sürekli dillendirilen ifade.
arkadaşım, bahçedeki böcekleri temizlemek için ne yapılmalı konulu konferansta bile "atatürk olsa şööle yapardı bööle ilaç sıkardı" diyerekten atatürk perdesi arkasında kendi işini götürenlerden misiniz? "atatürk şöyle derdi böyle derdi" diyerek büyüklüğünü ve zekasını dünyanın taktir ettiği bir adama senin istediğin cümleleri konuşturmak, haberi olmadan sizin fikrinizle ilgili ondan icazet almak zerre kadar şerefi olmayan bir davranıştır zannımca.
aklıma hep çakma dini liderlerin, kadınların erkeğine hizmet etmeleriyle ilgili bazı uydurma emirleri "peygamber ayetidir" diyerekten kurallaştırması geliyor nedense.
"atatürk olsaydı bu türban sorunu olmazdı... kimse başını örtemez, türban kesinlikle yasaklanırdı?"
evet atatürk olmasa baş örtüsü, türban hepsi yasaklanırdı(!). çanakkalede de da haşa öyle türbanlı eşlere sahip adamlar değil, sizin gibi çağdaş, medeni kapalı olmayan memleketim aydınları savaşırdı değil mi? bu ülke o en çok manevi güce ihtiyacı olduğu anlarda dinin, şehitliğine verdiği cesaretle değil sizin çakma aydınlığınızla kurtuldu değil mi?
durum hala da aynı...
gabara
kuzey ırak'a ölme riskiyle gönderdiğin askere veriyorsun gazı, "sen şehitsin" diyorsun, "bu ülkenin kahramanısın" diyorsun. mekanın
ebedi cennet diyorsun. kullanılan bütün yöntemnler sadece ama sadece dini öğeler. sonra??? dini engelleyebilecek her şeyi destekliyorsun!
ne yapmaya çalıştığınızın farkında değil misiniz? öncelikle
türklük yapımız delinmeye çalışıldı, ardından
din. bizi bir ülke haline getiren tüm manevi bağlar kopartılıyor.
evrensellik,
hümanizm, bunlar zararlı fikirler değil. "ama ancak ve ancak bütün dünya aynını düşünürse!!!"
sen evrensellik deyip
gümrük vergisinden muaf tutarsın avrupalıyı, ama o sana tüm vergilerini koyarsa skerim ben öyle evrensellik anlayışını.
her ülke kendine çalışırken siz sizi siz yapan, ülkeyi bütün halinde tutmakta en büyük görevi gören bu değerleri yıkmaya çalışma amacınız nedir?
arkadaşım bu ülke özgür bir ülke... isteyen ateist olabilmeli. ama isteyen de istediği gibi dinini yaşayabilmeli. adam başını örtüyor diye bu ülkeden kaçıyor birileri. def ol git o zaman. benim ne ailemde ne de hayalimde türbanlı bir bayan var. sapına kadar özgürlükçüyüm. ama birileri başını örtüyor diye bu ülkeden giden adama dur demem ben.
keza, "baş örtüsü takmak tüm kadınlara mecburi olmalı" deyip bu ülkeyi terktmekle beni tehdit eden bir adama da cevabım aynı olurdu:
-
siktir git! beni özgürlüğümle başbaşa bırak!