allahım yarabbim..
ben hayatımda bu kadar ömür törpüsü muhabirler görmedim yaa..zaten hava sıcak bir de bunlar üstüne eklenince hayat çekilmez oluyor, 3 bardak nescafe ice bile ateşi söndürmüyor..
adam türkiyeyi kasıp kavuran sıcaklar hakkında haber yapıyor bak şimdi..eline dijital bir termometre almış çağatay yolda hesabı geziyor..
ilk durağı bu sıcakta mangal yapan çizgili pijamalı kardeşimiz..adam yanına gidiyor tabi elinde termometresi..
-evet hava çok sıcak siz burada mangal yapıyorsunuz, ne hissediyorsunuz ? (bu esnada elindeki termometreyi mangala tutuyor sonra da sıcaklık 38 derecenin üzerinde ayağı çekiyor)
amcam ne cevap versin ki? bu sıcakta aklına mangal gelmesi bile tokat gibi cevap muhabire..
+şurdaki pişmemiş gibi.. (tabi bunu salladım amcam her muhabire verilmesi gereken standart cevabı veriyor işte çok sıcak yanıoruz çok bunaltıcı nem var bik bik bik..)
ordan ayrılıyor muhabirimiz şile sahiline geçiyorlar..iki teyzeyle röportaj yapacak tabi elinde termometresi yine sıcaklık ölçümleri yapıyor standart sapmadan hata payının içinde kalabilmek için
*..
-evet burası deniz kenarı hava şu anda x derece ne hissediyorsunuz?
teyzem mangal yapan amcaya göre daha aktif, tecrübeli heralde röportaj konusunda..
+ay biliyor musun öğleye doğru bir uykuya dalmışız, bir içimiz geçmiş çocuklar da içeride uuyakalmış bir baktık ki saat olmuş 3 napalım napalım dedik attık kendimizi buraya , hava çok sıcak gerçekten..
hmm, başarılı bir röportaj daha..
asıl bomba ise muhabirimiz bir döner salonunun önünde tezgahta duran adamın yanında patlıyor..adam zaten ekmek parası derdine o sıcakta bir de üstüne döner tezgahının sıcağıyla kavruluyor, paşam hemen sarıyor adamı..efsane termometreyi tezgahtaki dönere tutup:
-evet sayın seyirciler akşam olmak üzere ama sıcaklık hala artıyor, şu anda sıcaklık y derece, ne hissediyorsun?
(allahım yarabbim bu adam muhabir olamasa heralde isviçreli bilim adamı olurdu..)
tezgahtar garibim isyanlarda..
+abi biz zaten normal şartlarda bile bu tezgahın sıcağında pişiyoruz, bir de hava sıcak olunca iyice öldük yani..
aaa, istanbul’a gelip sıcaktan nasibini almış turistleri sarmadan olur mu? hemen gidiyoruz sultanahmet’e..turistin birini yakalıyor, elinde tabii ki termometre..
-
* evet hava çok sıcak değil mi, şu anda türkiye’nin güney sahillerinden birinde olmayı ister miydiniz ?
*
turistin cevabı daha komik..
+evet hava çok sıcak gerçekten, omzum yandı..
haber birkaç nasihat ve güncel bilgiyle biter..
çok sıcak hava yaa, ben de o termometreden istiyorum..