belki ilginizi çeker
  1. · erzurum
  2. · 5 ağustos 2008 rektör atamaları
  3. · yök
  4. · kemal yüce
  5. · nazan bekiroğlu
  6. · dramatik yazarlık
  7. · türkiye nin en iyi üniversitesi
  8. · mustafa yıldırım
  9. · karadenizli kızlar
  10. · rıza müftüoğlu
gündem
  1. · tunceli alevileri dinsizdir
  2. · üniversiteyi ingilizce okumayı marifet sanmak
  3. · uykusu olup da uyumayan insan
  4. · annelerin yakışıklı anlayışı
  5. · aşk ı memnu
  6. · dinde zorlama yoktur
  7. · domuz gribi
  8. · türban serbestliğini destekleyen ateist
  9. · cep telefonunu kapamak yerine sesini kısmak

atatürk üniversitesi  

1. erzurum'u köy olarak kalmaktan kurtaran, şehire benzemesini sağlayan üniversite.
    (easy company, 04.10.2005 18:11)
  2. tespih çekenleri ile ünlenmiş üniveriste.
    (alesta, 17.04.2007 01:21 ~ 01:22)
  3. batıda doğup büyümüş vatan evlatlarının öss tercihlerinde asla yer vermemesi gereken yükseklise
    (şair ceketli çocuk, 22.05.2007 15:03)
  4. 1 kasım 1937'de atatürk yeni yasama yılının açılış konuşmasında doğu'da büyük bir üniversite kurmayı önermiş 1 yıl sonra hakkın rahmetine kavuşunca 19 yıl sonra (isteğinden 20 yıl sonra) üniversite kurulabilinmiş...her zaman demişimdir atatürk 5 yıl daha yaşasaydı üniversiteyi açacaktı ama vefat edince, bizim güzel istekleri erteleme sultanı vekillerimiz 20 yıl sonra kurmuş...

üniversitesi 17 fakülte, 5 yüksek okul, 15 meslek yüksek okulu, 6 enstitü ve 16 araştırma merkezinden oluşmaktadır.

fakülteler: ziraat fakültesi, fen-edebiyat fakültesi, iktisadi ve idarî bilimler fakültesi, tıp fakültesi, diş hekimliği fakültesi, kâzım karabekir eğitim fakültesi, mühendislik fakültesi, ilahiyat fakültesi, güzel sanatlar fakültesi, iletişim fakültesi, eczacılık fakültesi, veteriner fakültesi.

ağrı eğitim fakültesi, bayburt eğitim fakültesi, erzincan hukuk fakültesi, erzincan eğitim fakültesi, erzincan fen-edebiyat fakültesi.

yüksek okullar: hemşirelik yüksek okulu, beden eğitimi ve spor yüksek okulu, erzurum sağlık yüksek okulu, erzincan sağlık yüksek okulu, ağrı sağlık yüksek okulu.

meslek yüksek okulları: erzurum meslek yüksek okulu, erzurum sağlık hizmetleri meslek yüksek okulu, ağrı meslek yüksek okulu, aşkale meslek yüksek okulu, bayburt meslek yüksek okulu, erzincan ilahiyat meslek yüksek okulu, erzincan meslek yüksek okulu, hınıs meslek yüksek okulu, ispir hamza polat meslek yüksek okulu, kelkit aydın doğan meslek yüksek okulu, narman meslek yüksek okulu, oltu meslek yüksek okulu, pasinler meslek yüksek okulu, refahiye meslek yüksek okulu ve tercan meslek yüksek okulu.

enstitüler: atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi enstitüsü, fen bilimleri enstitüsü, güzel sanatlar enstitüsü, sağlık bilimleri enstitüsü, sosyal bilimler enstitüsü, türkiyat araştırma enstitüsü.

araştırma merkezleri ve kuruluş yılları: sağlık uygulama ve araştırma merkezi (1978), çevre sorunları araştırma merkezi (1978), bilgisayar bilimleri araştırma ve uygulama merkezi (1997), üniversite-sanayi işbirliği geliştirme merkezi (1988), deprem araştırma merkezi (1989), avrupa birliği ilişkileri araştırma merkezi (1989), dil eğitimi öğretimi uygulama ve araştırma merkezi (1993), biyoteknoloji araştırma merkezi (1995), deneysel tıp uygulama ve araştırma merkezi (1996), tıbbî aromatik bitki ve ilaç araştırma merkezi (1998), türk - ermeni ilişkileri araştırma merkezi (2000), stratejik araştırmalar merkezi (2002), girişimcilik araştırma ve uygulama merkezi (2005), halıcılık eğitim merkezi (1962), organ nakli eğitim araştırma ve uygulama merkezi (2005), türk kültürü araştırma ve uygulama merkezi (2005), ibrahim hakkı araştırma merkezi (1993).
    (ozdemir, 23.05.2008 22:49)
  5. erzulümde kampüs dışına cıkmamanın en akilane hareket olacağı üniversite ...
    (pentagram6761, 27.06.2008 00:50)
  6. 50 bini aşkın öğrenciye sahip -ki bu öğrencilerden birisi de ben oluyorum-, dünyanın en güzel isimli üniversitesi... kampüsünün dağlar aşan genişliği sebebiyle türkiye'nin en çok ödenek alan okullarından birisi... 2011 universiade kış olimpiyatları'nda dünya üniversitelerine ev sahipliği yapacak olan üniversitemiz...
    (eudaimonist, 02.01.2009 21:58 ~ 21:58)
  7. 5 yıldır çilesini çektiğim kahrından öldüğüm üniversite.
    bu nadide üniversitede çan sistemi diye abuk bi sistem uygulanır. öğrencilerin hepsi birbiryle kapışır sanki bi bok varmışçasına. ayrıca 1 4 quiz 1 vize yerine geçer. yani bu üniversitede dinlenmek eğlenmek haramdır. zaten eğlenilecek tek bir mekan da yoktur erzurumda. kısacası soğuğuyla okuluyla karıyla buzuyla çekilmez bişeydir atatürk üniversitesinde okumak
    (mosdette, 25.01.2009 22:43)
  8. üniversitenin sitesi başını bir öğretim görevlisinin çektiği grup tarafından şubat ayında hacklenmiş. grup üniversite sitesinin ilahiyat fakültesi linkinde öğrencilere duyuru başlığı altında, "sevgili öğrenciler, sizlere daha iyi hizmet verebilmek amacıyla, kırkıncı hoca cemaatiyle kurduğumuz yararlı işbirliğimiz sonucunda barınma ihtiyaçlarınızı gidermek üzere cemaat yurtlarından barınabilmenize imkan tanıyan muvakeleyi sayın hoca efendinin lütfu ile nihayete erdirmiş bulunuyoruz. eğer siz de hem rahat ve barış dolu bir ortamda barınmak, hem de itikadınızı güçlendirmek ve dünyevi heveslerinize gem vurmak niyetindeyseniz, ilgili yurtlarda kalmak için başvurularınızı dekanlığımıza yapabilirsiniz. sizlere daha iyi gelecek hazırlamak niyetiyle" çağrıda bulunmuş. tarikat yurtlarının bu kadar ileri gidebileceğini görmek, eğitim, öğretimde çağdaş politikaların uygulamaya sokulması gerekliliğinin altını bir daha çizmemiz gerektiğini gösteriyor.

http://www.palandokengazetesi.net/...
    (chixculub, 16.10.2009 16:55)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil