görseller
auf der anderen seiteauf der anderen seite
auf der anderen seiteauf der anderen seite
belki ilginizi çeker
  1. · ben senu sevduğumi da dunyalara bildırdum
  2. · nurgül yeşilçay
  3. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  4. · amores perros
  5. · nursel köse
  6. · tüm zamanların en iyi 10 türk filmi
  7. · patrycia ziolkowska
  8. · yaşamın kıyısında
  9. · kader
gündem
  1. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  2. · öğretmenler günü
  3. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  4. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  5. · bir kadının bilmesi gerekenler
  6. · disko kralı
  7. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  8. · ismini ingilizce yazmak
  9. · sözlükle ilgili abartılı istekler

auf der anderen seite  

sayfa  / 3
  1. (absinthe, 04.10.2006 02:46)
  2. fatih akın'ın yönetmenliğini yaptığı, halen yapım aşamasında bulunan türk-alman ortak yapımı film.en göze çarpan oyuncusu nurgül yeşilçay gibi gözükmekte.
    (sycrone one, 05.01.2007 17:00)
  3. nurgül yeşilçay ve baki davak ın rol aldığı fatih akın filmi. filmin önemli başka bir özelliği de imdb de hiçbir ayrıntı bulunmazken beyazperde.com da filmin ayrıntılarına rastlanabilmektedir.

http://beyazperde.mynet.com/...
    (i know i am right, 20.04.2007 23:28)
  4. an itibari ile cannes 2007'de en iyi senaryo ödülünü almıştır.büyük başarıdır.
    (impera, 27.05.2007 20:59 ~ 21:00)
  5. senaryosunu fatih akın ın yazdığı bu film cannes film festivalinde en iyi senaryo ve ekümenik jüri ödülü kazanmıştır.başrollerde nurgül yeşilçay ve patrycia ziolkowska var.ayrıca film almanya adına oscar aday adayı oldu.
    (krem karamel, 22.09.2007 01:55)
  6. yönetmenliğinin fatih akın 'ın yaptığı ve başrolünde nurgül yeşilçay'ın rol aldığı 27 ekim 2007 de vizyona girecek olan film.

ayrıca film cannes film festivali'nde ekümenik jüri ödülü'nü de almıştır.
    (ceyus, 22.09.2007 02:08)
  7. (no pasaran, 07.10.2007 19:04)
  8. serinin üçüncü filmini şimdiden heyecanla beklemeye başladık. umarım üçüncü filmde türkiye'deki güzelliklere, olumsuzluklardan daha çok yer verilir. "burası türkiye" lafını duymak istemiyorum artık!
    ---spoiler---
    -nejat ve lotte'nin annesini rakı içtiği sahne memleket özlemi çekenlerin yarasını deşiyor. o ne güzel bir sofradır öyle ya!
    ---spoiler---
    (karakurto, 21.10.2007 01:53 ~ 01:55)
  9. cuma günü vizyona girecek ve kitleleri oluşturduğu yüksek beklentileri karşılayamayacak fatih akın filmi.
    "neden beklentileri karşılamayacak?" diye sorduğunuzu duyar gibiyim..
    anlatayım;
    fatih akınseverler genel yapı itibarıyla genç kesim diye tabir edilebilir. bu genç kesmin çoğu da gençliklerini korumuşlardır.
    fakat filmi seyredenler göreceklerdir ki fatih akın büyümüş... (e arada çocuğu falan oldu bi de şaka maka)

uzun lafın kısası... duvara karşı'daki gibi tokat yiyerek çıkacağınız tribal bir film beklemeyin.
    her ne kadar kendisi yaşamın kıyısında için duvara karşı'nın devam filmi sayılır dese de,
    kastettiği senin anladığın şey değil.
    (oert, 24.10.2007 01:24)
  10. bugün izleme fırsatı bulduğum*, salonda yer kalmadığı için merdivende oturarak, ara verilmediği için de 2 saat hiç kalkmadan izlediğimiz film.

