belki ilginizi çeker
  1. · iki ineğiniz varsa
  2. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · aklidengegorecelibikavramdir
  2. · ugg
  3. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  4. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  5. · bir kadının bilmesi gerekenler
  6. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  7. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  8. · nüfus
  9. · el bırakmak

atatürk büstünü yıkan inek  

sayfa  / 2
  1. malatya'nın yeşilyurt ilçesine bağlı kadiruşağı köyünde okul bahçesindeki atatürk büstü, köydeki bir inek tarafından kırıldı. konuyla ilgili olarak milli eğitim müdürlüğü tarafından soruşturma açıldı ve köylülerin ifadesi alındı. ineğin sahibi, ceza alma korkusuyla ineği çevre köydeki bir yakınına verdi.

kaynak: http://www.haber7.com/...

dip not: eğer dört ineğiniz varsa, biri atatürk'ün büstünü yıkar, biri soruşturma başlatır, biri ineğe tepki gösterir ve en sonuncusu da bu giriyi kötüler.

bu giri neden kötülenir, hayatın amacı nedir, kimdir bunlar? niye varlar? neden hayat bizi bu tür ayrımlara iter? hepsinin cevabı bu ineğin genetik kodlarında gizli...
    (neutrox, 12.05.2009 17:50 ~ 18:57)
  2. (bkz: aziz nesinlik inek)
    (fitnefücur, 12.05.2009 17:54)
  3. (bkz: dini kurallara göre sağılmak isteyen şeriatçı inek)
    (valinor, 12.05.2009 17:54)
  4. ---------spoiler---------
    heyvana bir şey diyemezsin ki

...ben hayvanı şahsım olarak suçlamadım.
    ---------spoiler---------

edit: sanki ben yıktım. oha falan oldumlara getiriyorsun şu spoilerı. hay allah!
    (shufflez, 12.05.2009 18:01 ~ 19:02)
  5. arka ayaklarıyla dik durup yürüyebilen, konuşabilen çoğu soydaşlarının yapamadığını yapmıştır.hayvan işte.
    (harputi, 12.05.2009 18:14)
  6. değişik versiyonlarını daha önce de görmüştük

http://www.haberler.com/...
    http://www.ajansbir.com/...
    http://www.aktifhaber.com/...
    (rafinevinterize, 12.05.2009 18:35)
  7. eğer ki inek suç üstü yakalanmasaydı, köydeki bir çok kişi "atatürk'ün manevi hatırasına zarar vermek" suçuyla yargılanıyor olacaktı. acı ama gerçek...
    (neutrox, 12.05.2009 18:49)
  8. kendini bilmeyen inektir,yargılanması gerekir hatta hapise bile konabilir.
    (nickcode, 12.05.2009 18:53)
  9. laik düzeni yıkmak üzere pakistandaki kamplarda eğitim gören hintli kutsal inek olduğu iddia ediliyor.
    söylentilere bakılırsa hinduizme inanan bir inek iken, kendisini kandıran teröristlerce hak yoluna geçmiş ve şeriatı getirmek üzere yurda giriş yapmıştır.
    bazı yetkililerden alınan bilgilere göre inek bu eylemde yakalanmamış olsaydı, kurban bayramında canlı bomba olarak büyük bir eylem yapacaktı.
    (amedian, 12.05.2009 19:05)
  10. yapılan soruşturmada, mezkur ineğin olaydan önce, köyün diğer ineklerine yazdığı bir veda mektubu ele geçirilmiştir.

