|
|
- annemin yarım ekmeğin içine bal sürüp üzerini domates,salatalık ve zeytinle süsledikten sonra,ekmeğimi kapıp sokağa fırladığım zamanlardı.
o zamanlar bilgisayar ne oluyordu ki?cebimizde bilyeler,gazoz kapakları...severdim bütün oyunları ama talihsizlikle beceriksizlik birleşince mahallenin en mal bebesi sıfatını almam uzun sürmüyordu.kaybetmenin kaderim olduğunu anlamıyordum o günlerde.zaman zaman sek sek oyununa karıştım.zaman zamanda saklambaç oynadım.hep müebbet ebe oldum.saf olum bu çocuk deyip,kızların şapkarını değiştiripte "çanaaaak çömleeek patladııııııı" diye ortaya çıkmaları fazla zaman almıyordu.yemiyordum bu numaraları ama itiraz etmeyi de kendime yediremiyordum.yavşadığım kızlardan aldığım cevaplar "aliişşciiimm çoook şirinsin tatlısın ama sen benim için sadece arkadaşsın çuuuk iyisin yaa" dan öteye gidemedi.annemde babama hala ' o prezentabıl bir çoçuk olacak'deyip dururdu.
gene öyle zamanlarım.ateri diye bir meret geldi mahalleye.bilyelerin,saklambaçların pabucu fena halde dama atıldı.savaşlar,araba yarışları,adam dövmecelerden bahsediyor herkes."sitrit faytır" diyor bir tanesi ben küfür ediyor sanıyorum.'sana siktir' lan ibne diye cevap veriyorum,gülüşüyoruz.neyse bende nasibimi alıyorum ateri salonundan gidip oynuyorum.bir kez,iki kez,üç kez...
tabi biraz öğrenince atariyi götümüz kalkıyor hemen.iddaalaşmalar başlıyor aramızda.ataricinin oğlu kısa boylu velet hemen artizlik yapıyor.sabah akşam oynuyor ya piç kurusu.dayanamayıp bende ona artizlik yapınca soluğu atari salonunda alıyoruz.geçiyoruz sitrit faytır aterisinin başına.bir elimizde uzun kol diğer elimiz butonlarda.ekranda sayılar azalırken bir kadın seside bişeler söylüyor.3..2..1..başlıyoruz.birden sesler yükselmeye başlıyor.
adukeeettt....adukeeettt....adukeeettt.
ohaa lan bu ne amk? hopluyorum zıplıyorum gidemiyorum,yakalanıyorum.yanımdaki piç kurusu 49 kollu bir ahtapot gibi atarinin butonlarını sarmış.deli gibi basıyor.elleri,dudağının üzerinde gezen dili kadar acayip hareketler yapıyor.ama gelin görün ki bir bok yiyemiyorum.kaçamıyor,yerden kalkamıyorum.bir ara kalkar gibi oluyorum gelen mavi baloncuklar gene yere seriyor.ulan bir yanına gelirsem s.kcem sen dur diyorum içimden ama oynadığım karakter yerde debelenip duruyor.yanıma yaklaşıyor mükemmel bir zamanlamayla tam kalkacakken kafama vuruyor bir daha bir daha.
adukeeettt....adukeeettt....adukeeettt.
suratım asık bir biçimde atari solunundan dışarı çıkarken bir aileyi sevince boğuyorum.babası jetonların parasını cebe indiriyor,piç kurusu oğlanda anlatacak güzel bir anıya sahip oluyor.eve gidiyorum çaresiz.annem açıyor kapıyı.suratımın halini görünce 'hayrola oğluşum neyin var?' diye soruyor.ellerimi bileklerimden birleştirip avuçlarımı iki yana doğru açarak anneme bir aduket çekip odama gidiyorum başım eğik... atari salonundaki o sesi hala hatırlıyor olacağım ki kulaklarım çınlıyor şuanda.
adukeeettt....adukeeettt....adukeeettt...
- (bkz: ölüm yapmayı bilmeyen saf çocuk)
- (bkz: geçeyim mi senin yerine bu eli)
(isildur, 14.07.2008 23:11 ~ 23:13)
- (bkz: o hikayedeki mal benim)
- makinaya karsi oynarken mecburi yapilmasi gereken harekettir. zira yeni bir jeton parasi yoktur ki cepte.
(bkz: hey gidi gunler hey)
- (bkz: amınakoduklarımınibneleri)
- (bkz: makineyi azdırmak)
- bir zamanlar baldrog adlı boksörü seçip yumruk atarken de düşebileceğiniz pozisyon, ne günlerdi o günler. babam kulağımdan tututup eve götürürdü. en büyük düşmalığı da atariyeydi anlamadığım bir şekilde. atari salonunu geçtim para biriktirip aldığım üçgen, sadece boktan futbol, ve araba yarışı olan atarilerimi daha sonra çıkan tetrislerimi, kara kutumu, vs vs hepsini kırardı. iyi ki bilgisayar çıktı. kırmakla tehdit ediyor ama yemiyor...
