görseller
atakuleatakule

belki ilginizi çeker
  1. · melih gökçek in estetik anlayışı
  2. · ankara da gidilesi yerler
  3. · yeni başlayanlar için ankara
  4. · outdoor tv
  5. · insanın kitlenmesine sebebiyet veren diyaloglar
  6. · niagara şelalesi
  7. · the pub
  8. · ufo
  9. · alışveriş merkezi açma çılgınlığı
  10. · sel gelirse üst kattaki komşunuza çıkın
gündem
  1. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  2. · aşk ı memnu
  3. · umutların yitirildiği anda hayata giren sevgili
  4. · peygamberle dalga geçerken ölen sırp spiker
  5. · sanal seks yaparken hamile kalmak
  6. · 2012
  7. · bakire kız ile evlenmenin verdiği huzur
  8. · misafirliğe gelip download yapan insan
  9. · futurama

atakule  

1. çankaya/ankarada yerleşen, ankaranın birkaç simgesinden biri olan, gökkafese benzeyen yapı. tepesinde sinema kafe vs var. başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı konutlarına bakan kısmıda fotograf çekmek yasaktır.
    (ephendy, 22.03.2005 00:34)
  2. eskiden ankaranın neredeyse tek adam gibi alışveriş merkeziydi. tatillerde ana baba günü diye tabir ettiğimiz şeyden olurdu. içindeki dream land bir çok veledimizin hayal ettiği, girip çıkmak istemediği bir yerdir. ayrıca halk arasındaki diğer ismi "ankaranın çükü" dür.
    (creepingdeath, 22.03.2005 00:49)
  3. türk mimarisinde fallik dönem'i başlatan ve bu dönemin en önemli eserlerinden biri olan çükümtrak.
    (sidar, 22.03.2005 08:05 ~ 08:05)
  4. getirilen her misafirin " abi neden çük gibi yapmışlar bunu" sorusunu sorduğu..ama daha eskişehir yolundan girerken göze çarpan ve "gel gel " diye kendine çeken güzel yapı..ayrıca kız arkadaşınızı ya da çıkma arefesinde olduğunuz bir bayanı götürerek romantik anlar yaşayabilirsiniz..
    (profesore, 17.05.2007 22:05)
  5. penise benzetildiği duyulmuştur.
    (tangerine, 20.06.2007 02:35)
  6. sevgiliyle gidilip güneşin batışının izlenmesinin insana ayrı bir haz verdiği kuledir. hele ki kalabalık değilse tadından yenmez.
    (afacan, 07.07.2007 21:43)
  7. ankaraya ilk kez giden birinin mutlaka götürüleceği yer.2.50 lira bayılıp ankaranın uçsuz bucaksız çorak topraklarını görebiliyorsunuz.
    (karamelize ekmek, 13.07.2007 02:40)
  8. tepesindeki oval bölümün döndüğü rivayet edilir, bir nevi şehir efsanesi halini almıştır artık. gerçekten döndüğünü gören var mı bilmem.
    (why georgia, 13.07.2007 03:18)
  9. zamanın en muhteşem alışveriş merkeziydi. hala hatırlarım o zamanın çocukları gibi ben de dreamland'le yatar dreamland'le kalkar; o çekiç benzeri abuk şeyi, türünü hatırlamadığım hayvanların kafasına vurduğumun rüyalarını görürdüm gittiğimin gecesinde. bir de hangileriydi yine hatırlamadığım restoraların ankara'daki ilk şubeleri buradaydı. akın akın insanlar gelirdi. müşteri yoğunluğu bakımından şimdi ankamall neyse o zamanlar atakule de oydu. ama gidildiğinde hissedilen heyecan, şaşkınlık yada çocukluğun getirisi hayaller sadece atakule'ye özgüydü. o kadar büyüğü yoktu çünkü.

çocukluğumdan beri en son 4-5sene önce gitmek zorunda olduğum için gittim netekim turistlere ankara'yı gezdirirken "hadi şurayı da görsün"den başka bir sebeple gidilmiyor artık. ve gördüğümde, seneler sonra ilkokulumu görüp de "bu okul bu kadar küçük değildi" deyip hüzünlendiğim zamanki gibi hissettim. hala açık dükkan kalmış olmasına şaşırdım. netekim 1-2-3-5diye sayılacak kadar az bir insan nüfusu vardı içeride. çankaya'nın göbeğinde de olsa ulaşım ve otopark sorunu yüzünden biten bir yer atakule. artık hiçbir albenisi kalmamış, taban yapmış. içindeki mağazalar popülerliğini yitirdikçe yeni açılan başka mekanlara taşınmış vesaire. karum'un hala öyle bir araba trafiğine ve park işkencesine rağmen ayakta durabiliyor olmasının nedeni zaten yürüyeni bol caddeleri kesiştirmesi. buraysa bürokrasiye takılmış kalmış haliyle. hala ankara'nın simgesi olarak gören varsa geçmişe özleminden falandır, başka bir şeyden değildir diye düşünüyorum. eminim atakule'ye girişte bir anket yapılsa ankaralı'dan çok şehir dışından gelen çıkar. buna da eminim.
    (gaia, 13.07.2007 03:36)
  10. dreamland'in küçüle küçüle neredeyse bir odaya sığacak kadar kaldığı alışveriş merkezi...

kulenin seyir terasının alt katında bulunan ufo cafe her çeşit duruma hitap edecek kadar güzel bir yerdir. öyle ki, 3 erkek oturup muhabbet de edilebilirken önemli toplantılardan sonra yemek için de gelinebilir...
    (ageblood, 13.07.2007 03:46)
  11. içindeki altın satıcılarında cumhuriyet altını bulamayacağınız alışveriş merkezi.
    (minik kus, 04.08.2007 14:09)
  12. kulesinden iple iniş yapılası * * *, ankaranın bir zamanlar çok populer olan fakat son yıllarda açılan onlarca büyük çok katlı alışveriş merkezi yüzünden unutulan ve ikinci plana itilen, önünde uzanan harika bir parkın olduğu * alışveriş merkezidir.
    (speleofizik, 08.04.2008 11:59 ~ 12:00)
  13. gökçek tarafından cami kubbesi formatı verilerek kentin amblemine yerleştirilen yapı.
    (cohen, 08.04.2008 12:35)
  14. 13 ekim 1989 tarihinde ankara'nın başkent oluşunun 66. yıl dönümüne denk gelen günde 8. cumhurbaşkanı turgut özal tarafından açılışı yapılan türkiye'nin ikinci ve ankara'nın ilk alışveriş merkezi
    (tolgaturan, 13.08.2008 00:53)
  15. bazen şekli konusunda beni derin düşüncelere sevkeden yapı. tövbe tövbe.
    (kafamı kırmaz mısın, 10.09.2009 15:00)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil