atalet momenti   

adana çık aradan

1. cisimlerin harekete karşı koyma isteklerin fiziksel yansıması. bir tanım yapmanın imkansız olduğu şey.
    (bkz. atalet kuvveti)
    (bkz. atalet)
    (kornish, 10.03.2004 15:12 ~ 15:16)

2. (bkz. atlet momenti)
    (togisama, 15.03.2004 00:00)
  3. kornish in sıklıkla kullandığı fizik şeysi

(bkz. herşeyi atalet momentine bağlamak)
    (dr conners, 15.03.2004 17:52)
  4. bir bölü oniki be haş küp.tanımını yapabilen bi hocaya saygılarımı sunacam.
    (infoma, 15.03.2004 21:09)
  5. kornishe ulan ne adamsın dememi saglayacak buyulu sozler
    (wildboy, 15.03.2004 21:49)
  6. bu yaz kornish'i daha da iyi anlamamı sağlayan hadise
    (stocky2001, 02.09.2004 16:27)
  7. pek çok kitapta tanımı yapılmaksızın "işte şöyle formülize ederiz, buradaki j de atalet momentidir" gibi bir tanım yapılan fiziksel nicelik. net tanımı yoktur. ancak, formülasyonun geldiği yere bakılırsa; birim m kütlesinin açısal yerdeğiştirmesinin ifadesi olduğu anlaşılır. yani, cismin özvarlığı ile açısal yerdeğiştirmeye gösterdiği direnç olarak tanımlanırsa pek de yanlış olmaz.
    mukavemette ise, bu büyüklük [l]^4 boyutundadır. burada da, birim alanın dönmeye karşı gösterdiği direnç olarak tanımlanması mümkündür.
    (eksiksizuyum, 29.11.2005 22:40)
  8. ruh halime göre değişen durumdur.

- abi bugün çıkıp akşam yemeğini dışarıda yiyelim.
    - yav manyak mısın, az sonra maç başlayacak.
    - hadi ama lütfeeeeen.
    - cık.
    - noolur. hadi!
    - çekiştirmesene be! olmaz.
    - ühühüühüüü
    - hiç şansın yok.
    - bari para ver
    - al, kaybol
    - gachayım..

görüldüğü gibi burada eylemsizlik momentim fazladır.

- hacım biz salona gidiyoz, basket atıcaz.
    - sunumum var yarına, gelemem.
    - neee korktun di mi!
    - ne korkması be çalışıyoz işte.
    - taam la avans da vericem.
    - ulan şimdi s.ktim belanı ama ha!
    - nıhahahah! 30'da biter.
    - sahaya gömücem seni, viledayla silecekler.
    - düdük

burada ise gazın da etkisi ile eylemsizlik momentim azdır.

budur.
    (atropos, 15.02.2006 06:45)
  9. efenim kendisi, beni togo'lu dolandırıcılara karşı temsil eden hayali bir avukattır. benim hayal alemimde usual suspects'teki kobayashi gibi bir adamdır. ayrıca msn ortamında da benim adıma konuşur.
    (azwepsa, 10.03.2006 12:16)
  10. genel anlamda cismin bir eksen etrafında dönmeye karşı koyduğu direnci ifade eden, mekaniğin en muğlak tanımlarından biri. m^4 gibi 4. boyuta taşınan akıl sır ermez bir birimi vardır. (bkz: tarafsız eksen)
    (wondrous, 31.03.2006 22:18)
  11. "duran bir nesneyi hareket ettirmek için gereken enerji, hareket eden bir nesnenin hareketini devam ettirmek için gerekenden daha fazladır"

bundan çıkarılacak olan sonuç zor ve önemli olan ilk harekettir
    (narsil, 01.01.2007 13:16)
  12. "otobüs ani fren yapınca öne gitme eğilimi oluyor".

üniversite son sınıf öğrencisi bunu diyen, otobüslerle ilgili bir sunum yaparken, amfide. atalet eğilimi. eğilim sislemi. hey yavrum.
    (ördeklerindomatestabanfiyatlarınaetkisi, 17.03.2007 18:24)
  13. 19 mart pazartesi günü vizede götümüze girmesi muhtemel konulardandır kendisi.
    (red zeppelin, 17.03.2007 18:38)
  14. inşaat mühendisliğinde kullanımı oldukça hassas olan bir şeydir. şeydir diyorum çünkü açıklamak çok zordur belli bir kavramla. bir momenttir işte. yanlış hesaplanması durumunda emniyetli gerilmeyi aşabilme ihtimaliniz artar ve sisteminiz çökebilir. tabikide paket programlar kalkıpta yanlış hesaplamaz. fakat sınavda çok can yakar. kesitlerin atalet momentlerini hesaplarken, eksenin değişmesi ile kafamızın karışması bir olur.
    (bkz: sıçtımının momenti)
    (gestalt, 20.03.2007 18:22)
  15. erkek adamın sözünden dönmemesidir.
    (azwepsa, 05.10.2007 13:35)