" canlar, dostlar, gevişdaşlarım !

sizlerden ayrılacak olmanın derin üzüntüsünü yaşıyorum. günlerdir içine düştüğüm bunalımın büyüklüğünü anlatamam.
    eninde sonunda sucuk olacağımı bilerek hiç bir şey olmamış gibi kırlarda daha fazla otlayamam. maalesef hindistan da iltica talebimi geri çevirdi. onun için son çare olarak harakiri yapmaya karar verdim. tahminimce insanlar o okul bahçesinde gördüğümüz heykele büyük değer veriyorlar. evet, onu kıracağım. böylece insanlardan intikamımızı alarak mücahid olarak öleceğim.

muhtemelen, olaydan sonra sizlerin de ifadesini alacaklar. bunun için hepinizden özür diliyorum.

ya sucuksuz bir son ya ölüm !

so say we all"
    (galaktik gezgin, 12.05.2009 19:07 ~ 19:26)
  11. kesilip ibret-i alem diye fakire fukaraya dağıtılmasını yürekten istediğim heyvan. "zaten kesilecek ki ekieki" yok işte öyle; sütü mütü var diye uzun süre yaşar bu. gerek yok istemiyoruz; sütünü de al git ulan.
    (pocket aces, 12.05.2009 19:10)
  12. yırtarım dağları enginlere sığmam taşarım sözünü götünden anlamış inektir.

(bkz: bi otur soluklan yiğenim)
    (pirsultanabidal, 12.05.2009 19:21)
  13. devrimci inektir.
    (ahmak ı hayal, 12.05.2009 19:59)
  14. yobazlara göre seçilmiş inektir.
    (asymmetry, 12.05.2009 19:59)
  15. kamu malına zarar verdiği için, hayvanın sahibi, sorumlu olduğu büyükbaşı kontrolsüz bıraktığı için ceza alacaktır diye tahmin ediyorum.

şöyle düşünün, sahibi ineğine sahip çıkamadığı için o inek gidip elektrik kablolarını kemirse, okul elektriksiz kalsa iyi mi olur? veya okul çıkışında bir öğrenciyi tepelese hayvanımız, öğrencinin kolu bacağı kırılsa? ya da okulun kapısını, penceresini kırsa maddi hasar verse?

büst orada ata'ya ait olduğu için değil, devletin malı olduğu için soruşturma açılmıştır. olayı kanal 7 komedyenliği ile ifade etmek, "ata'ya saygısızlık yapan inek, soruşturma mı açmışlar bir de ahahaha" diye anlatmak pek makul görünmüyor. soruşturma açılması da ayrıca doğal. devletin okulunda, devletin malına zarar gelmiş. bunu kimin, nasıl, kasıtlı mı, art niyetli mi yaptığının kovuşturulması; eğer ki bir görevlinin (okulun bahçe kapısını kapalı tutması gereken hademenin mesela) ihmalkarlığı varsa da bunun öğrenilmesi için soruşturulması gerekiyor.

diye düşünüyorum ben.

ek: zarpandit'im sağolsun bu konu ile ilgili gerekli bilgilendirmeyi yaptı;
    "borçlar kanunu madde 56 - bir hayvan tarafından yapılan zararı o hayvan kimin idaresinde ise o kimse hal ve maslahatın icabettiği bütün dikkat ve itinayı yaptığını yahut bu dikkat ve itinada bulunmuş olsa bile zararın vukuuna mani olamıyacağını ispat etmedikçe tazmine mecburdur. bu surette eğer hayvan diğer bir şahıs yahut diğer bir şahsa ait olan hayvan tarafından ürkütülmüş olur ise bu kimse onlara rücu edebilir."
    hayvan sahiplerinin sorumluluğu kusursuz sorumluluk imiş.
    (azureel, 12.05.2009 20:07 ~ 13.05.2009 11:34)
  16. (bkz: bunu yapan insan olamaz)
    (luto, 12.05.2009 20:11)
  17. şu dizeyle seslenmek istediğim inektir.

" işgaldeki hali sakın unutma, atatürk'e kafa atma sebepsiz.
    sen anandan yine çıkardın ama, baban kimdi bilemezdin şerefsiz."

geyik kısmı bir yana haber7.com haberciliği ve altına yazılan yorumlar mide bulandırmıştır. çarpıtılarak anlatılmış ineğin büstü yıkması olayından ilhamla, laik sistemin atatürk'ü putlaştırıp dokunulmazlaştırdığını ima eden basit mizah ürünü yorumlar görmek, bunları yazanların da kendi şeyhlerinin, hocalarının, abilerinin peşinden sorgusuz sualsiz giden insanlar olduğunu bilmek de şahsımı üzmüş kızdırmıştır. ipneler yaa. çok kızdım.
    (fingon, 12.05.2009 20:40)
  18. birçok akp'linin "allah'ın takdir-i ilahisi" diyerek, olayı ilahileştirmesine sebep olan inektir.
    (elpinoras, 12.05.2009 21:12)
  19. haber7.com'un videosunda izlediğim kadarıyla en elem verici hadise bahsi edilen ineğin: "ben ne bok yedim arkadaş ya?" dercesine çevresine bakarken; diğer inek arkadaşlarının da "siktirsin amına koduğum sığırı; yıktı koca büstü pezeveng!" der gibi ineği ortamdan uzaklaştırmasıdır. yazık ya! karantinaya alınmış gibi koca sığır.

(bkz: fabl)
    (çikoprens, 12.05.2009 21:17 ~ 21:19)
  20. (bkz: genç kasaplar rahatsız)
    (eyup kayra, 13.05.2009 17:02)
  21. (bkz: yıkın heykellerimi)
    (1453, 13.05.2009 17:44)
  22. (bkz: başbakanı üstünden atan at)
    (morukcan, 13.05.2009 17:47)
  23. zavallı ineği sürgün etmişler fekat sürgünde gayet mutluymuş, ortama hemen uyum sağlamış.
    yakında sürgün anılarıyla ilgili kitaplarını ve filmlerini bekliyoruz.
    (hatuninsankişisi, 13.05.2009 17:50)
  24. inekoğlu inek
    (mitchellnetravali, 13.05.2009 17:55 ~ 18:11)
  25. şimdi habere konu olan sitede olsun burada olsun yazılanları okuyorum nereden tutsam elimde kalıyor. canlarım siz saldıracak yer mi arıyorsunuz? arpanız fazla geldi de bölücü inek diye saldırıya geçiyorsunuz yada sarkastik ironi salatası yaparak dillendiremediklerinizi bu inek üzerinden mi gideriyorsunuz? amacınız nedir amacınız?

daha geçen gün koca otoyolda başıboş bir ineğin yarattığı kazayı görmüş biri olarak söyleceklerime iyi kulak verin; yok efendim soruşturma olur muymuş, yok efendim inekmiş, cartmış curtmuş. ulan sahibi o ineğe sahip olsaydı kaza yaşanmaz ve 3 insan ölmezdi. ama ne oldu sahibi saldı çayıra, mevlam kayıra. kayırmadı işte. ben tutup bu olay üzerine abi inek işte dava mı açalım diye laf mı söyleyeyim? ha sorarım size? böyle bir olayla karşılaşsanız tutup ineğe laf mı söylenir diyeceksiniz? o ineğin orada sahipsiz dolaşmasına izin veren kişi hakkında bir yorumda bulunmayacak mısınız? ha bana derseniz inek abi o , tamam ses etmeyeceğim. ama biliyorum gene kaşınacak ayaklarınız, yerinizde duramayıp "nerde lan bunun sahibi, neden sahip olmadı lan ineğe" diyeceksiniz.

bazen düşünüyorum ne olacak haliniz diye. işiniz gücünüz etrafa yaldır yaldır laf söylemek. ulan karanlığa küfredeceğinmize bir mum yakın. sıyrılın şu varoş ruhunuzdan, sıyrılın ucuz ironinizden. birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olan şu günlerde az biraz kanunlara saygınız olsun lan. inek üzerinden politika yapan ancak ve ancak öküzdür.

ve tanım; süt veren memeli hayvandır.
    (rastaban, 13.05.2009 18:22 ~ 18:22)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil