|
|
- tii biz ilkokuldayken vardı bu dizi.beyaz küçük akülümsü bi arabası olan zengin bi piç vardı.bi de zenci çocuk vardı arabası olsun isterdi hep.sonlara doğru piyangodan para çıktı bu da siyah bi araba almıştı.geceleri bile arabada uyurdu ondan sonra.bi de burdaki çocukların bi kulüp gibi bi şeyi vardı.eski terkedilmiş bi evde toplanıp takılırlardı.
- orjinal adı karusel diye okunurdu. o zenci çocuğu da bi gün,bak bu kremden sürersen sen de bizim gibi beyaz olabilirsin diye kandırmışlardı öteki beyaz veletler. bütün gün yüzüne sıvadığı kremle gezmişti o zavallıcık da.
- ayrıca bu zenci çocukla beyaz çocuğun akülü arabalarıyla yaptıkları bir yarış vardı. yarıştan bir gün önce pislik olan beyaz çocuk diğerinin arabasına sabotaj yapıp vites kutusunu bozmuş ama araba ertesi güne yetiştirilmiş ve de yarış zenci çocuğun zaferiyle bitmişti..*
(chema, 11.03.2004 01:25)
- arabanın şanzımanının bozulduğu bölümde , şanzımanı tamir ettiren bilader, şanzımanı bozan piç elemanın babasıdır. işte böyle de mesajcı bir dizidir kendileri
- ilkokulda öğlenci olduğum zaman izleyemediğim diziydi.
(bkz: 1980 sonları)
- (bkz: ben burdayım öğretmenim)
- o zenci çocuğun, çok istediği akülü arabasına kavuştuğu bölümde, ne yalan söyleyeyim sanki araba bana alınmış gibi sevinmiştim. garibim her gün dükkanın önüne gider, vitrinden arabayı seyredip seyredip dururdu, bir gün gittiğinde arabanın satıldığını görmüştü, ammaaaa o arabayı satın alan kendi babasıydı, allahım ne sevinmiştim, öyle böyle değil. bir de sarışın, gıcık bir kız vardı, beyaz eldiven giyerdi hep. bizim zenci buna yanık ama kız dönüp bakar mı buna hiç, hem fakir, hem de zenci. çocuk ne yaptıysa kızı mutlu edemedi, zengin oldular, gene dönüp bakmadı uyuz kız, nefreti ilk orada yaşamıştım ben işte, daha o küçücük yaşımda. hatta dizinin jeneriğinde bizim oğlan bu sarıkıza çiçek veriyordu da, kız alıp çiçeği çocuğun kafasında parçalıyordu. bak gene sinirlendim şimdi. neyse...
(zelig, 09.01.2007 19:39)
- şimdi şunu deklare edeyim ki akülü arabası olmayıp, zengin, sarışın kıza yanık olan zencinin bir adı vardır sirillo'dur. o zengin, sarışın, kart dublaj sesli, beyaz eldiven giyen kızın ismi ise maria huakina'dır ki kendisi akülü arabalı, lüle lüle saçlı, küstah, burnu havada (olur öyle şeyler o çağlarda), sabotajcı zengin piçine vurgundur. onun da namı huan carlos diye yürümüştür. bir de sınıfta eline geçeni yemekten o yaşta tosun olmuş ufaklık vardır ki dizinin herhangi bir kasıntısı olmayan yegane öğrencisidir ve adı hayme'dir. arz ederim.
- okuldan koşa koşa gelip izlediğim, o ufacık aklımla elin meksikalılarına özendiğim dizidir.
"ben burdayım öğğretmeniiim" repliğide unutulmaz tabi
biraz nostalji için;
http://www.youtube.com/...
- nam-ı diğer "atlıkaraca" dır.
- havaalanlarında yolcuların bagajlarını dağıtan dönerli sisteme verilen ad. carousel.
- dizinin başroldeki erkek ve kız çocukları:
(bkz: sirillo)
(bkz: maria huakina)
not: isimler okunuşuyladır. nerden çıkarayım hem. yayınlanalı üzerinden 15 sene falan geçti.
(bkz: nerde o eski çocuk programları)
- bu dizi sayesinde sarı ve üzerinde silgisi olan kurşun kalem satışlarında patlama yaşanmıştır.akülü araba konusunda da dünya gençlik merkezi diye bir yer vardı eskiden nişantaşında.o zengin çocuğun arabasının aynından vardı.bir de yanılmıyorsam mercedes amblemli bir arabaydı.
- bir ajda pekkan şarkısı.
sözlerini de yazayım tam olsun:
atlı karınca dönüyor dönüyor
dünya durmadan dönüyor dönüyor
yalnız dönmeyen bana sensin
bekliyorum hep sen neredesin
çiçekler güneşe dönüyor dönüyor
gurbet yolcusu dönüyor dönüyor
yalnız dönmeyen bana sensin
bekliyorum hep sen neredesin
bir haberde gönderemez miydin
hiç değilse bileyim sen neredeydin