ateist 

sayfa  / 5
adana çık aradan

1. cehennemde cayır cayır yanacak insan.
    (invisibleruh, 18.04.2004 15:12)
  2. insan psikolojisini aşmış kimselerdir. bir tanrıya bağlanmama olayı akabinde psikolojik olarak çok güçlü olma, yok olmayı kabul etme gibi şeyleri de beraberinde getirir. gerçi bir çok insan bu kelimeyi gerçek anlamında kullanamaz bu sebeple ayağına kurşunu yediği an salavat getiren ateistler görülmüştür *
    (tainakan, 18.04.2004 15:32 ~ 23:42)
  3. tanrı ve din inancı olmayan kişi veya kişiler
    (homo erectus, 22.04.2004 17:16)
  4. tdk bu sözcüğün kökü için fransızcayı gösteriyor. her ne kadar fransızca-fransızca sözlüklerde böyle bir kelimeye rastlayamadıysam da google'da beraber arattığımda iki kelimeyi (athée-athéiste) şöyle bir sonuca vardım. ate tanrıtanımaz manasına gelirken, ateist kelimesi için bir tanrı'nın varlığına inanmadığı gibi ateizmin propagandasını da yapan anlamı çıkıyor.
    bir de böyle şeyler var.
    (bkz. teizm) (bkz. deizm)
    (bkz. teist) (bkz. deist)
    (bkz. agnostik)
    (spyder, 22.04.2004 18:00)
  5. (bkz. ate)
    (spyder, 31.07.2004 02:44)
  6. bir ara sadece diğerlerinden farklı olmak, asi görünmek için kullanılmıştır.
    (smyrna, 31.07.2004 14:33)
  7. bulunduğu dini kabul etmeme veya inanmama
    (benign, 13.08.2004 13:55)
  8. zorda kaldıklarında ve çaresiz kaldıklarında, kendilerin yüce ve-kendilerine göre- varolmayan bir güce inanmak yerine, kendilerine ve iradelerine inanan onunla ayakta kalan kişiler. tanrı ve din inançları olmadığından cennet ve cehennem inançları da yoktur bu nedenle cehennemde yanmak gibi korkularıda yoktur.
    (eglaia, 05.10.2004 18:59)
  9. tanrı inancı olmayanlara denir.kendi içinde gruplara ayrılır,bazıları direk yaratıcı güç olduğuna inanmaz,bazıları ise sadece dine inanmaz.önemli olan insan olmaktır aslında,ne demiş ruhi su amcamız:"benim kabem insandır,kuran da kurtaran da dünyayı insanlardır..."
    (toumai, 04.11.2004 02:27)
  10. ateizm; teizm'den türetilmiş bir kavramdır. şöyleki teizm tanrı tanırlık, tanrıya inanma anlamındadır. "a" ön eki olumsuzluk bildirgeci olduğundan a-teizm; tanrı tanımazlık anlamında kullanılır.dolayısıyla tanrı tanımaz olmanın ön koşulu; tanrı tanır olmaktır.
    (fempusay, 29.12.2004 10:17)
  11. (bkz: tanrıtanımaz)
    (skuba, 02.02.2005 08:52)
  12. turan dursun'un kitaplarını okumuş bir insanın büyük olasılıkla seçeceği yol. komünistler ise sanılanın aksine ateizme değil diyalektik materyalizme inanır. aralarında fark vardır ateizm tanrıya inanmamak olarak özetlenebilirken diğerinin doğaya dair farklı yaklaşımları da bulunur.
    (gelecegim, 02.02.2005 10:45)
  13. (bkz: atheistanbul)
    (chixculub, 02.02.2005 15:46)
  14. "cehenneme de odun lazım dedirten" zındıklar.
    (unforgiven, 03.08.2005 20:07)
  15. genel olarak ateistleri iki gruba ayırmak mümkündür: tanrının varlığı ile ilgilenmeyen ve onu hayatlarına sokmayı gereksiz bulan pasif ateistler; tanrının varlığını reddeden, şiddetle varlığına karşı çıkan ve bu konuda fikir yürütmeyi gerekli bulan aktif ateistler.

düzeltme: bu giri iki gruba da mensup olmayan bir kişi tarafından yazılmıştır.
    (raiser, 03.08.2005 22:31 ~ 22.01.2007 20:08)
  16. inançsızlığı bir inanç haline getirerek dünyayı kendine zindan etmeyi başarabilen insan.
    (leviathan, 02.12.2005 14:00)
  17. tanrının varlığını reddeden kişi en çok cehenneme gideceksin, yanacaksın hemde dünyada olduğu gibi acı çekeceksin diye korkuturlar.
    sormak lazım sen cennette sonsuza kadar ne bok yiceksin hiç düşündün mü?
    (foradream, 10.05.2006 00:08 ~ 24.05.2006 01:47)
  18. olmayan şeylere inanıp kendini kandırmayan kişi...
    (baruch, 10.05.2006 00:19)
  19. genelde bu insanlar çok süper inançlı kimselerin büyük bir çoğunluğunun yapmadığını yapıp semavi dinlerin kutsal kitaplarını okumuş, önce dinlerin aslında ortaya çıktıkları dönem şartları içerisinde belli düzenlemeler veya başka tip amaçlarla oluştuğunu görmüş, daha sonra yaratıcı ya da üstün bir güç kavramını sorgulayarak da genelde "götü sıkıştığında boku başka yere atma" hissiyatı olarak karşımıza çıkan bu olguya inanmamayı seçmişlerdir.

mantıklı ve bilgili kişilerdir gerçek ateistler, kendi çevrelerindeki tüm inanışlara saygıları vardır her ne kadar onlara inanmasalar ve hatta saçma bulsalar dahi. benden olmayanı vurayım, taşlayayım halinde değillerdir pek.

editlemeden gelen edit: bak ben hoşgörülü bir insanım ama sen inandığın dinin hoşgörü, özgürlükler inanışı olduğunu söylediğin halde pek hoşgörülü değilsin dimi elin o kötüleme butonuna giderken?
    (theone, 10.05.2006 00:47)
  20. ateist denildiği vakit akla gelmesi gereken: tanrının varlığını her biçimde şiddetle reddeden kişi.ateizm yanlısı..dinden bağımsız insan...(bakın üstün varlık,karizma adam, aşmış insan, zeki yaratık demiyorum)
    ateist denildiğinde türkiyede anlaşılan: allahsız,sütü bozuk,kitapsız,şerefsiz,artist,allah'a küfür eden (ateist tanrıya inanmıyor ki neye küfür edecek)...
    peki neden böyle anlaşılıyor...çünkü her gün karizma yapacam diye çeşitli şebekler görmekteyiz..şu şekilde bir diyalog aynen şahsım tarafından yaşanmıştır...
    +----->ben değilim
    - ----->benim
    +aaa allah mı?ne iğrençsin inanmıyorum bile varlığına...
    -niye?
    +çünkü dünya kötü..hayat adaletsiz..
    -onu o hale getiren insan bence sen tanrıya değil insanlara inanma daha yaaralı olur..
    +yok ya..ama tanrı bu hale getirdi insanlığı..
    -sen allah yok demedin mi?nasıl tanrı bu hale getirdi diyorsun ki?
    +ya yok derken ben inanmıyorum..
    -ama tanrı bu hale getirdi diyorsun öyle mi?
    +ya işte anla sen..ben ateistim yani...
    -ebnsykm seni de ateistliğinin de..de sktr git şimdi...

şimdi efendim biraz ekleme yapmak istedim yazıma...ateistler iyi insanlardır demek yanlış olur...iyi olmaları atesitlikleriyle değil kişilikleriyle ilgilidir..müslüman,yahudi,hristiyan,şaman olup da çok iyi insanlar da vardır...ayrıca ateistler kötü insanlar demek de yanlış olur..insanın kötülüğü yine kişiliğiyle ilgilidir..nasıl ki müslüman olup terörist saldırı yapan lanet insanlar varsa ateist olup bunları kışkırtan insanlar da vardır(çok mu ağır oldu??neyse)
    ateistler komünizme taparlar falan filan demek de yanlış olur..çünkü komünizm ile ateizm arasında zerre kadar bir bağlantı yoktur..eğer komünist yanlısı bir insan ateist ise bu diğer ateistleri de komünist yapmaz..şöyle ki;
    ben elma severim
    ben galatasaraylıyım
    ahah hassiktir lan galatasaraylılar elma seveeeerrr...demeye benzer...mantıklı mı?bence değil...
    (fakespeare, 20.05.2006 15:58 ~ 16:33)
  21. insanca yaşamak için bir dine mensup olmaya gerek duymadan yaşayabilen insan.
    (pati, 20.05.2006 16:26)
  22. tanrının veya tanrıların varlığına inanmayan insan modelidir, gerizekalı, salak, embesil, sünepe ve gereksiz değildir.
    (ashra, 20.05.2006 16:31 ~ 16:35)
  23. allah a inanmasalar da ağızlarından inşallah,maşallah laflarını hiç düşürmeyen insanlardır...
    edit:eksi oylar verilmiş sanırım inanmasalarda kelimesindeki da yı ayrı yazmadığım için başka neden olabilir ki..
    (bkz: ister inan ister inanma ama bu böyle)
    (bkz: hanginiz gerçek ateistsiniz ki)
    (bkz: ben bugün bunu gördüm)
    (bkz: da de ayrı yazılır anacım)
    (uzun kesilmiş kereviz, 11.01.2007 08:51 ~ 06.02.2007 09:10)
  24. 'varsan çarp'
    (teomangibi, 11.01.2007 11:38)
  25. karizma yapmak için ateist olunur. özentilikten ya da salaklıktan da olabilir. sigaraya başlamak gibi bir şey bu. aksi mümkün değil. benim inandığım şeye inanmayan insanı anlayamıyorum ben. olamaz öyle bir şey, aklım almıyor. aklın yolu bir çünkü. ya karizma ya özentilik ya da salaklık işte. yoksa her aklı başında, kişiliği oturmuş, zeki insan bir dine inanır. ben inanıyorum çünkü.
    (ördeklerindomatestabanfiyatlarınaetkisi, 21.01.2007 17:02)
 sayfa  / 5