|
|
- sigara içen ama yanında çakmak veya kibrit taşımayan insanın sigara yakacak aracınız var mı sorusunun ısa hali...
(okang, 05.01.2005 19:23)
- "tanışalım mı?" anlamına da gelir çoğu zaman.
- "var. gel söndür beni yanıyoruuaaam!" şeklinde cevaplanırsa sakat şeylerin çıkmasına sebebiyet verebilecek sorudur.
- soruyu soran kırmızı rujlu, siyah elbiseli çekici bir bağyan ise hemen alt sınırı 3 kişi olan sazan, lapin, kefal türünden zıplak türevler yarışa girerler ellerinde tokaileriyle. hele ki birinde zippo varsa tamamdır kesin kapmıştır bağyanı.(zippoya aşık olacak) sigara yakılır, herkes mest olmuş ne olacağını bekler. kadınsa önünde sinek varmış gibi elini sağa sola sallar(dumanı üfleme bahanesiyle) kendine yer açıp karşıdan gelen arabadaki onu bekleyen erkeğe doğru yürümeye devam eder. ortadan ikiye yarılmış olan zıplaklar öylece ellerini yalarlar.
- (bkz: hatunlara yazma denemeleri)
- insanları "yani madem sigara içiyorsun yanında neden ateş taşımıyosun yok madem taşıyacak kadar bağımlı değilsen biraz daha sabret evde içersin" diye bağırtmamak için, sadece elinde hali hazırda yanmakta olan bir dal sigara olan şahıslara yöneltilesi soru...
- el alna götürülüp "38.5 derece" diye cevaplandığında eğer karşınızdaki bir tiryakiyse saldırıya uğramanıza neden olabilecek soru *
- kızları tavlamanın laf atmanın kibar lisanı.
- yanınıza yaklaşan küçük veletlerin ateşin var mı abla! demesinin daha kibarcası olsa gerek...
- - ateşiniz var mı?
- sen iste burayı yakayım
- -ateşin varmı acaba
-ateş var anam ateş düştü pantalonuma
(bkz: karakan)
- 'bilmem var mı?' şeklinde soruya soru şeklinde cevap vererek karşı tarafı çıldırtası soru öbeği.
- (bkz: fire in the hole)
- soruyu soran şahısa gazı bitmiş çakmak verildiğinde pek eğlenceli olan durum.
şansız çocuk binbir türlü taklayı karşınızda atarken az önce arkadaşınız sayesinde yaktığınız sıgarayı tütürerek sadistlik makamında tavan yapabilirsiniz.
- -ateşiniz var mı?
-var
-iyi
-ne iyi?
-ateşinizin olması
-ihtiyacım yok ki
-benim ihtiyacım var
-neye?
-ateşe
-ateşiniz yok mu?
-yok
-iyi
- aklı başında hiçbi kız kişisinin tek başınayken yönelteceğini sanmadığım(en azından bunu umduğum) sorudur.dışardan bakılınca hiç hoş görünmüyor*
- +ateşiniz var mı?
-var tabi..çat çat* allah allah daha yeni doldurmuştum ama yanmıyor..
+size iyi bi çakmak lazım hehehe*
-galiba...ha ne?!?
(bkz: türkçe'nin hamur gibi olması)
- 4 türde incelenebilir:
- hasta olduğunuzda doktor sorar
- birden bire sizden beklenmedik iyi yada kötü bir davranış sergilediğinizde sizi tanıyan kişiler dalga geçmek için sorar
- arkadaşınıza birine aşık olduğunuzu söylediğinizde size sorabileceği muhtemel sorulardan biridir.
- yoldan geçen herhangi biri sigarasını yakmak için sorabilir
ha bu arada tanımadığınız kişilere ateşinizi vermeyiniz ateşiniz varmı sorusuna evet dediğinizde
- ateşi olan adamın sigarası da vardır birader gibi bir cevap alırsanız şaşırmayın.
- akabinde ve detayında olayların gelişeceği ihtimalle yüksek olan cümle.*
- -ben talebeye ateş vermem. veya
-bokunu yiyon da kaşığını niye taşımıyon?
şeklinde cevaplanabilecek soru.
- sana iyi bir çakmak lazım şeklinde cevaplandırılabilecek bir soru cümlesidir.
- çakmak isteme amaçlı sorulan soru.
- arkasından mutlaka başka cümle gelir. o zaman sigaranızda vardır , ne tesadüf benim de var gibi . bu yüzden ateşiniz varmı diye sorana iki kez düşünüp cevap vermek lazımdır
- arkadaşlar arasında "ateşin varsa bi cigara ver de içelim" şeklinde kullanımı da vardır.
- gecenin öteki yüzü adlı diziyi hatırlayanlar bilirler dizinin her bölümü müşfik kenter'in zuhal olcay'a sorduğu ateşiniz var mı sorusuyla başlardı şöyle ki,
mşfk kntr: ateşiniz var mı?
zhl olcy: var.
mşfk kntr: madem ateşin var neden karanlıkta duruyorsun?
|