atatürk beni kurtarmadı   

sayfa  / 3
adana çık aradan

1. öğretmenlere verilen bir konferansta, "sizin yere göğe sığdıramadığınız atatürk beni kurtarmadı. ben doğmadan 20 yıl önce ölen birisi beni nasıl kurtarır" diyen müfettiş gürsu için 1 yıl hapis cezası isteniyor

konya dha

konya il milli eğitim müdürlüğü'nce haziranda öğretmenlere yönelik düzenlenen müfredat toplantısında "sizin yere göğe sığdıramadığınız atatürk beni kurtarmadı" diyen 12 yıllık milli eğitim müfettişi ethem gürsu hakkında dava açılırken, idari soruşturmaya bakanlık müfettişleri el koydu.
    konya milli eğitim müdürlüğü, 26 haziran'da ilköğretim öğretmenlerine yönelik "müfredat tanıtım semineri" düzenledi. milli eğitim müdürlüğü, gürsu'yu da öğretmenlere bilgi vermek üzere görevlendirdi. ancak gürsu, seminerde, "derslerde öğrencilere 'atatürk kimdir?' diye soruyorum. onlar da 'atatürk bizi düşmandan kurtardı' diyorlar. öğretmenler yıllardır derslerde atatürk'ün herkesi kurtardığını anlatıyor. sizin yere göğe sığdıramadığınız atatürk beni kurtarmadı. ben 55 yaşındayım. ben doğmadan 20 yıl önce ölen birisi beni nasıl kurtarır?" dedi.

öğretmenden tepki
    toplantıya katılan öğretmen günay aslan, tepki göstererek, "atatürk sizi kurtarmadıysa anneninizi de mi kurtarmadı?" diye bağırdı. tartışmanın basına yansıması üzerine il milli eğitim müdürlüğü gürsu hakkında inceleme başlattı.
    eğitim-sen'in suç duyurusu üzerine de gürsu hakkında 'atatürk'e aleni hakaret'ten 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
    konya il milli eğitim müdürü halil şahin, "müfettişler, gürsu arkadaşları olduğu için soruşturma yapmayı kabul etmedi. bakanlık müfettişleri soruşturmayı başlattı" dedi.
    gürsu ise yanlış anlaşıldığını öne sürerek, "suçsuz olduğumu bildikleri için müfettişler soruşturma açmaya cesaret edemedi" iddiasında bulundu.

rezalet utanç verici bir durumdur.başöğretmen atatürk'ün öğretmenlerini denetleyen bu milli eğitim müfettişi olacak insanın sözleri tamamiyle rezalettir.beyefendinin esas rahatsızlık duyduğu nokta denetlemeye gittiği okullarda çocukların bizi atatürk kurtardı lafına duyduğu öfkeymiş.

pekala saygıdeğer milli eğitim müfettişi senin dediğin gibi atatürk seni kurtarmadı bunu söyleyecek cürreti kendinde buluyorsun peki bunları söylerken cephelere öküz arabasıyla,sırtında bebekleriyle mermi,cephane taşıyan,bir çift çoraplarını,onca yokluğa rağmen malını mülkünü vatana feda eden o insanlara ne kadar büyük bir hakaret ettiğini biliyor musun ? peki o bebeklerini sırtında taşıyıp cephelere koşan o insanlar o vatan evlatları arasında seninde büyük annenin veya kahramanca çarpışan bir büyük babanın olduğunu düşünebiliyor musun?peki kurtuluş mücadelemizin ilk kıvılcımlarını kimin çaktığınıda mı bilmiyecek kadar acizsin.ne desek boş ne yapsak boş..he belki bu satırları gün gelir okursun senin o örümcekler tarafından işgal edilen beynin internete girip hakkında düşünceleri okumak ister emin ol bunlar senin hakkında söylenebilecek en iyi şeylerdir..he kötü şeyleri aramak istersen bizim en kötü terbiyemiz bile senin en kötü bu hakaretinden dahi ağır olamaz bunu bil.işin en tuhafı bu insanın herhangibir ceza almamasıdır
    (bkz: yorumsuz)
    (benikoyupgitmeneolursun, 08.02.2006 15:00 ~ 15:03)

2. bana

"...
    işgaldeki hali sakın unutma
    atatürk'e dil uzatma sebepsiz
    sen anandan yine çıkardın amma
    baban kimdi bilemezdin şerefsiz."

dizelerini anımsatan olay.

sonradan öğrendiğime göre neyzen tevfik'e değil mutlu çelik isimli ankaralı bi başkomisere aitmiş bu dizeler. teşekkürler arch angel.

(bkz: be hey dürzü)

yine de siz (bkz: neyzen tevfik)
    (goyathlay, 08.02.2006 15:15 ~ 10.02.2006 16:50)
  3. keşke seni kurtarmasaydı da dünya kaynaklarını boş yere tüketmeseydin dedirten laf.
    (tifosi, 08.02.2006 15:48)
  4. malesef bir müfettiş bunu söyleyen ve malesef türk.

(bkz: ne mutlu türküm diyene)
    (zaknafein, 08.02.2006 16:09)
  5. atatürk'ün kurtardığı ülkede büyümüş, yetişmiş ve milli eğtim müfettişi olmuş bir adamın şahsen atatürk tarafından kurtarılmadığını iddia eden bir müfettişe vefasız, bilgisiz ya da şaşkın diyebiliriz ama bunun neresi atatürk'e hakarettir çözmek mümkün değil. belli ki gaza gelen kalabalık "belasını bulsun" diye atatürk'e hakaret etmekten dava açmışlardır. bu iş de aslında bir yarıa dönmüş...

hangimiz atatürk'ü daha çok seviyoruz ve onu kolluyoruz.
    öğretmen: hobarey! çıktım, senin ananı kurtarmadı mı diye çaktım lafı.

milli eğitim müdürü: peh! o da bişey mi? bak bak ben naptım: inceleme başlattım hakkında.

eğitim-sen: ülen ikiniz de bi bok değilsiniz. ben gittim atatürk'e hakarettn mahkemeye verdim. atam atam, en atatürkçü benim atam...

öğretmen & milli eğitim müdürü: vaaay beee! helal olsun sana helal olsun...

yoldan geçen adam: ulen bi geçirirsek onu elimize... mahkeme falan hepsi traş. ben onun taşaklarını bura bura koparacam. bak o zaman kurtaramayacak atatürk onu...

öğretmen&milli eğitim müdürü&eğitim-sen: oooooo! abi, büyüksün. içimizde en aydın sen çıktın. helal olsun sana!

bu olayda asıl bomba müfettişlerin soruşturma açmayı reddetmesidir. burada eş-dost hatırına amire itaatsizlik gibi bir rezalet yaşanmıştır, bakanlık müfettişleri devreye girmek zorunda kalmıştır. soruşturma sonucunda bu adamın devltin temel ideolojisi ve kanunlarıyla çelişen şahsi fikirlerini devlet memuru sıfatıyla yaptığı işe aksettirdiği ve görevini sallama, keyfi, kıl, aykırı, vs. şekilde yaptığı tespit edilirse görevinden uzaklaştırır. yoksa geçen cümle atatürk'e bir hakaret değildir. o hakaretse şu da hakarettir, dikkatinizi çekerim: "wondrous bana internet sayfası yapmadı." yasalar wondrous'u koruma altına almamış, bu sözü yazdığımda bir sene hapis cezası almam ama sözlükten uçar mıyım? hakaret mi lan bu?

dahası olur da bu adam hapse girerse, atatürk yine onu kurtarmamış bir de üstüne bir sene mahkum olmasına sebep olmuş olacak.

(bkz: sazan balığı)
    (azwepsa, 08.02.2006 16:31)
  6. öğretmenleri bilgilendirmek amacıyla yapılan bir toplantıda "müfettiş" sıfatını taşıyan kişinin söyleyemeyeceği laftır arkadaş! fikrini kendine saklarsın, eşine dostuna, anana, karına anlatırsın ama öğretmenlerin karşısında, öğretmenleri bilgilendirmek için bulunuyorsan çeneni kapatacaksın, vazifeni yapacaksın. yoksa düşük çenenin ceremesini çokça çekersin. ananı kurtardı yanıtını da alırsın ki, haktır. değil ananı, ebeni bile kurtarmıştır zira.

(bkz: sazan avı)

edit: yazım.
    (selenge, 08.02.2006 16:53 ~ 20.02.2008 12:24)
  7. gazi mustafa kemal atatürk ve silah arkadaşlarının örgütlediği milli mücadele sonrasında bağımsızlığına kavuşan türkiye cumhuriyeti topraklarında kendi diliyle, kendi inancıyla, özgürce yaşayan bireyin savunamayacağı kelamdır. mesele atatürk'ü sevip sevmeme meselesi değildir, mesele bir gerçeğin reddedilmesi meselesidir. zira özgürlüğün değerini, anne tarafından dedeleri bulgaristan göçmeni olan ve baskılardan, işkencelerden, yasaklardan kaçarak anavatana, türkiye topraklarına sığınan ben bilirim. atatürk bu topraklar üzerinde yaşayan, kendini özgürce ifade eden tüm bireyleri kurtarmıştır, bunun lamı cimi yok. atatürk hepimizi kurtarmıştır, keşke kurtarmasaydı ama ne yazık ki bu düşüncede olan yobazları da kurtarmıştır.

atatürk'ü seversiniz veya sevmezsiniz, buna kimsenin lafı olamaz. öte yandan "atatürk beni kurtarmadı!" demeye, gerçekleri reddetmeye hakkınız yoktur. hele ki müfettiş olmuş lakin adam olamamış bir meczup bunu kesinlikle öğretmenlere dikte edemez. ettiğinde de o lafı çıktığı yere geri sokarlar!

edit: yazım.
    (selenge, 10.02.2006 16:32 ~ 20.02.2008 12:21)
  8. (bkz: mallıkta sınır yoktur)
    (anakin skywalker, 13.02.2006 23:04)
  9. (bkz: lan terbiyesizlik yapma) !!!
    (centrocampista, 13.02.2006 23:21 ~ 11.03.2006 00:07)
  10. saygı duyulası düşüncedir. bir ülkenin kim olursa olsun şahıslarla özdeşleştirilmesi yanlıştır. mecliste 'atatürkü koruma(!)' amaçlı saçma sapan kanunlar çıkaranlar, çalıp çırparak atatürke sevgilerini en iyi şekilde belli etmişlerdir zaten. her ademoğlunun -peygamber bile olsa- sevmeyeni olur. sırf atatürkü sevmiyor diye kimse vatan haini ilan edilmemelidir. zira bu ülke sadece tek bir adamın eseri olan 80 yıllık bir muz cumhuruyeti değildir ve bu ülkeyi sevmek için bin bir neden vardır. aksini düşünmek hem atatürkü hem de türkiyeyi küçültür.
    (eriyenadam, 13.02.2006 23:42)
  11. mustafa kemal atatürk der ki:"bizi yanlış yola yönelten kötü insanlar bilirsiniz ki çoğunlukla din perdesine bürünmüşler.saf ve temiz halkımızı hep "şeriat" sözleriyle aldatagelmişlerdir.türkiye cumhuriyeti şehyler,dervişler,müritler,sapıklar ülkesi olamaz.en doğru,en gerçek tarikat,uygarlık tarikatıdır.uygarlığın buyurduğunu ve istediğini yapmak insan olmak için yeterlidir."
    (thedawn, 20.03.2006 21:09)
  12. birinci dünya savaşı sonunda osmanlı imparatorluğu teslim olmuş...anadolu ve rumeli "yedi düvel" tarafından işgal edilmiştir.mazlum halk, teslim olan efendilerine de,işgal eden dünya efendilerine de,anında baş kaldırır.silahı yoktur...bulur buluşturur...cephanesi yoktur yapar yakıştırır...ve dört yılda, efendileri, bilinç ve direncin örsüyle çekici arasında hamur gibi yoğurur.artık çağdaş uygarlığın onurlu ve eşit bir üyesi olmayı can pazarından söküp almış bir ulustur.yol yoktur...okul yoktur,para yoktur...olmayanı üretecek, olanı daha da çoğaltacaktır.bu olağanüstü serüvene, dünyanın bütün dillerinde ""kemalist devrim"" denilmektedir...(bkz: kemalist devrim)
    (thedawn, 20.03.2006 21:14 ~ 23.04.2006 04:52)
  13. kurtuluş savaşı atatürk sayesinde olmamıştır. ortada bir halk hareketi vardır. atatürk de bu hareketin lideridir.
    atatürk'ü ululaştıran, puta çeviren insanlar bu sayede atatürkçülüğü de puta tapınmaya dönüştürmüşlerdir. hiç kimse atatürk'ün yaptıklarını, düşündüklerini bilmiyor, "tak bir rozet, bir tane de resim as. tamam en büyük atatürkçü sensin." kimsenin bilgisi "atatürk doğdu hepimizi kurtardı"dan ileri gitmiyor. bunu sadece küçük çocuklar değil, koskoca adamlar söylüyor. çok yazık, türkler tarihi, dinle karıştırıyor.
    (mitya, 21.03.2006 00:22 ~ 25.03.2006 12:40)
  14. kurtuluş savaşı bir halk hareketi olmasına rağmen atatürk sayesinde tam bağımsızlık parolayısla hareket edildiği için kurtuluşun önderi ve sağlayıcısı mustafa kemal atatürk tü. o olmasaydı yine savaşırdık ama hindistandan , vietnamdan farksız bir sekilde manda yönetimi sürerdik yıllar boyunca. artık basımızda amerikan mı ingiliz mi birini koyarlardı , bu ülkenin askerleri ülkede terör estirirdi. o sekildede kurtulmus olurduk ama tecavüzden kurtulmus bir insan misali kirletişmiş, onuru yerle bir edilmiş halde. bunları göz ardı alabilecek kadar yüzsüz bir egitimci bile cıkmıs bu topraklarda , bu adama sormak isterim atatürk kurtarmadıysa seni babanın adını nerden biliyorsun?
    (sanitarium, 12.05.2006 01:15 ~ 03:30)
  15. (bkz: kuran bana inmedi)
    (bilal12, 12.05.2006 01:26)
  16. milli mücadelenin başlamasının en ciddi kıvılcımlarının çakılmasında; mücadelenin düzenli, sistemli, inançlı bir şekilde tek hedef olan "tam bağımsızlığa" doğru kuvvetli adımlarla ilerlemesinde ve bunda muvaffak olunmasında; milli mücadele sonrasında bu topraklar üzerinde uygarlığa yürüyebileceğimiz çağdaş bir devlet ve rejimin kurulmasında; bu devlet ve rejimin geleceği ve refahı için çağdaş inklapların yapılması ve tüm halka çağdaş bir anlayış getirilmesinde; kısacası "türkiye cumhuriyeti'nin her yapıtaşında" en ön safta yer almış ve en etkili rolü oynamış bu askeri ve siyasi dehanın şu anki anadolu halkına bağımsız, özgürce yaşayacakları bir anavatanı "yeniden" armağan ettiği "yalanlanamaz" bir gerçektir. bugün bu ülkede özgürce yaşayan, bu ülkede büyüyen, bu ülkede eğitilen, bu ülkeden geçimini sağlayan herkes de bu mirastan faydalanmaktadır. "efendim, ben o zamanlar doğmamıştım/burada değildim" "benim ailem sonradan gelmiş" "ben kendisini tanımam etmem" gibi lafların hiçbiri akıl ve mantık sınırları içinde değildir. bu ülkede yaşayan "türkiye cumhuriyeti vatandaşı" olmuş herkes bu hakkı onun sayesinde kazanmıştır. bu hakkı bir ödül olarak görmeyenler; sonradan da göçmüş olsalar, atatürk'ün vefatından yıllar sonra da doğmuş olsalar, onun yaptıkları olmasaydı bu toprakları sömürmekte olacak olan ingiltere, fransa, italya, rusya, ve hatta yunanistan gibi ülkelerin vatandaşı olmaya gidebilirler. anca o zaman "ben atatürk'ü sevmiyorum çünkü ingiliz vatandaşı olarak anadolu'da kendi toprağımızda oturmamızı engelledi" diyebilirler. türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak demek bir nevi atatürk'ün bıraktığı mirasa sahip çıkma sözü vermek demektir. türkiye cumhuriyeti yasaları da bu sebeple kurucusunu korur. onun anısına sahip çıkar. "atatürk'ü sevmiyorum" demek belki kelime anlamı olarak hakaret değildir ancak hem onun, hem ona yardımcı olan devlet adamları ve silah arkadaşlarının, hem tüm şehitlerimizin anısına; hem de tüm türkiye cumhuriyeti vatandaşlarına saygısızlıktır. kimse atatürk'ün kaşına gözüne, boyuna posuna hayran olunmasını beklememekte (gerçi o da pek mümkün değil ya), özel hayatında her yaptığının doğru olduğunu iddia etmemektedir. insan yüzyüze tanıdığı arkadaşını severken bunlara dikkat edebilir fakat asla ve asla yaşadığı ülkenin kurtarıcı ve kurucusunu bunlara bakarak yargılamaz, bunlara bakarak hor göremez ve bu yüzden ona saygısızlık edemez...
    (8844455, 12.05.2006 03:48)
  17. seni kurtarsaydı üzülürdüm derdirten olay (bkz: angut)
    (granata35, 09.07.2006 19:55)
  18. 13 kasım 1918..

