|
|
- gözünü açar açmaz ilk düşündüğü şey atari salonu olan çocuktur. sabahın köründe evden çıkıp güdümlü füze gibi doğru hedefe* gider. dükkan sahibi bu çocuğu çok iyi tanır. dükkanın her türlü angarya işini bu çocuğa bir iki jeton karşılığında yaptırabilir. salondaki tüm makinaların yerini gözü kapalı bilir. tek jeton ile oyun bitirme özelliği olup, dövüş oyunlarında ki tüm comboları ezbere bilir. ezilenin yanındadır. '' hacı ben bu turu geçemiyorum ya '' diyen arkadaşına iyilik perisi edası ile '' basit, hallederiz '' der ve yardım eder.
- günümüzde pek kalmayan çocuktur. bu çocuk artık yerini bir üst modeline bırakmıştır.
(bkz: internet cafeye sahibinden önce gelen çocuk)
- parasını günün erken saatlerinde bitirdikten sonra oynayan diğerlerinin yanına giderek akşama kadar -ver atıyım istersen ve/veya -yanına giriyim mi cümleleriyle hafızalarda yer etmiş çocuktur.
salonda kendinden başka herkesten nefret eder,herkesi yenecek güce sahip olduğunu düşünür,salon sahibine yalakalık olsun diye en ufak bir makinadan jeton çıkartma hilesini bile ispiyonlar ve tabi bunun karşılığı olarak birkaç ay sonra salon sahibi ufak tefek işi çıktığında bu hıyarağasına salonu bırakınca krallığını ilan eder
- evi, atari salonunun yanında diye her cumartesi halasında kalan cocuk. 'ben'
- (bkz: kişi kendinden bilir)
(pulse, 14.06.2007 23:44)
- tekken in salonlara yeni düştüğü dönemlerde,sabahları,atari salonunun önünde oluşturduğumuz en az 10-15 kişilik grubun her bir bireyi.
- genelde 8-9 yaşlarında olup, okuldan kaçarak soluğu salonda alan tiplerdir bunlar.
sene 1995-96 gibi bişey. tabi ben atari salonuna fazla uğramadığımdan oyunu pek iyi bilmiyorum ve arasıra takılıyorum (geçemiyorum). tabi mecburen de yeni jetonla devam etmek zorunda kalıyorum. bunu gören bir velet "abi geçiyim mi abi" diyerek yanımda bitiyor. "lan bi siktir git amına koyyim" diyerek de uzaklaştıramadığım velete en sonunda "al geç lan" diyorum. çocuk yaptığı saçma sapan hareketlerle (bütün tuşlara birden basmak ve kolu deli gibi sağa sola çevirmek) oyunu geçip ağzımı açıkta bırakıyor. bi şey demesem sonraki levelda da devam eder. ama "tmm artık yeter. hadi siktir git" diyor ve kontrolu tekrar devralıyorum. tabi fazla dayanamıyor ve kaybediyorum.
bi de "abi ver oyunu bitiriyim abi" diyenleri vardır bunların. onlar tam dövülesi, ağzı burnu dağıtalasıdır.
(bkz: ilkokul çocuklarından nefret etmek)
- bu çocuk bir gün yine sahibinden önce atari salonuna gelir. (o zamanlar "atari" değil "ateri"dir tabii...) kepenklere yaslanıp salon sahibinin gelmesini bekler. bir saat olur, kimse gelmez. iki saat olur, hala kimse yoktur. 2.5 saat sonra atari salonunu sahibi yanında iki polis memuruyla gelir. anlaşılır ki atari salonu soyulmuş, salondan gece 20 tane "arcade machine" çalınmıştır.
tutanak tutturulur birilerine, yakınlardaki diğer esnafa sorular sorar polis, bir şeyler olur işte...
sonra "sen ne geziyon len buralarda?!" diyen polise "ee...açılmayacağımıydı ateri?" diye cevap verir çocuk. sonra polis ifadesini almak üzere bu çocuğu* ekip arabasıyla karakola götürür. çocuk ekip arabasında ne olduğunu şaşırır. bir de araba ilk trafik ışıklarında kırmızıya yakalanır; arabanın önünden karşıdan karşıya geçmekte olan insanın annesi olduğunu farkedince yüzünü saklamaya çalışır çocuk.
polis iyice şüphelenmiştir... neyse ki daha fazlası olmaz.
gün karakolda, sinirli bir babanın gelip çocuğu eve götürmesiyle biter. sinirli baba gidip bir de sega mega drive 2 almıştır; çocuğu cezbederek atari salonundan uzak tutmaya çalışır. [nasıl sinirli babaysa bu?]
çocuk: "eheehee... sonik* var bunda, eheee betmeğn!*, abooovvvv, mortıl kombat!*, teberöööy, hom elon!* wohalehooov! muunvolkır!*"
bir hafta sonra aynı çocuk: "sıtrik faytır* daha iyiydi sanki... mustafa* vardı, ona nooldu? sınovboğl* istiyom!!!"
2 hafta sonra aynı çocuk: "eeh, s*kerim!"
3 hafta sonra aynı çocuk: "3 jeton istiyom. çabuk!"
- jeton alacak parası olmadığı zaman oyunların demolarını oynar gibi yapar(dı) bu.
|