiş koşuyorlardı.ele ele mantığını çözemedik.ama olsundu.demek hayatta kalmanın yolu buydu.bunu her akşam değil ama haftada bir mutlaka yapardık.sonra ışıklandırdılar işte.

sonuç olarak avşa, güneye inecek maddi durumu olmayan insanlar için çok güzel bir tatil yeri.ama arkadaş grubunz olması şart.denizi gerçekten çok temiz.hem gözlerinizi açınca yanmıyor.pansiyonlar ucuz.gece hayatı var.sakinlik isteyenler için kumsal,azmak isteyenler için barlar.daha ne olsun lan.
    (grace slick, 28.04.2008 01:13)
  19. arkadaşlarımın söylediğine göre bir erkeğe 4 veya 5 kızın düştüğü adadır.ben daha gidemedim,söyleyenlerin yalancısıyım...
    (vamişkunan, 28.04.2008 01:34)
  20. an itibariyle tatilimi geçirdiğim marmara'nın cennet adasıdır. cennet sıfatı altında ezilme ihtimali olsa da yine de severim taparım avşa'ya, güzelinden tatil geçirmek isteyenlere de şiddetle öneririrm yani.

yaşım kadar sene gitmişliğim olmasına rağmen bu yıl her şekilde gidileceğini öğrendim. zira sezon ortasında gemiler 4-5 gün öncesinden kapılmış oluyorlar. azıcık kastırıp erdek üzerinden gidilebiliyormuş.

ayrıca bir sene içerisinde tek bir taşı yerinden oynamamış desem yeridir. bir haftalığına tatile gidip geliyorum evimin önündeki yola asfalt dökülmüş oluyor, marketçi kapanıp yerine kuaförcü açılıyor vs. ama avşa yıllar yılı hep aynı. geçen seneden yaptığınız ortam bir sene sonra yine karşınızda oluyor. lokantacıyla vay abi bize ordan her zamankinden demek ayrı bir zevk olsa gerek.

yalvarırcasına edit: muhtelif sebeplerden ötürü duyuru yazamıyorum. bu dandik giriyi de bu yüzden yazdım. aranızda avşa'da olan, gelecek zamanda olacak olan, olmak için can atan, yakını, eltisi, baldızı, ablası, kaynı avşa'da olan var ise mesaj atın gözünüzü seveyim. sıkıldım tek başıma.
    (elladan tinuviel, 13.07.2008 22:55)
  21. seneler önce avşa'dan gelen vişne şarabını içmiştim gayet hoştu. sanırım genel olarak şarapları güzel olan bir ada. umarım şimdi de öyledir.
    (digitalis purpurea, 13.07.2008 23:02)
  22. şarapları hem güzel hemde ucuz olan marmara denizi içerisindeki bir ada. ada da kamp yapmak yasaktır diye bir yalan var fakat gittik gördük gayet güzel yapıyorsunuz kenti. ada halkı -esnafı- gayet sıcak. çok kısa zamanda iyi kankalar çıkabiliyor.
    (tekillaseventavşan, 13.07.2008 23:22)
  23. profesyonel olarak şaraplarla uğraşan güzel insanlara sahip güzel adadır. şöyleki bu insanlar evlerinin arka bahçelerinde bulunan üzüm ağaçlarından üzümleri toplarlar. arkadaki mahzende ezerler biçerler ondan lokum gibi şarap yaparlar. bir güzel paketleyip meşhur avşa şarabı bortaçina etiketi ile satarlar. çok da ucuzdur. köpek öldüren diye anılır. en küçük şişeler -ki 2.0 litrelik kola şişesi kadardır-kadar olanlar 10ytl ye satılır. üzerindeki jan janı arttıkça fiyata yansır.
    (elladan tinuviel, 13.07.2008 23:39)
  24. iki sene sonra tekrar tatil için bulunduğum ada. değişiklik olarak avşada gördüğüm ilk şey 353 adlı bir rock bar. pek rock barlık bir havası yok aslında adı rock bar. klasik gitar çalan bir arkadaş program yapıyor. alkol fiyatları da oldukça pahalı. diğer bir değişimde jandarmanın sıkı kontrolleri sürekli dolaşıyor, tutanak tutuyorlar ve saat iki oldu mu marketler ve yemek yenebilecek yerler dışında her yer kapanıyor. diğer bir değişiklik ise plajda börek/simit satan arkadaşların satış yöntemi, duyduğum bir kaç söz şöyleydi ;

- avşada aşklar çiğ börekle başlar!
    - sıcak taze simit! dokun abla dokun elini yakmazsa para istemiyorum.

istanbullu bir öğrenci için ideal tatil mekanı avşa adası. gidiş dönüş rahat, plaj deniz iyi, ortam iyi, gece hayatı iyi. daha ne olsun.
    (seroo, 20.07.2008 00:19)
  25. şarap ve üzümüyle ünlü 5 yıldızlı tatil keyfini bulamıyacağınız ama tatil anlaşının deniz kum güneş akşam bar gece disko şeklinde devam etirmek isteyen havuz yerine temiz denizi 5 yıldızlı otelleri yerine sıcak pansiyon ve apartlarını olduğu her sene yazın bir haftası deniz anası ve yosun saldırısına uğrayan ve bu zamanda ilk kez avşaya giden insanların avşadan nefret edip herkeze kötülediği devlet ulaşımıyla deniz otobüsü (bostancı -yenikapı -avşa) yada sirkeciden mavi marmara adlı gemiyle gidebileceğiniz yeşilliğin az olduğu suyunun kesinlikle içilmemesi gereken marmara denizinin bandırma tarafındaki bir adadır.
    (infinity, 02.08.2008 00:18)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil