belki ilginizi çeker
  1. · hazreti muhammed den masallar
  2. · dine anlamsız saldırılar
gündem
  1. · günün tek cümlelik özeti
  2. · mutluluk veren küçük şeyler
  3. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  4. · 28 kasım 2009 fenerbahçe kasımpaşa maçı
  5. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  6. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  7. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  8. · onları kandırma beni kandır
  9. · yırtık uçurtma

ateist misyoner  

1. ateist olmayanları ateist yapmak için uğraşıp didinen misyon adamı. totemci misyoneri dahi anlıyorum da, bu modeli anlayamıyorum. hayır ateizmin bilmediğimiz bir tanrısı mı var, ateizme inanan insanların sayısını arttırmak için emir mi vermiş ateistlere? bu arkadaşların durumu önceki cümlede yer alan tenakuzlara benziyor.

ateist misyoneri kardeş, niye milleti de ateist yapmak için uğraşıyorsun ki? millet hristiyan, müslüman, budist vb. olarak ölse ateist cehenneminde mi yanacak? zaten öbür dünyaya inanmıyorsun, ne diye milletin inançlarına saldırarak zamanını harcıyorsun, yok olup gideceksin, zamanının kıymetini bil.

(bkz: ateist tanrısı sizleri kutsasın kardeşlerim)
    (spartacus, 03.06.2007 20:45 ~ 20:56)
  2. hümanisttir. insanların açık görüşlü olmasını ister. onları düşünmeye itmek ister. durduk yere sanal kavramların övülmesinden rahatsızlık duyar ve bunun ne kadar anlamsız bir çaba olduğunu ortaya koymak ister.

ziyanı yoktur. ne hristiyan misyoneri gibi el altından incil dağıtıp rant elde edecek; ne de irşad edeni gibi incil dağıtanı, danıştay mensubunu katledecektir.
    (asosyal demokrat, 03.06.2007 20:50 ~ 20:55)
  3. aslında garip bir durum değildir. doğru olduğunu düşündüğü görüşleri insanlara anlatmaya çalışan insanlara saygı duymak lazım. sonuçta kendine getirisi olmamasına rağmen insanları bir konuda -kendi düşüncesine göre- uyandırmaya çalışırlar. insanları doğru yola getirmek isterler. ben müslüman'ım ve ne görüşte olursa olsun misyonerlik yapanlara saygı duyarım; çünkü içinde bir samimiyet olduğuna inanırım.
    (kkflf4, 03.06.2007 22:11)
  4. yaymaya çalıştıkları dinin (bkz: ateizm) insanlara ve topluma sağlayacağı faydaları anlatmaktan ziyade, milletin kutsallarına küfür eden, aşağılayan, hakaret eden misyonerledir ki, kendileriyle ilgili hiç bir hakaret veya küfür içermeyen bir giriyi, hoşgörüsüzlükle, aşırı tepkiyle vb. nitelendirirler. kendi ileri sürdükleri fikirlerin inanç ve ifade özgürlüğü kapsamında olduğuna ancak başkasının fikirlerinin bu kapsama girmediğine inanmaktadırlar.

kutsallara hakaret eden girilere bakınız versem haftanın atraktiflerine girerim, bu sebeple vermiyorum. merak eden özellikle islamiyetin kutsalları * * * * * * * ile ilgili girilere göz atabilir.
    (spartacus, 03.06.2007 22:48)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil