|
|
- (bkz: kuyruklu kedi ali bardakoğlu olabilir mi)
(bkz: kuyruklu kedi rte olabilir mi)
- ateist olmayı "entelleşmenin, aydın olmanın, isyankar olmanın, daha adaletli bir düzen istemenin" ilk adımı olarak gören karizmacılar ise en budala olanlarıdır.
not:genellikle cümleden "tüm ateistler karizma yapmak için ate olmuşlardır" gibi bir anlam çıkaran arılara şunu söylemek isterim ki bence bu söz her ateist için değil, ateist olunca karizma yaptığını sananlar içindir.zira benim de ateist geçirdiğim günler olur bazen..karizma kaygısı gütmeden...
- yobaz olup allah'ın en sevgili kulları arasına gireceğini sanan insanla eş değer seviyeye sahip insandır.
- ben müslümanım demek kadar aptalcadır ateistim demek. yani bunu ele güne avazın çıktığı kadar bağırmayı istemek. neyi nasıl görüyosan bırakta içinde yaşansın, kendi içinde, kendiliğinden, benliğinin kudretli çarklarında sana güven veren ne varsa inandıkların onların üzerinde dışa savrulmasın.
(bkz: rakı şişesinde balık olmak)
- bir de hiçbir şey sorgulamayıp islamiyeti seçenler vardır ki, onlardan karizmatiği bulunmaz.
ateist olmak veya deist olmak veya budist olmak ya da her neyse, karizmatik olma amacıyla yapılmaz. lisede görmüştüm ben en son bunu karizmatik olmak için yapanları. ama peki ya gerçekten körü körüne inanmayıp kendi kendine bir şeyleri sorgulamış ve din kavramını bir bütün olarak mantıksız -gerekli ama mantıksız- bulanlara ne diyeceksiniz? evet ben deistim. müslüman falan değilim. ama oturup da milyonlarca müslüman varken "müslüman olunca karizma yaptığını sanan insan" diye başlık açmam. isteyen istediğine inanır. din gereklidir ve aslında kendi içinde mantıklıdır çünkü din bir zümreye ait olma, yalnız hissetmeme ve iyi davranıp ödül almaya dayalı bir sistemdir. buna hepimizin ihtiyacı var ama kaçımız sonunda cennete gitmeyeceğini bilerek iyilik yapabilecektir?
her neyse.. yanılıyor olamaz mıyım, olabilirim. ama eğer ki tanrı, ben kendimce iyi bir insan olduğum halde, cennet vaadiyle iyilik yapmıyorum diye,dinlere inanmıyorum diye beni cehenneme gönderecekse, en sıcağından yerimi ayırtmasını istiyorum.
eksileneceğini biliyorum bu tarz girilerin. insanların din konusunda ne kadar hassas olduklarını. istediğinizi yapmakta özgürsünüz, özgür iradenin güzel tarafı da bu değil mi?(sadalet, 14.08.2007 16:47 ~ 17:09)
- halbuki din üzerinden siyaset yapıp, yıllarca cumhuriyet, laiklik konusunda atıp tutarak, ve en nihayetinde değiştiğini söyleyerek daha karizmatik olacak kişidir. bu stratejiyle recep tayyip erdoğan gibi türkiye'nin en karizmatik lideri seçilmesi de mümkündür
- böyle insanlar çevremizde, bittabi mevcutturlar. ama bir de her "ateistim" diyeni bu kategoriye sokma eğiliminde olduğunu her şeyiyle belli eden insanlar vardır ki, gözümüzde en az arto en az ajdar kadar karizmatiktirler.
- her ateisti karizma yapmaya çalışıyor zanneden bir koyun tarafından söylenebilecek sözdür. koyun olmayan zaten milletin dini imanı hakkında yorum yapmaz, zaten dinimiz de insanlara bu özgürlüğü tanımıştır.yoksa tanımadı da ben mi saçmalıyorum bilmiyorum.
- gaye net ve açıktır aslında çelişkili bünyelerin üst katmanında..aslı esasında insanların kendini ifade etmesi güzel birşeydir.."sanma" sanısına kapılmak ve bunu birşeylerle bağdaşlaştırmak değildir konunun ana fikri..kendi içinde ölçüp tarttığın olguları dışarıya bir şekilde ulaştırmak istemek yanlıştır.."entellektüel" kavramının "entel" le bir tutulması gibi birşey..otobüste otomatik kapı ile camın arasına sıkışmış karasinekler gibi hissederler kendilerini..ama bilmezler..
- kendinin diğerlerinden farklı olduğunu sanan insandır.
- (bkz: deist)
(adsız, 30.09.2007 12:13)
- bireyin kendisine bağlayan görüş, fikir yada seçimlerini açıklamasından rahatsızlık duyanların şiarı olan enteresan tanımlama.
ateist olmak yada olmamak bireysel bir seçimdir. ateistliğin tebliği yada daveti falan olmaz.
fakat aynı zamanda tebliğe ve davete de pek riayet etmeyecektir.
sanırım hedeflenen kazanılamamış bireyi özellikle dini inacının olmadığını açıklamaması konusunda baskı unsuru oluşturarak pasifize etmek.
- beynini aldırdığını düşündüğüm,16-18 yaş arasındaki insan modelidir.asidir,genelde siyah giyinir,anneyi üzer,özünde babadan korkar...
bide sizinle çok bilmişce tartışmaya girerlerki evlerden ırak.ağzının üstüne vurası gelir insanın.
- ateist olanı karizmatik bulan ama bunu kendine itiraf edemeyen inanan kişinin uydurması olabilir.
bir çok ateist tanıdım, içinde salakları da vardı, ama ateist olduğu için kendini karizmatik bulacak kadar "salak" ateist hiç tanımadım.
inanan insanlar, tanrıya inandıkları kadar; ateist olanın hep bi özenti durumundan ateist olduğuna, aslında içten içe allaha inandığına, ya da eninde sonunda hidayete ereceğine de inanırlar. yani ateistin inanmama haline anlam vermezler, bu insan ya ortamda farklı olmaya çalışıyor, ya kendini birilerine kabul ettirmeye çalışıyor diye düşünürler. içinde allah inancının gerçekten yer etmediği bir insan düşünemezler. bu sebeplerle de ateizme kendilerince kılıflar uydururlar. ne diyelim, allah ıslah etsin durumlarından biri daha...
- aynı insan rakı içen resmini msn e koyar, okulda sınıfın önünde puro içer, elektro çalıyorum diye bağırır, rüyasında yazlığını gördüğünü sizinle paylaşır, çok karizmadır her şeyden öte. bir de r leri yuvarlar garip bir şekilde söyler; karizma üstü karizma yani.
- ateist olmakla elbette karizma yapılmaz. ama ateist olmak var, ateist olmak var.
mesela neyi reddettiğini bilmeyen adam ateist midir?
+kuran-ı kerim okudun mu? ya da incil, tevrat ya da başka akımlarla ilgili bilgin var mı?
-yoooo
+neye karşısın mk?
-abi allah yok işte evrim teorisini falan okudum sözlükten..
evet aynı konu deizm için de geçerlidir pek tabii.
toplumsal dayatmanın etkisinden çıkmak isteyenler, şüphesiz üst düzey çaba göstermeliler. çünkü özellikle kendisine ateist diyenlerin bilgi ve fikir konusunda iyi donanımlı olmaları gereklidir.
bu durumda yeterli bilgisi ve bu bilgiler üstüne kurulmuş fikri olmayan bir insan kendisine ateist diyorsa bunun sebebi nedir? işte bu insan belki de karzma yapma amacındadır.
yani ateist var, ateist var.
biri kıymetlidir. oturursun, konuşursun, dolu ayrılırsın.
diğerinden bi bok olmaz. arkasından karizma yapmak istiyo piç dersin.
ekleme: yani başlık yanlıştır. ateist olmak ile ateistim demek farklı şeylerdir. ateistim diyen karizma yapıyorken ateist olan konumuz dışındadır.
- bu tutumla ''ateist'' olan insan aslında varolabilme , toplum içinde bir yer edinme telaşını yansıtan insandır, farklı olan değil farklı olmak isteyendir, kimliksizdir... aile, çevre, sosyal statü yada statü sahibi olamamak vb.. nedenlerle ''ateist''liğin kendisine artılar kazandırabileceğini düşünür.. şanslı ve az da olsa birikim sahibiyse kısa sürede içinde bulunduğu yanılgının farkındalığını yaşar yada kaybolur...
(bkz: müslüman ateist)
|