attention whore   

adana çık aradan

1. öncelikle:

ingilizce'de kibar tabiriyle "ilgiye muhtaç,ilgi görmek için herşeyi yapabilecek" diye çevirebiliriz. kaba tabirini ne siz sorun ne ben söyleyeyim.

bu tip insanlar aslında her yerdeler. magazin dünyasında bol bol örneğini görüyoruz zaten. birisi (bilen biliyor) "dağdan mı geldiniz diyarbakır'dan mı geldiniz?" diye sordu bütün millet ayaklandı. işte bu gündemde kalmak için yapılmış bir "attention whore"luktur. o insanın zerre kadar dediği şeye üzüldüğüne inanmıyorum. "okul yaptıracağım,konser vereceğim" diye çıkıp konuşmasının da samimiyetine inanmıyorum. bu toprağın insanını "bütün kameralar bana baksın,bütün gazetelerin manşetlerinde olayım" diye kullanamazsın sen. kaldı ki her türlü polemiğe girmesi de bu insanın "ilgi benim üzerimde olsun" diye kasmasındandır. (konudan saptım galiba... neyse...)
    bir örnek daha vereyim. bazı bayan sanatçılarımız (!) (yurtdışında da var böyleleri) hamileliklerini ve çocuklarını sırf ilgi için kullanıyorlar. her türlü bebek maması,bez..vb reklama çıkıyorlar, o yapma ağızlarını "ben anne olmak için doğmuşum,çocuğumu çok seviyorum ona çok ilgi gösteriyorum,dadıların eline bırakmıyorum" diye yoruyorlar. bu da "attention whore"luktan başka birşey değildir.
    ayrıca paparazzileri bulundukları mekana çağırıp sonra da "ne çekiyorsun kardeşim" diye tartaklamaya çalışmak da "attention whore"luktur.

(bkz: ukteydim doldum)
    (hypnotica girl, 03.07.2008 18:05)
  2. (bkz: ezik şarkıcı altuğ )
    (sarmalak, 03.07.2008 21:55)
  3. kaba biçimde ise; ilgi orospusu olarak türkçeleştirilebilir.

genel olarak kadınların ilgi çekmekten hoşlanması varsayımıyla, tek cinse özel bir yakıştırmaymış -yani sadece kadınlar için kullanılırmış- gibi bir çıkarım yapılabilecekse de; ilgiye aç olmak her iki cinsin de arsızlıkla doldurduğu bir konumdur.

ilgi çekmek için herkese mavi boncuk dağıtmak, genel olarak flörtöz bir tavır benimsemek gibi örnekleri de mevcuttur. sürekli hasta olan, sürekli hassas, kırılgan ve yalnız olan, gözleri dolu dolu gezen insanların da bir nevi 'ilgi orospusu' olduğunu söyleyebiliriz.
    (zinkafnun, 06.07.2008 16:45)
  4. sözlükte de bulunan tiplerdir.
    (bulletproof, 06.07.2008 23:06)
  5. benim bu. bu işte gayet başarılı olduğumu düşünüyorum ve mutluyum da.
    (recai pengül, 06.07.2008 23:10)