belki çoğu kez denk gelip de farkedemediğiz teğet geçmelerimizi; kesişmelerini ve onların bir noktasında hep yer alacak olan ölümü işleyen başarılı bir fatih akın filmi. biraz alejandro gonzález iñárritu tadı da yok değil.
    (ornitrin, 25.10.2007 01:13 ~ 01:13)
  11. fatih akın'ın 26 ekimde vizyona girecek olan filmi. 60. cannes film festivalinde, fatih akın’ın, ’’yaşamın kıyısında’’ isimli filmi en iyi senaryo ödülünü kazandı.

türk-alman ortak yapımı olan film, türkiye’den anka film, almanya’dan corazon ınternational ve ndr ile italya’dan dorje film’in işbirliğiyle çekilmişti. filmde başrolleri nurgül yeşilçay, tuncel kurtiz, nursel köse paylaşıyor. yönetmen fatin akın, filmin ilk gösteriminden sonra yaptığı açıklamada, ’’filmde yer alan 6 karakter, benim bir bir parçam, bu film beni anlatıyor’’demişti.

önceki filmi ’’duvara karşı’’da aşk temasını işlediğini, bu filmde ölüm temasına ağırlık verdiğini kaydeden yönetmen, bir sonraki filminde de şeytan temasını ön plana çıkaracağını ifade etmişti. akın’ın en iyi senaryo ödülünü kazanan ’’yaşamın kıyısında’’ isimli filminde, almanya ve türkiye’de farklı kültürlerden gelen kişilerin ilişkileri anlatılıyor.

sinopsis:

emekli dul ali, fahişe yeter’le karşılaştığında yalnızlığına bir çözüm bulduğunu düşünür. ali türkiye doğumlu yeter’e aylık belli bir ücret karşılığında kendisiyle kalmasını teklif eder. ali’nin oğlu nejat, babasının bu seçimini onaylamamaktadır. fakat genç bir alman dili ve edebiyatı profesörü olan nejat, yeter’in zorluklarla kazandığı paraları türkiye’de üniversite okuyan kızına gönderdiğini öğrenince ona karşı sıcak duygular beslemeye başlar.

yeter’in ani ölümü baba ve oğulu hem duygusal hem de fiziksel olarak birbirinden daha da uzaklaştırır. nejat, yeter’in kızı ayten’i bulmak üzere istanbul’a doğru yola çıkar. türkiye’de kalmaya karar verir ve ülkesine dönmek isteyen alman bir kitabevi sahibi ile evleri değiş tokuş yaparlar. fakat nejat 20li yaşlarında olan siyasi eylemci ayten’in türk polisinden kaçarak almanya’ya gitmiş olduğunu bilmemektedir.

yalnız ve beş kuruşsuz olan ayten, alman öğrenci lotte ile arkadaşlık kurar. lotte ayten’in güzelliği ve siyasi durumuna karşı kayıtsız kalamaz. lotte tutucu annesi susanne’nın pek hoşnut olmamasına karşın, asi ayten’i evlerinde kalmaya davet eder. ayten tutuklanır ve aylarca politik sığınma talebinin sonucunu bekler. talebi reddedildiğinde sınırdışı edilir ve türkiye’de hapse girer. lotte tüm tutkusuyla herşeyi bırakıp ayten’e yardım etmek için türkiye’ye gitmeye karar verir.

lotte, ayten’i kurtarmanın düşündüğü kolay olmadığının farkına vardığında, otel masrafından kurtulmak için kiralık oda arayışına başlar. kitabevindeki tesadüfi karşılaşması nejat’la ev arkadaşı olmasıyla sonuçlanır. trajik bir olay susanne’yı kızının üstlendiği görevi tamamlamak üzere istanbul’a getirecektir. susanne ile geçireceği duygusal anlar nejat’ı, herşeyden elini eteğini çekmiş, karadeniz’de bir kıyı kasabasında yaşayan babasını aramaya sürükleyecektir.

