belki ilginizi çeker
  1. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · beşiktaş
  2. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  3. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  4. · disko kralı
  5. · ezel
  6. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  7. · her yerinden öpüyorum rüştü
  8. · turn the page
  9. · yağmurda yürümek

atatürk cumhuriyet demokrasi anıtı  

1. beşiktaşın göbeğinde gerek ismi gerekse de görüntüsü ile şoka sokan,düşündüren,düşündürdükçe yardıran anıt.
    şimdi isme bakıyoruz;hakikaten tarihsel ezikliğimizin aleni bir tezahürü.ya anladık ata cumhuriyet de demokrasiyi ne koyuyosun ya hepsi bir arada olmuyor kardeşim osuruk yılbaşı temennileri gibim . anayasada olduğu gibi duruyor zaten,sanat diye yola çıkıyorsun gerçeklerin yanından geçemeden.isim bir yere kadar tartışma götürür ya görüntüye ne demeli ? dolmabahçenin ırzına geçen süzer plaza neyse anıtta öyle duruyor beşiktaşın göbeğinde. eğreti,emanet,yalan bir kule ,böyle uzay mekiğini andırıyor, etrafını saran camlar burası işmerkezi mi diye zannettiriyor.
    lütfen biraz özen ,ya biraz geleceğe saygı... diktin o garabet, ucube yapıyı oraya nasıl sökecen be kardeşim.
    (sinkaf, 07.04.2007 00:02)
  2. ilk gördüğümde türklerin uzaya gönderecekleri ilk uzay gemisinin maketi olduğunu düşündüğüm, fakat sonradan bir anıt olduğunu öğrendiğim garip "şey". geçenlerde altından geçerken şööle bi yukarı bakıym dedim, gökyüzünü gördüm-içi boşmuş bi de. çok uyduruk yaa, kim koymuş onu oraya. daha düzgün bşi yapamamaışlar mı?
    (ananas, 07.04.2007 00:10)
  3. korhan gümüş, bu anıtın mimarından bahsederken gerçek ismi yerine sürekli "beşiktaş'taki boruları diken adam" der.
    (wondrous, 07.04.2007 00:15)
  4. (bkz: sütun)
    (kısaveacısız, 07.04.2007 02:35)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil