atatürk ün imzası şeklinde dövme yaptırmak 

adana çık aradan

1. yeni nesil atraksiyon. izmir'de çok moda sanki. dövmecilerin önünde atatürk imzası yapılır şeklinde bir ibare görmek şaşırtmıyor pek. beni şaşırtan güzel kızlarımızın ve aynı güzellikteki delikanlılarımızın boynunda, kollarında, sırtlarında yer eden o imzanın kendilerince mantıklı gelse de bence çok yersiz olan manası.

cumhuriyet için.
    atatürk'e olan sevgimiz ve bağlılığımızın bir ifadesi olarak vs.

yahu ben düşünmek istemiyorum kordon boyunca elinde dolma kalemle dolaşıp her gördüğü gencin sağını solunu imzalayan bir atatürk imajını. ben düşünmek istemiyorum bu kadar kolaycı, bu kadar şekilci olduğumuzu. kabullenemiyorum atatürk'ün bu kadar reklam malzemesi olarak kullanılmasını. son günlerde popüler olan atatürk geri gelse olabilecekler furyasından kendi payenizi çıkarıp, atatürk geri gelse ve bu dövmeleri görse ne derdi acaba diye düşünüp sonra karar verin.

yeni çıkan pokemon dövmelerinden var bak. kaçırmayın derim.
    (kuzudis, 09.08.2007 09:56)
  2. vücuttan özel tekniklerle çıkarılmadığı sürece silinmeyecek olan birşeyi nasıl moda diye yaptırır insanlar anlamak güçtür. misal (bkz: only god can judge me) gibi orijinal birşeyler yaptırın.
    (genetic superior cell, 09.08.2007 10:17)
  3. moda olduğu için değil, yurdum şartlarında artık bir şeyleri anlatmaya çalışmak için yapılıyor olan, bunun yanında bir kaç ay önce hint kınası ile yaptırmış olduğum dövmedir.
    imzanın yanı sıra üstünde atatürk siuleti olunca daha hoş duruyor.
    ayrıca hiç olumsuz tepki almadım..

sanırım istanbul'da ilk yaptıranlardan biri olduğum için orjinal geldi insanlara..

not: koluna boynuna che dövmesi yaptıranlardan daha mantıklı bir iş yaptığıma eminim..
    (kitiara uth matar, 09.08.2007 10:32 ~ 10:35)
  4. bu modanın üzerine atatürk resmi olan converse de piyasaya çıkarsa şaşırmamak gerekir. che baskılısı çıktı bu da yolda.
    (wondrous, 09.08.2007 10:34)
  5. nasıl bir zihniyettir bu? nasıl bir kolaycılıktır? cumhuriyeti korumak, sahip çıkmak adına bir şeyler yapmak istiyorsunuz ve seçtiğiniz yol kolunuza dövme yaptırabilmek. seçebildiğiniz tek yol bu. bu kadar sığ yani, dövmeciye gidip parayı bastırmak.

yarın öbür gün, kolunda atatürk dövmesi olan birini laikliği savunamazken görürsem kahrolurum sinirimden. okuyun, yazın, araştırın be. nasıl ki cumhuriyet dövmeyle kurulmadı, siz de dövme yaptırarak korumaya çalışmayın.
    (blue danube, 09.08.2007 11:20)
  6. emperyalizmin kucağına düştüğümüzün açık ve net bir göstergesidir. nasıl ki üzerinde che baskılı tişörtler olan kişiler che'nin görüşlerini desteklemek, onun idesinde devam etmek yerine emperyal güçlere hizmet ediyorsa; şu an içinde bulunduğumuz durumda atatürk'ün imzasını para vererek dövme yaptıranlar da aynı güruhu temsil etmektedirler.
    (bkz: sözde değil özde)
    (bo, 09.08.2007 11:25)
  7. (bkz: http://www.hurriyet.com.tr/...)
    (anarsist, 09.08.2007 11:44)
  8. (bkz: che baskılı t shirt giymek)
    (bkz: putlaştırmak)
    (noluyoruz yahu, 09.08.2007 12:00 ~ 12:01)
  9. şekilcilikten başka bir şey değildir. dövme yaptırmakla , atatürk resimlerini duvarlara asmakla atatürkçü olunmaz. önce tam anlamıyla atatürk kimdir,bu ülkeyi nasıl kurmuştur bunları okumak, öğrenmek gerekir.

"beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir (yeterlidir.)"

m.kemal atatürk
    (enterprice, 09.08.2007 12:05)
  10. çok da zor bir eylem olmasa gerek. ne ata'nın imzası, ne gençliğe hitabe, ne de istiklal marşı; maarifet tam metin "nutuk" dövmesi yaptırmakta.
    lordi meydan.
    (azureel, 09.08.2007 12:09)
  11. abuk subuk sembolleri yaptırmaktansa ulu önderi vucüdumuza ve aynı zamanda kalbimize işlemek daha mantıklı ve anlamlı.
    (comex, 09.08.2007 12:48)
  12. yapanın ve yaptıranın imza taklidi ve sahteciliğinden içeri atılmasını talep ediyorum. kabul edenler?
    (easy company, 09.08.2007 12:57)
  13. kimsenin cumhuriyeti yada demokrasiyi korumak adına böyle bir eyleme giriştiğini sanmıyorum. atatürk e duyulan sevginin bir işareti olarak algılanması gereken hoş bir durum.
    (caine, 09.08.2007 12:59)
  14. (bkz: şekilcilikte son nokta)
    (bkz: hepimiz nokta vuruşluyuz hepimiz lazeriz)
    (bkz: dövmeyi lazerle sildirmek)
    (abece, 09.08.2007 13:00)
  15. durumun vehameti tv de aniden bir arkadaşınızın (kemalizm atatürkçülük türkçülük vs. alakası olmayan) belirip " aa çok şahane, her türk genci yaptırmalı, gururluyum" demesi ile artmış olup söz konusu bu arkadaş ve diğer göbeğine kıllı kollarına bu dövmeyi yaptıran insanlarin şekilcilikte kararlı adımlar atmaları ve zaten çok derine dalmayan milletin kendini daha da yüzeyselleştirmesine neden olmuştur ve olmaya da devam edecektir.
    (pruebelle, 31.08.2007 21:40)
  16. tek kelimeyle kroluktur. yaptıran kişilerin tiplerine, konuşmalarına ve davranışlarına bakınca -genelde- krolukları ve atatürk'ün bıraktıklarını daha da ileriye götürecek adamlar olmadıkları anlaşılıyor zaten...

not: atatürk düşmanı olduğum sonucu çıkmasın lüften. zaten bir çok kişi burada yazılanları ya götüyle okuyor, ya da götüyle anlıyor, bari burada olmasın...
    (rasputin, 14.09.2007 21:17)
  17. bir diğer versiyonu vücuda atatürk silüeti dövdürmektir. hatta ünlülerden bir örnek verelim; sümer tilmaç'ın yanılmıyorsam sağ kolunda kalpaklı bir atatürk dövmesi vardır. yakın bir zamanda mı yaptırmıştır bilinmez.

not: zoraki koca izlerken görebilirsiniz.
    (sycrone one, 14.09.2007 21:17 ~ 21:17)
  18. sanırım ciddi giriyorum:

atatürk dövmesi göze hoş göründüğü gibi döve olarak da hemen herkese yakışabilecek bir şekle sahip diye düşünüyorum. ayrıca "ben süper atatürkçüyüm" demek için de güzel bir yol olmasına karın dövmenin dinen caiz olmayışı nedeniyle çok değişik spekülasyonlara ve çok gereksiz, gereksiz derken ihtiyacımız olmayan anlamında, tartışmalara, ön yargılara, yaftalara yol açacaktır.

bence yapılmasın diyorum ama demem bu söylediğim sebepten ötürüdür. izmirde yapılıyor olması, "gavur izmir" falan aman diyim. bi de böyle şeylerle uğraşmayalım.
    (tori, 21.03.2008 00:26)
  19. geçen sene, bu imzayı, sınıftan bir kız arkadaşın ensesinde görüp de bunu teyit addederek; "atatürk ne demiş; bugün cuma enseyi kapa ! gömm !" diye vurmamak için titrememe sebebiyet vermiş eylem. bu hayvanlığı o kadar yapmak istedim ki, dört kişi zor tuttu. "pırakın lan !" diye bağırınca attılar beni dışarı. kız da kaçtı. ama ey kız, sanma ki kurtuldun. okulda yakalamiyim seni !
    (alik, 21.03.2008 00:35 ~ 00:38)
  20. (bkz: atam izindeyiz)
    (assyrian, 21.03.2008 00:37)
  21. çağdaş, hırçın popüler kültür takipçilerinin yeni trendi anladığım kadarıyla. tepkisini gösteriyor nike'lı, 501'li,rai ban'lı, tommy'li "aydınlanmacılar". burada dikkat edilmesi gereken nokta markacalık değil kemalizmle bunu birleştirebilmek. akp iktidarına bir meydan okuyuş. aslında okuma engelli, hayatında kurama yer vermemiş bir kalabalığın kısa yoldan ve yalandan muhalif olma gayreti bu . ha gayret...
    cool duruyor mu bari ortamlara girildiğinde? göğüs veya kıç çatalının üç santim üstüne bu dövmeyi yaptıran kızlarımızı eminim kıyasıya eleştireceğiz, "edepsizlik"le ve "adap sahibi olmamakla". bu işin raconu, kuralı , geleneği varmış gibi "kıçın çatalına bu dövme yaptırılmaz,saygılı olmak lazım" diyerek kural ve şart bildirecek bazılarımız. ama kol , ense , omuz caiz. ne var bunda?

modernleşmeyi konuşmak yok; bir kavram olarak lakiliği tartışmak yok; tarihi, detayları ile altını çizerek okumak yok; bol bol kuramsız pratik var, şekil var, yeteri kadar hormon salgılayıp dikkat çekmek var , ortamlarda parıldamak var, 10. yıl marşı'nın tekno /kenan doğulu yorumu ile bayrak sallarken salınan koldan,enseden görünen atatürk dövmesi,atatürk imzası ile bakışları cezbetmek var...sonra iki türbanlıya denk gelince "çağdaş,laik ilerici türkiye" demagojisi ile kafa ütülemek var. o siyasi simge taşıyan bir şekilci, sen anneannesi de başını anadolu kadını gibi bağlayan bir ilerici...
    (altlejant, 21.03.2008 00:53)