- bunların bir alt segmenti ise aduket çekmeyi bilmeyen lakin yere eğilerek çelme takan bu sayede karşıdaki ona vuramadan canını %1 götürerek 100 hamlede oyunu alır.hayır orospu çocuğunun zamandan belli bir beklentiside yok.10 saat desen 10 saat bekler o aletin başında.buradan kendilerine iki çift sözüm var .akıllı olun.titreyin ve kendinize gelin.
(jimmy, 15.07.2008 00:27 ~ 00:27)
- bir de herife aduket çekip ardından adamın sizin üstünüze doğru zıplamasını fırsat bilip alttan shoryuken'i patlatacağınız sırada rakip piçin elinizi itmesi olayı vardır.eğer yaşça küçük iseniz ve oynadığınız herif atarinin kaşarlarındansa ses çıkartamazsınız.ama piç kurusu falan değildir o alenen orospu çocuğudur.
- (bkz: hadouken)
- orospu çocuğunun önde gidenidir.
riu veya ken dışında bir adam seçtiği zaman yarrağı yer bu piçin oğlu. riu ve ken olsa da elini bir kere dahi olsa adukett tuş takımı dışında bazı tuşlara bastığı anda karşısındaki zangeff bianca gibi güçlü yumrukları olan delikanlılardan biriyse, hele hele dalsım olduysa eğer o piç kurusunun amına vibratörü sokmuş demektir.
en iyi yöntem tam aduket çekerken aniden kafasına bir şaplak patlatmak ve o anda adamı seri yumruklarla haşamat etmektir.*
- shaolin çocuktur.veya aikido masterdır.çok anlamıyorum ama bir çocukta da bu miktarda chi kullanma becerisi varsa o çocuktan korkmak gerek.uzakdoğuda hadouken için 30 senesini veriyor insanlar bilmiyorum yani.
- yarış oyununda arabadan birşeyler çekmeye çalışan çocuk tipi.
- efendim bir de çocukluğunuzda benim gibi evinizde tetris oynamaktan sıkılıp çok da alışkanlığınız olmadığı halde günlerden birgün ateri salonuna gittiğinizde karşınıza çıkar böyleleri.. parası neyse 3-5 jeton almışsınızdır..
street fighter, tekken tarzı bir atari başına salak gibi gidilir;efendim level 1 de en sikko adamı dövmüşünüzdür.. ikinci adama bir round vererek üstesinden gelirsiniz ki tam o sırada peleriniyle o piç atari salonundan içeri girer.. teni daha çok koyu renk, boyu kısa, saçlarıysa muhtemelen 2-3 ay makas görmemiş kıvırcık ya da dalgalıdır amçık hoşafının.. siz adamları kanıra kanıra dövebilmekteyken atar jetonu çıkar karşınıza ki onun için artık orası er meydanıdır..piçin arkadaşları da beraberinde gelmiştir ya da o salonda zaten arkadaşı olan tipler her halukarda orada mevcuttur, uzaktan sizi gülerek süzerler..
mütevazi şekilde önce dövüşçünüzü seçersiniz;anlık ufak bir adrenalinle birlikte kafanızdan kurarsınız şunu mu seçsem yoksa diğerini mi diye.. bizim kıvırcıksa o seçimi saliseler içinde halleder..çakılı adamı hazırdır her zaman..
efendim round başlar; başta dalga geçer gibi üzerinize gelir sonra geri çekilir bekler ki ben de onun üstüne gidiyim diye.. içinizden geçirirsiniz "heee yavşak yem atıyor,ama yer miyim ben" falan fişman der fazla sokulmadan hiç bilmediğiniz bir iki tekme yumruk combosu denersiniz.. aslında yoktur sizinkisi gibi bir combo zaten, önceden salonun önünden gelir geçerken saniyelik bakışlarla edindiğiniz izlenimdir onlar yalnızca.. hatta bu comboları denerken tuşlara da çok artistik basmaya çalışırsınız ya tutarsa diye..
herneyse, daha fazla dayanamaz ve gel amına kodumun ibnesi dersiniz içinizden ve dalarsınız adama; ama bizim gudik yer mi? hemen yüzünde gıcık bir güşümsemeyle gard yapar, saldıran ben olduğum için o salak yumruğu ya da tekmeyi sallamamın hemen ardından boşluğumu yakalar ve benim becermemin yıllar süreceği bir kaç comboyla benim adamı aduket çeke çeke evire çevire siker.. öyle ki attığınız tek yumruk bile tutmamıştır.. arkadaşlarıysa pis pis gülmektedirler size.. canınız sıkılır,o aduket çeken elini alıp kıçına sokmak istersiniz ibnetorun.. önce başka bir oyun arar gibi ufak bir tur yaparsınız salonda, sonra o piç kurularının sizi gözden kaçırdığına emin olduğunuz bir anda çıkıverirsiniz salondan hızlı adımlarla.. yolda yürürken ya aklınıza rocky gibi ekşın filmler gelir "lan 3-5 ay gelsem hergün oynasam şu oyunu o piçi yenebilir miyim" dersiniz ya da bulduğunuz bir çöp tenekesine kalan son jetonunuzu atarsınız benim gibi..
|