|
|
- (bkz: ateist olunca karizma yaptığını sanan insan)
bişiler: evvel zaman içinde buralarda tanım, kendi çapında ayar cümleleri içeren bir giri varmış. başlığın ilk girisymiş. uçmuş gitmiş. bu başlıkta, kendisiyle aynı olguyu inceleyen başka bir başlığa yönlendiren bu garip bakınızın üzerine kalmış...(fingon, 04.05.2008 02:55 ~ 08.05.2008 22:01)
- ateistin mumu yatsıya kadar yanar...ruhuysa sonsuza kadar!
şaka yapıyorum şaka. korku filmlerinde kahine gidilir hani, kahin karakterin şeytanın kızı veya oğlu olduğunu söyler, karakterimizde öylesine saftır ki bu kötü bişey mi diye sorar, kahinde gözlerini irice açıp bir tanım yapar sonra herkes korkuyla titrer vs. aklıma o klişe geldi. hem eğer gerçekten inanmıyorsa ki inançsızlık oldukça tarafsız bir şey olmalıdır veya nötr diyelim bence sorun yoktur ortada, tanrıyı rahat rahat tanır işte, hem kullarıyla tanrı arasında arasıra aşırı yakınlıktan doğan bazı samimi tavırlara rastlanabilir heralde. kul ben inanmıyorum der tanrı helak edicem der böyle sürer gider...yeter ki niyetler sahih olsun!
bence asıl tehlikeli olan şirktir
(bkz: şahdamardan daha yakın olan şeyler)
- son derce yanlış olan davranış biçimidir.tanrı varsa karizmanın allahı öteki tarafta çizilecektir zaten.
(bkz: iç organların kor ateş ile doldurulması)
- ateist olmayı karizma addetmek başlığının altında ateistlere sövüp "müslüman olmayı karizma addetsen neyse" içerikli cümleler kuranlar kadar acınası bir durumdur.inanmak,semavi veya semavi olmayan bir dine inanmak ya da hiç inanmamak kişinin tamamen kendi seçimi olup kendi manevi dünyasıyla ilgili seçimlerdir.inanç (veya inançsızlık) insanın dış dünyaya kendini gösterme şekli değil nasıl hissettiği ve nasıl düşündüğüyle ilgili bir durumdur."ben ateistim","ben müslümanım","ben yahudiyim", "ben paganım" (vs) gibi cümleler bir insanı ne ifade eder,ne de insan olarak ona artı ya da eksi bir anlam katar(en azından katmamalıdır).bu düşünceye sahip ateistler kadar deistler de, müslümanlar da,hristiyanlar da(...) saçmalamaktadırlar.
- (bkz: satanist olmayı karizma addetmek)
- evet bazı insanlar ateizmi karizma olarak algılayabilir kullanabilir.bu insanlar kendilerini karizmatik hissetmek ve çevrelerine kendilerinin karizmatik olduklarını göstermek amacıyla ateizmi kullanabilir.ama hiç şüphesiz ki ateizmi karizma olarak algılayıp kullanmak ,islamı ve insanların dini duygularını sömürerek siyaset yapıp,onları korkutmaktan daha zararsız bir şeydir.
- (bkz: dinsizliği bir bok sanmak)
(bkz: dindarlığı bir bok sanmak)(hopeless, 11.05.2008 23:45 ~ 12.05.2008 00:04)
|