haydarpaşa garının önü..

ingiliz donanması istanbul boğazına girmiş, 1. dünya savaşı osmanlı bitmiş almanlar yenildiği için yenilmiş sayılmış, alakası yok resmen çanakkale cephesi hariç bütün cephelerde ağır yenilgiler almış..bütün ülkenin üzerinde kara bulutlar..daha 13 gün önce imzalanan mondros antlaşmasıyla osmanlı devleti son nefesini vermiş..insanlar ümitsiz ve aç..bütün bunlara rağmen mustafa kemal yanındaki ümitsiz adamına :

-geldikleri gibi giderler.. diyor..

ülkenin o durumundan 3 yıl gibi bir süre içerisinde yepyeni bir devlet yaratmayı başarmış, bununla da kalmayp 10 sene içerisinde geleceğinin kurulabilmesi için sağlam bir temel inşa etmiş dünyanın gelmiş geçmiş en büyük lideri..

seni kurtarmadı doğru..

atatürk'ün aslında kurtardığı o yıllardaki insanlardı..vatanı için her şeyi vermeye hazır insanlar..bağımsızlığın ne demek olduğunu bilen insanlar..vatanının mutluluğu için bütün gücüyle ve büyük fedakarlıklarla çalışan insanlar..rüşvet,hortum,adam kayırma gibi kelimelerin anlamlarını bilmeyen özverili insanlar..ayağında postal olmadan, tüfeğinde mermi olmadan düşman toplarının önüne atlamaya hazır gencecik askerler, evlatlarının kıyafetlerini ıslanmasın diye zaten az sayıda olan top mermilerinin üzerine örten analar, eğitim imkanı olsa mühendis, doktor, öğretmen olup yeni nesilleri yetiştirecekken cephelerde savaşan binlerce çocuk..

"bakın ben tarih biliyorum matematiğim de çok iyi nasıl hesapladım hemen.." tavrıyla söylenmiş bu söz gerçekten ibret verici..bazı insanlar hala bu vatanın ne fedakarlıklarla kurulduğunun farkında değiller..

düşünün, bakın etrafınıza..hangi millet bağımsızlığı için bu kadar büyük savaşlar verdi..hindistan mı, senegal mi? evet onlar da özgürlük mücadelesi verdi doğru ama onlar zamanında boyun eğdiler, bağımsızlıklarından taviz verdiler..mustafa kemal atatürk önderliğindeki türk milleti ise karşısındaki düşman kim olursa olsun, hatırlayın kurtuluş mücadelemizi 1. dünya savaşının galiplerine karşı kimseden bir yardım veya destek görmeden verdik, "ya bağımsızlık ya ölüm" düşüncesiyle savaştı toprakları için..

bu yüzden bu vatanın değeri çok fazladır, öyle olmalıdır..jeopolitik konum falan traş..bu vatanını her karesinin ayrı bir hikayesi vardır..ama bazıları hala anlayamıyor, üstüne üstlük dalga geçmeyi bile becerebiliyor..

şimdi soruyorum bu sözün sahibine, espri olsun diye mi saçmaladın yoksa gerçekten böyle mi düşünüyorsun..eğer böyle düşünüyorsan gerçekten toprak altındaki binlerce şehidin ve bu vatanı bize emanet eden, şu anda anıtkabirde huzur içinde uyuyan atatürk'ün kemikleri sızlıyordur şu anda..

yazık, gerçekten çok yazık..
    (rafael, 09.07.2006 20:45)
  19. bunu söyleyen ve savunan malların şanlı osmanlı tarihleriyle övünmesi de ne kadar zekaya sahip olduklarını (olmadıklarını) gösterir. senden 1500 sene önce yaşamış bir peygamberin dininden sana ne o zaman kardeşim, hz muhammed sana mı yaydı islamı? 700 küsür yıl önce kurulan osmanlı imparatorluğu senin için mi büyüdü gelişti? madem 80 sene önce ölmüş bir büyük atayı yok sayıyorsun, 100 sene önce çökmüş bir ülkenin nesiyle övünüyorsun? uğraşmaya bile değmez bunlarla aslında ama sinek de küçüktür ama mide bulandırır demişler...
    (haşmet asilkan, 09.07.2006 21:19)
  20. (bkz: yemek yediği kaba sıçmak)
    (van den budenmayer, 11.01.2007 13:02)
  21. hem atatürk'e laf ettirmeyen, hem de konuşma özgürlüğü olan bir ülkede yaşamakla övünmek isteyen bir grup insana karşı kurulan isyan cümlesi. (bkz: sen konuşma özgürlüğünü ne sanıyordun)

edit: zırt pırt oylanarak gözüme sokulan bu eserim, okudukça benim de kulağımı tırmalar oldu. zira sözkonusu girimdeki "laf etmek" kelimesinin "küfretmek" gibi algılanıyor olması oldukça muhtemel. dolayısıyla küfretme özgürlüğü gibi saçma sapan bir şey savunuyorum sanılıyor herhalde (bkz: @1690870). ayrıca -konuşma özgürlüğü olan bir ülkede yaşamakla övünmek isteyen- bir "genelin" var olduğunu sanmak da fazla iyimser bir tutum olmuş galiba. biri çıkıp "bizim yeterince övünecek şeyimiz var zaten, buna gerek yok" da diyebilir gayet.

neyse konuyu dağıtmaya gerek yok. bana hala ters gelen "atatürk beni kurtarmadı" dediği için bu adamın bir yıl hapis cezasının istenmiş olması. "o ortamda edilecek laf değildi" de, "tarihi çarpıtma, be hey nankör" de, "seni değil ama ananı kurtardı" gibi zeka dolu önermelerde bulun ama 1 yıl ne demek? kimin vicadanına sığıyor bu ceza ve daha önemlisi neden bu orantısızlık?
    (nikmikyok, 11.01.2007 13:31 ~ 05.09.2007 00:53)
  22. yani müfettiş beye göre kurtuluş savaşı boşuna mı yapıldı? adamlar zaten gidecekti değil mi? aslında atatürk'ü de vahdettin gönderdi anadolu'ya ama atatürk padişah'a kelek yaptı? bırakın bu dinci zırvalarını. bu düşünceye sahip insanların zırvalarını çok duydum. içlerinde öyle olanları var ki burada dile getirilemeycek kadar ağır. düşünce özgürlüğü demek ona buna bok atmak demek değildir. özellikle cumhuriyet'in kurucusuna hiç. ha, kardeşim diyebilirsin ki atatürk devrimleri gereksizdi şöyle idi falan filan; tartışırız. ama ülkenin kurtulduğu ve bu yolda binlerce şehit verilen bir kurtuluş savaşı'nın; bir ölüm kalım savaşının başkumandanını yadsımak ve beni o kurtarmadı demek, bok yemenin arapçasıdır. müfettiş bey konyalı sanırsam haberden yansıyana göre. dua etsin ki atatürk'ün kurtuluş mücadelesi başarı ile sonuçlandı, yoksa bugün belki de soy ağacında baba tarafı italyan geni taşıyor olacaktı.
    (tekmeleyen kuş, 11.01.2007 13:49 ~ 13:51)
  23. hala yobazlık batağında çırpınan bireyin atatürk'e sitemidir, atatürk'ün onu aydın yapamadığından, aydınlatamadığından dem vurur; ama bilmez ki atatürk ve atatürk'ün çizdiği yol adam olma kapasitesine sahip bireyleri adam yaptı zaten. diğerleri mi? eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
    (univercitizen the reincarnated, 31.01.2007 21:29)
  24. niyetinin kötü olduğu ve saçma sapan bir noktadan giriş yaptığı (ben doğmadan 20 sene önce ölmüş adam geyiği) belli olsa da sancılı bir noktaya değinmiş müfettiş,

evet atatürk bizi kurtardı özgürlüğümüzü kazandırdı, üzerinde yaşadığımız topraklar bizim.. veya kurtarmadı ekonomik olarak zaten sömürge durumundayız veya bir irlanda olabilirdik... falan filan. bunlar aslında çok önemli değil de,

atatürk kurtarıcı mıydı la!?
    hayır değildi. atatürk gelişmesi için bu ülkeyi kuran liderdi. bu önemli.. atatürk'ü kurtarıcı olarak gördüğümüz için onu körü körüne takip eder olduk. kurtarıcı yolu gösterir. peşinden gidersin. biri ters bir şey söylese gözünü oyarsın. çünkü o senin kurtarıcındır. bi giderse yandın...

kurucu bambaşka bir şey. bir tohum eker toprağa. alın bunu ağaç yapın der. işte atatürk'te bize bunu demiş. "alın bu ülkeyi çağdaş uygarlık seviyesine getirin, hatta daha da ileri götürün" demiş.

ama biz kurucuyu unuttuk, bizi kumpastan, cehennemden, ölümden çıkaran kurtarıcımızı korumakla uğraşır olduk. onun cümlelerinde kısıldık kaldık. ayet gibi benimsedik o cümleleri, tabu yaptık. onun gösterdiği ufukları görmez olduk. o ufukları keşfetmeye gitmez olduk. "atam atam sen kalk ta ben yatam" dedik. ama saçmaladığımızın farkına varamadık. atatürk'e tapanlar biz oldu zamanla. ona tapmayan herkes "diğerleri" konumuna geldi. böylece çürüdü akıl. tarikatlar topladı o "diğerleri"ni. birden filizlendi cemaatler kara yapraklarıyla.

bırakın insanlar atatürk'ü sevmediklerini içinde saklayacaklarına dışarı söylesinler. biz de o insanların düşüncelerini anlayalım böylece. onların kafasını ezmeye çalışmayalım. kimin ne gördüğü umrumda değil ama ben ata'mın resmine bakınca kendime babam kadar yakın bir insanı görüyorum. o benim kurucum, kurtarıcım değil.

"manevi mirasım yalnızca akıl ve bilimdir" demiş bu güzel insan. bu miras müzeye konup saklansın diye değil. görev bize bu miras. rahmetliyi ona dil uzatanlardan koruyacağınıza gelin mirasını koruyun. çünkü mirası kurtarıcı.
    (neverland, 10.02.2007 01:12)
  25. bu sözü edenlere yabancı değildir bu memleket. yarı aydını, enteli danteli, yobazı her taraftan adam bulunur. bunlar kurtuluş savaşı sırasında harbeden, can veren, canını dişine takanların evlatları değil, vatanı camilerde, mecliste, kapalı kapılar ardında ingilize satanların torunlarıdır. o nedenle tam bağımsızlık ordularımızın efsanevi kumandanı kendilerini kurtarmamıştır. çünkü kendileri seçmiştir bu kaderi, yada büyükleri.
    (subaquatic, 10.02.2007 01:30)
 sayfa  / 3