belki ilginizi çeker
  1. · apache
  2. · t 129
  3. · raynaud hastalığı
  4. · denel
  5. · multipl skleroz
  6. · assault
  7. · ofans
  8. · derek roddy
  9. · ender bir araya gelen şeyler
  10. · tai
gündem
  1. · her yerinden öpüyorum rüştü
  2. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  3. · kar yağarken hissedilen duygular
  4. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  5. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  6. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  7. · günün tek kelimelik özeti
  8. · cundullah
  9. · asuman pansuman

atak  

1. türk silahlı kuvvetlerinin saldırı helikopteri alımı projesi, ilk aşamasını ah-1z king cobra kazanmış fakat teknoloji transferindeki yaşanan anlaşmazlık yüzünden ihale iptal edilmiştir (abd görev bilgisayarının yazılım kodlarını türkiye'ye vermeyi veya türkiye tarafından üretilmesini kabul etmemiştir)
    2. ihalede finale güney afrikalı denel ve italyan agusta westland firmaları kalmış fakat son karar aşamasında karar açıklanması aşması ertelenmiştir (tsk'nın iki helikopterede soğuk baktığı söylenmekte) bu arada boeing'in apache için direkt satım konusunda cazip bir teklif sunduğuda dedikodular arasındadır. (siz niye üreteceksiniz, daha pahalıya yaparsınız biz size ucuza veririz ama güneydeoğu'da veya kıbrıs'ta kullanmak için bizden izn almak zorunda kalabilirsiniz)
    (bkz: kıbrıs barış harekatı ve askeri ambargo)
    (fx, 01.01.2007 16:56)
  2. ilk aşamada 50 adet daha sonra opsiyonel olarak 40 olmak üzere toplam 90 adet olarak retimi planlanan savaş helikopterleri üretiminde savunma sanayii icra kurulunun geçtiğimiz günlerde aldığı karar çerçevesinde italyan agusta westland firması işbirliği ile gerçekleştirilecek taktik taaruz helikopter üretim planıdır. bu plan çerçevesinde ana yüklenici tai program kapsamında, ''program ve sözleşme yönetimi'', ''sistem entegrasyonu tasarımı ve geliştirilmesi'', ''kalifikasyon'' ''üretim'' ile ''entegre lojistik destek'' alanlarında iş payına sahip olacak ve ilk türk özgün konfigürasyonu helikopterin teslimatı ise 60 ay olarak planlanmış.
    (gunship, 29.07.2007 11:41)
  3. zarema'nın çıkış parçasının adıdır. klibi pek bi özentidir ama türkiye'de önceden yapılanlara benzememektedir. sözleri de bayağı komiktir. yar beni yar, aoooow oooow gibi sözlere sahip şarkının aha da sözleri şu şekildedir;

bir atak bir tutku bir hayal
    ve sonsuza kadar hareketler
    sopsoğuk nabızlar çok hızlı
    hassas çok etkili bakan gözler

aoooow oooow
    ben
    coştum büyülendim
    aaooww ooo
    hiç kontrol edemedim

ben hep senin olucam
    çok çok yanıcam
    gözlerine bakıcam
    aşkımdan utanıcam

yar beni yak
    dudaklarından bana hayat ver
    sıcak soluğundan
    yar beni yak

sakin ol
    bu aşkı heyecan,
    sınırsız sonu yok bunu hisset
    duyguya senkrone olucam
    aşkınla coşucam sabret

aoooow oooow
    ben
    coştum büyülendim
    aaooww ooow
    hiç kontrol edemedim

ben hep senin olucam
    çok çok yanıcam
    gözlerine bakıcam
    aşkımdan utanıcam

yar beni yak
    dudaklarından bana hayat ver
    sıcak soluğundan
    yar beni yak
    (willy wonka, 01.12.2007 22:11)
  4. (galliani, 24.06.2008 18:34)
  5. toplum gönüllüleri vakfı'nın yaptığı kısa süreli etkinliklerdir.3-4 gün süren bu ataklarda çoğunlukla aynı aktivite yapılır.(bkz: okul boyamak).birçok örgütlemeden insanların katıldığı bu ataklarda insanlar hem tog bünyesinde kaynaşırken hem de topluma duyarlı olarak işler yapmaktadır.bunların uzun süreli yazın olanları ise dönemsel yaz projeleridir.
    (zıvanageçidi, 14.06.2009 02:38 ~ 02:54)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil