|
|
- çok gariptir, ilginçtir..
ancak çocukluğunda atari ile takılmış gençler; sabah o atari kasetlerindeki oyunlar ile eğlenen bir insanın, akşamüstü evdeki zamanın en güçlü bilgisayarında (mmx 166) settlers 2'yi, destruction derby'i ya da duke nukem 3d'nin demosunu (!) oynaması ile oluşacak şoku, yaşanabilecek dumuru en iyi şekilde anlayabilir..
her çocuğun hayatında bir dönüm noktası yaratır..olayların ani yaşanmaması gerekir, gence haber verilmesi çok önemlidir..sabah sabah sünnet paralarını alıp kaçarak, akşama bilgisayar ile eve gelinmemelidir..çocuğa süpriz yapılmamalı..alıştırarak söylenmeli, akşama televizyona değil de monitöre bakacaksın yavrucum denmeli..
(bkz: eve bilgisayar alınması)(zeus, 01.10.2005 18:37 ~ 18:38)
- (bkz: jeton parasından kurtulmak)
- (bkz: atari)
- (bkz: amiga 600)
- -baba seni kazıklamışlar bunun kolu yok!!!
- (bkz: eşekten inip ata binmek)
- -bunun jeton atılacak yeri yok be!
demektir.
- eşekten inip ata binmek "dehh!" demek.
(ayrıca quake 3 yükleyip "vay anasını satıyım ulan!" da demek")
genelde bilgisayar daha alınmadan internet cafelerden yüz göz olunduğu için fazla bir yabancılık çekilmese de o gece uyumamak anlamına da gelebilir.
- yıllar yıllar önce atarideki o meşhur uçak oyunundan sonra prince of persia ile tanışıp 'noluyo lan!?' deme durumu.
(xanax, 05.04.2007 04:29)
- (bkz: bilgisayardan bi haber hala ateri oynayan genç)
- oyun severler için attan inip eşeğe binmek olmuştur. zira atari oynadığımız dönemdeki bilgisayarlar (286'lar) maksimum 16 renkli ekrandan ve pc speaker'dan çıkan bızır bızır seslerden ibarettir. "kolları" yoktur. fiyatları uçuk kaçıktır.
işte tüm bu sebepler yüzünden pentium'lar çıkana kadar pc'ler oyun kulvarında atari'lerin rakibi olamamıştır efendim.
ha; bir de atari marka bilgisayarlar vardır ki, onların hâlâ rakibi yoktur (bkz: atari 800xl).
- insanın metabolizmasını bozan hadisedir.insanın diğer arkadaşlarıyla iletişiminin en aza indirgenmesini sağlayan olaydır.ataride oynayan şahıs artık +yaa abi şu dhalsimin ateş atması nasıldı. +ya abi bana şu adamı geçsene. +olm jeton param kalmadı ammına koyim eve yürüyerek gidecem birlikte yürüyelim mi ? gibi diyalogların bitmesine neden olan ve bizi böylesi zorluklar altında bile olsa gülümseten atari döneminin kapnamasına neden olan bir hadisedir efem.eski günler yad edilir +ulan hatırlıyormusun eskiden paramız kalmazdı 5 km yol yürürüdük. +eskiden kenin sevgilisini atari salonlarında kurtarırdık.oranın kokusunu özledim be abi. kapıştığım arkaaşları özledim be abi.jeton atmak için birbirmizi yiyişimizi özledim be abi. ühühhhüü ühhhhü.senin ammına koyim bilgisayar.
- atarideki kafa ayarına son veren hadisedir. artık evdeki boş disketler toplanıp oyuncuya gidilir, beş altı disketlik oyunlar kopyalanır.
(dbk21, 27.08.2008 11:33)
- internet kafeler ilk yaygınlaştığı zamanlar kafede internete girenlere enayi gözüyle bakmaktır. benim için atari salonunun kasalı ve monitörlü versiyonundan öte birşey ifade etmiyordu nitekim bu bilgisayar denen menem o zamanlar...
- (bkz: eşekten inip mercedese binmek)
- - abi geçen maç yapıyodum. faul olunca sarı kart verdi.
+ hassiktir len!
- valla bak.
|