film ile ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için;

http://www.yasaminkiyisinda.com/
    (ohannesburger menu, 25.10.2007 02:36 ~ 02:36)
  12. 26 ekim 2007 de vizyona girecek gitmeyi düşündüğüm fatih akın filmi.
    (skyward, 25.10.2007 23:18)
  13. oscar törenlerini yıllardır yakından takip ettiğim için bu filmin adaylığına daha izlemeden %90 gözüyle bakıyorum.izlemeyi de düşünüyorum sırf bu nedenle.yoksa çok fazla fatih akın meraklısı değilimdir.ama umarım fatih akın da bir gün içinde "burası türkiye" serzenişi olmayan bir film çeker.
    (dream with the fishes, 26.10.2007 12:02)
  14. yılmaz özdil'in konuyla ilgili bir yazısı;

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/...
    (hazy, 26.10.2007 15:02)
  15. çok içten ,samimi....

bu film,unuttuğunuz bir şeyleri size hatırlatan not kağıdı gibi... koşturmacası yok ,sakin sakin anlatmış herşeyi.
    bir telaşın ,koşturmacanın arasında hayatlarını unutanlara bu bile bir mesaj.

emeği geçenlerin ellerine sağlık.
    (rout, 28.10.2007 13:29 ~ 23:08)
  16. "yaşamın kıyısında film çekilir miymiş hiç?"
    filmin trabzon'da geçen kısımlarını çekerken orda bulunan yaşlı bir amcanın sözleri.
    amca filmin adını sorar, "yaşamın kıyısında" cevabını aldığında da bu tepkiyi verir.
    (iset, 28.10.2007 19:24)
  17. kurgu ve kesişen yollar mantığında babel'i hatırlatsa da, oyunculuklar ve samimi bir anlatım olarak hoşuma giden film. tuncel kurtiz ise müthiş oyunculuğuyla gene alkışı haketti.
    (cherryblossomgirl, 29.10.2007 17:45 ~ 16.08.2008 22:45)
  18. zamanımızın alejandro gonzalez inarritunun ardından kanımca en iyi ikinci yönetmeni olan fatih akın eseri.
    (315263, 29.10.2007 17:49)
  19. kısaca ifade etmek gerekirse hoş bir film.

kimilerince çeşitli nedenlerden dolayı eleştiriliyor, yok efendim sürekli almanya'daki türkler temelinden sorunları işliyor, yok efendim benzer kurgular, yok efendim fazla küfür var, yok efendim öpüşme sahnesine ne gerek vardı, yok efendim, yok efendim, yok efendim....

çok merak ediyorum, insanlar seyrettikleri her filmdeki tüm ayrıntılar üzerinde bu kadar düşünüyorlar mı? yoksa tek dertleri her zaman olduğu gibi biraz sivrilen başarılı bir adama bok atmaya çalışmak mı?

diğer yandan cannes'da aldığı ödülün haksız olduğunu söyleyenler de var. eğer birileri cannes'da yarışan tüm filmleri teker teker izleyip karara vardılarsa bir şey diyemeyeceğim. ama büyük çoğunluk gibi bu filme gidip çok da memnun kalmadılar diye bu eleştiriyi getiriyorlarsa tek kelimeyle ayıp ediyorlar.
    (marslan, 29.10.2007 22:44)
  20. aklımda kalan ve sadece laz bir babanın ağzından çıkabilcek sözler için;

-----spoiler-----
    lotte'nin annesi: neden kurban kesiyorlar? (kurban bayramından bahsediyor)
    laz'ın oğlu: zamanında allah hz.ibrahimden oğlunu kendisine kurban etmesini ister oda hz. ismail'i allaha kurban eder. tam boğazını kesecekken bıçak körelir ve gökten bir koyun iner...
    l.a: aa buna benzer bir hikaye bizde de var
    l.o: küçükken babam anlatmıştı bunu. sen olsan beni keser miydin diye sormuştum. o da "ben senin için allah'a bile karşı çıkarım" demişti.

bu sözü hatırlaması, babasını affetmesine ve peşinden trabzon'a gitmesine neden olmuş, bi yerde filmin sonu burada bağlanmıştır.
    -----spoiler-----

edit: bittabi konuşmalar mot a mot değildir, aklımda kalanıyla..
    (baschar, 01.11.2007 00:47 ~ 28.07.2008 19:07)
  21. saatler sürse yeni hikayeler bağlansa daha da izlerdim bu filmi.yavaş akıyor ama akıyor.izletiyor kendisini.

kurgusunun yer yer gereksizllikler barındırdığını ve değindiği şeylerin birçoğuna biraz yüzeysel değindiğini belirtmek gerekir.film sonrası insanın elinde düşüneceği çok fazla şey olmuyor.ama filmi izlerken müthiş keyif alıyorsunuz bittiğinde bir daha izlemek istiyorsunuz

yalnız nurgül yeşilçaya bağıran örgütlü solcu kadını kim seçtiyse tebrik ediyorum.kadının tipine kıyafetine tam oturuyor rolü.yani o kıyafetle yanımdan geçse o kadın hangi örgüttensiniz diye sorardım sanırım.veya sormazdım abartmayayım.

bir de motto buldum filmden: i don't like amerikan marka**
    (no pasaran, 01.11.2007 17:50)
  22. jeneriğinin sonuna kadar kendini izleten film. hatta izlediğim filmler arasında sonunu hatırlayacağım ilk film.
    yine büyük londra otelinde geçen kısımları olan bir fatih akın filmi ayrıca.

tek bir kötü yanı var:
    beni, film boyunca, nurgül yeşilçay gibi iğrendiğim zavallı bir kadıncağızı izlemek zorunda bıraktı. buna rağmen çok sevdiğim film.

üstelik bana selim özdoğan'ın "demircinin kızı" romanını aldırıp okutan film. jeneriğin en sonunda "millet, kitabı okuyun" yazıyor!
    (carlsoloman, 01.11.2007 18:19)
  23. yine bir kesişen hayatlar filmi. türünün iyi örneklerinden biri. iki kısa hikaye, pek çok alt başlıklar içeriyor. bu da güzel. tek zayıf yanı, sürprizi olmaması belki. karakterler, olaylar, bağlantılar çok net. nurgül yeşilçay, gerçek bir oyuncu olduğunu bir kez daha göstermiş. her rolün kadını o. ezo gelin nere, ayten nere. ödül alamamasına üzüldüm, lakin mutluluk ta özgü namal da çok iyiydi. yardımcı kadın oyuncu ödülünü alan nursel köse ile sevinç erbulak benzerliği inanılmaz. sadece görüntüde tabi. konuk oyunculardan nejat işler in sıradışı polis tiplemesinde her şey tamam da, o gözlük ne öyle tepede diyor insan. ve erkan can. aşmış bir adam, bir kare görüntüsü bile artı değer. sonuna kadar izlediğim filmlerden. bu tür filmlerde son kare sürprizi olabiliyor çünkü ama olmadı. bir kitap önerisi * ve güzel bir türküyle ayrıldım salondan.
    (jenesaispas, 02.11.2007 16:50 ~ 16:52)
  24. alejandro gonzalez inarritu filmleri tadında olmuş. baki davrak kişisini favori oyuncular listesine eklemiş güzel film.
    (mor kedi, 02.11.2007 21:24)
  25. izlerken düşük temposu nedeniyle baysa da iz bırakan bir film.. hikaye güzel, çekimler güzel diyaloglar güzel, fakat biraz daha kısa olabilirmiş.. filmde nejat'ın aldığı kitapçı, hasnun galip sokakta umut ocakbaşı'nın hemen yanında yer alan kitapçıdır, fakat nejat'la alman teyzenin içtikleri şahane ortamlı meyhaneyi kestiremedim, çıkarabilen varsa bi şeyettirsin.. ne güzel ortam o öyle..
    (henderson, 04.11.2007 18:50)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil