kendinden emin, cool, sevdiklerine karşı duyarlı, sahip olduğu rasyonel bakış açısını hayatın her alanına yayan ve metropol kültürünün keşmekeşliğine boyun eğmeyerek kendi ruh dünyasına yönelen
subjektif bir insanın gayet makul karşılanması gereken önermesi.
öldük. öbür dünyadayız. insanlar teker teker dirilmiş. kimi diyor allahım ben sana inanmıştım ama, kitap konusunda hatam var, onu tutturamamışım, öbürü ikisinde de tam isabet yapmış ama yaşadığı hayatın kötülüğünden üç buçuk atıyor, bunlar gibi yüzlerce örnek sıralanıyor ahiret meydanında.
peki ya bizim ateistlere ne demeli? hristiyanlar, müslümanlar, bilmem kimler "ne oldu yarram. hani yoktu allah." tarzında takılıyor bunlara, taşağın en kralını geçiyor, bizim tipitipler sus pus tabi, çıt çıkarmıyorlar. müslümanlardan biri tam çakal, yanaşıyor bizim ateistin yanına, "oğlum inan ki bende inanmıyordum allah'a. tanrı diye bir şey yoktur diyordum. sonra dedim ki kendi kendime, tamam tanrı yok, ama ulan ya varsa, riske girmeye değer mi, bari inanıyormuş gibi yapıyım, yani ya varsa diye korktuğumdan inandım sadece, ama sonuçta inandım, ne fark eder sebebi."
ateistlerin zeka seviyesinin düşük olmasıyla ilgili iddiaların kaynağı bu. ulan ileri zekalı, tanrı diye bir şey yoksa, bunu bildiğinden dolayı madalya mı verecekler sana? o yoksa kimse dirilmeyecek zaten. yani "vay ibneler, zamanında dünyada az mı taptınız allah diye, bak yokmuş işte" deyip makara yapamayacaksın hiç kimseyle. belki cevabı bileceksin ama, bildiğininle kalıcaksın. cık cık cık. hiç de akıllı bir iş değil bu. inanmıyorsan bile inanmış gibi yap yahu. ya çıkarsa.