belki ilginizi çeker
  1. · ezik ateistimtrak güruh
  2. · bakınız yazarlığı
  3. · hacktor
  4. · ezik ateistimtrak güruh
  5. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · disko kralı
  2. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  3. · galatasaray
  4. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  5. · günün tek kelimelik özeti
  6. · bakire kız ile evlenmenin verdiği huzur
  7. · author gibi erkekler
  8. · gloria jeans vs starbucks
  9. · bayanlara konan yasaklar

ateistimtrak  

1. ateistimtırak kelimesinin yanlış yazılmış halidir ezik ateistimtrak güruh başlığında tarafımca yapılmış hatadır, ben böyle hatanın gözünü seveyim.

noldu? durumu kabul etmeyecemi sandınız galiba?*
    (hacktor, 23.06.2009 22:00)
  2. hacktor'un müslümanların kutsal inançları ile, "ol deyince olduran gönüllerimizi iman nuru ile dolduran allah'ü teala ile, kainat'ın saadet ışığı hz. muhammed ile dalga geçerek mastürbasyon yapan" ateist tayfasına taktığı isimdir.
    (atlantis, 23.06.2009 22:03 ~ 22:10)
  3. uydurulduğu, ilk gözlemlendiği giriye baksak bile tam olarak kimi hedef aldığını anlayamadığımız kelime şeysi. tam ateist olmayan ama dindar da olmayanlardan bahsediyorsak onların zaten agnostik şeklinde bir adı var. yaz çocum. heh.

başka bir şey kastediliyorsa da anlaşılmıyor buradan muharremciğim. bir kere suçlayıcı bir ifadeyle ateistimtrak dediğiniz zaman, sanki ateizmi doğru bir şey olarak görüyormuşsunuz da, bu doğru şeye tam ulaşamamış olanları küçümsüyormuşsunuz gibi duruyor.

lan vazgeçtim yazmayacam uzun uzun. kuyudan taş çıkarıyoz resmen. mal gibi oturdum analiz ediyorum, deli miyim, işim gücüm mü yok nedir. film izliycem ben amınakoyim. hadi bye.
    (yenisekme, 23.06.2009 22:13 ~ 22:13)
  4. (bkz: sinirlenen ateistimtırak güruh)
    (hacktor, 23.06.2009 22:17)
  5. (bkz: teistimtrak)
    (bkz: nerde trak orda bırak)
    (selenge, 23.06.2009 22:26)
  6. film izlemek yerine oturup yeni sekmeler açaraktan, bade süzerekten, ateistimtrak başlığı altında derin analizler yapanların dahil olması muhtemel güruh..
    (deus ex machina, 23.06.2009 22:27)
  7. ateizmi tam anlayamamış olan, özenti olması muhtemel sinir bozucu insan tipidir.

iki yıl önce falan yeni yeni tanıştığımız bir arkadaşa "ateist misin" diye sormuştum. evet demişti. ama sonrasında tereddüt etti. sonra bana ateist ne demek diye sormuştu. cevap belli, bulmacalarda gördüğümüz üzere; "tanrı tanımaz". "yok o zaman ateist değilim" diye karşılık vermişti bana. tdk'nın sözlüğünde ateistin anlamı bu dedim. sana göre ne olmalı tanımı? önce böyle bir kelime için tdk'nın sözlüğüne değil bir felsefe sözlüğüne bakmanın gerektiğini söyledi. sonrasında şöyle bir tanım yapmıştı ateizm için: tanrının varlığını reddeden ve var olmadığını ispatlamaya çalışan düşünce sistemi. tam olarak bu değildi sanırsam ama çok benzer bir şeydi. yani bir sorgulama var. "yukarıda tanrı varmış, yok artık lebron james ahaha" demek değil olay.

o arkadaş çoğu zaman eleştirmiştir benim inandığım şeyi, bazen bu eleştiriler alaycı şekilde olmuştur. ama maksadı bellidir konuşmalarında. birileriyle dalga geçmek, birilerini kırmak amacında değil, doğru bulduğu şeyi başkalarıyla paylaşmak amacında olmuştur. bu nedenle de hemen hemen hiçbir zaman sinirlerimi bozmamıştır. keşke her ateist böyle olsa. amacı bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek olsa hepsinin. biz de söylediklerinin bize katabileceği bir şeyler olabileceğini düşünüp okuma/dinleme ihtiyacı istesek. keşke...
    (whitestorm, 23.06.2009 22:42 ~ 22:43)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil