belki ilginizi çeker
  1. · pelin batu nun atatürk ün ruhunu çağırması
  2. · yeni başlayanlar için atatürk mektubu
  3. · atatürk ün itü sözlük yazarlarına mektubu
  4. · sigmund theodor ranshoffer
  5. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  2. · sözlük yazarlarının itirafları
  3. · ugg düşmanı ezik kızlar
  4. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  5. · yılmaz özdil
  6. · aşk ı memnu
  7. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  8. · sempatik ülke isimleri
  9. · beyzbol sopasıyla köpek öldüren insan

ata nın can dündar a mektubu  

sayfa  / 2
  1. can dündar bunun üzerine kendi ağzını yırtarak intihar etmiş. ata'mız, bize(ve can dündar'a) son şakasını yaptı. gitti pamuk gibi adam valla.
    (twinkle, 18.11.2008 23:18 ~ 23:18)
  2. kendini atatürk zanneden bir dallamanın yazdığı mektup. filmi eleştirebilirsin o tamamen ayrı bir konu da bunu hangi cesaretle atatürk'ün ağzından yapıyorsun diye sormazlar mı adama?
    (salazar, 18.11.2008 23:20 ~ 19.11.2008 00:06)
  3. normal mektup + çocuk = atatürk mektubu formülü ile yazılmıştır.
    (thedewil, 18.11.2008 23:23)
  4. ölümünden yıllar sonra piyasaya çıkan 2pac - ahmet kaya albümlerine falan alışmıştık da gaibden gelen bu mektup şaşırtıcı oldu. düşünüyorum da bunu yazan eleman nasıl da triplere falan girmiştir.

arkadaşlarına gösterdiği anı falan hayal ediyorum yazan kişinin. "morukçum şiir yazdım salalım internete; çok duygusal, çok zeki çevik ve çalışkan. "

işin kötü yanı savunduğu şeylere zarar verdiğini de bilmiyordur bu insanlar. kendine göre çok ateşli, çok aktivist vs. öf baydım gittim yazık yemin ederim.
    (radiance, 18.11.2008 23:32)
  5. birilerinin atatürk ü kullanarak prim yapma çabası. can dündar ın yaptığı biraz daha masum. en azından belgesini atatürk ün hazırladığını söylemiyor.
    (soyut, 18.11.2008 23:34)
  6. açıkçası bu mail'i okuduktan sonra iao ile "biz de can dündar'ın ata'ya cevabı diye bir mektup yazıp salalım nerelere ulaşacak" diye düşünmüştük ancak mevzu kaynadı. bu projeyi yürütebileceğine inanan prezentabl birisi varsa tüm listeme yazdığı mail'i forward etmeyi taahhüt ediyorum.
    (wondrous, 18.11.2008 23:36)
  7. kimin yazdığı belli olmasa da ben son 3 cümleden ilker yasin' e ait olabileceğini düşünüyorum. araştırılmalı.
    (zaknafein, 18.11.2008 23:41)
  8. "ölmedi kalbimizde yaşıyor" olayının bokunun çıktığının göstergesi. hakikaten içine atatürk girmiş artık demek ki bazılarının.

böyle yapmadan da sevilebiliyor atatürk canlar. ne gerek var böyle saçmalıklar yapıp bazılarının ağzına laf vermeye? "al beni eleştir" dercesine, niye yapıyorsunuz bunu, niye geçemediniz şu şovenistliği? niye? insana kendi atatürk sevgisini sorgulattırıyorsunuz vallahi, ben atatürk'ü sevdiğimi düşünürdüm, ama böyle yapmadan sevilmiyorsa demek ki ben atatürk'ü sevmiyorum.

atatürk bu şekilde taraflaştırıldıkça ve sahiplenildikçe, sahiplenenler kendi elleriyle yaratıyorlar atatürk düşmanlarını, bunu galiba anlamaları zor olacak. kötü niyet değil bu biliyorum, insancıl bir güdüyü ifade etme çabası, onun da farkındayım, ama yanlış yapılıyor, çok yanlış. atatürk'ü en iyi anlayanın siz olduğunuz kanısına nereden varıyorsunuz ki? bıraksanız insanlar can dündar'ı da, atatürk'ü de kendi beyinleriyle düşünseler, yargılasalar, anlasalar, siz kim olarak kimi kime anlatmaya kalkıyorsunuz, kim olarak kime karşı kimi temsil ediyorsunuz ben onu anlamıyorum.
    (yenisekme, 18.11.2008 23:43 ~ 25.11.2008 12:15)
  9. bunu yazan şahsiyetin ata'nın yazılarını da okumadığı anlaşılıyor.
    (luto, 18.11.2008 23:44 ~ 20.11.2008 17:45)
  10. bana forwardlanmadı. muhteşem bir arkadaş çevrem varmış. hepsiyle ayrı ayrı gurur duyuyorum.
    (vandal mimar, 18.11.2008 23:51)
  11. "diye sorarlarsa ne derim ben onlara be çocuk?

olmadı be çocuk...

olmadı."

can dündar ın hayatında endişe ediyorum. sinirden kendini kesmezse iyidir.
    (ahmak ı hayal, 18.11.2008 23:56)
  12. (altlejant, 19.11.2008 11:25)
  13. can dündarın katıla katıla güldüğü bir mektup olmalıdır.belli zekisin,çalışkansın çocuk ama bönsün ana fikri etrafında dönen paranoid şizofreni semptomlarıyla örülü bir mektuptur. ayrıca kemelistler neden iktidara gelemiyorlar sorusunun belgesidir.
    (ebilona, 19.11.2008 11:45)
  14. (bkz: ağlanılacak haline gülmek)

n'yapayım gülüyorum, durduramıyorum. ne hale geldik len!
    (dörtyapraklıyoncanındördüncüyaprağı, 19.11.2008 11:50)
  15. kemalist olmanın bir eziklik mertebesine dönüştüğünü gösteren mektuptur. yakında kemalist mehdi arayışları da başlar, kemalizmin orijinalinde sekülerleşme olduğu için bu mehdi arayışı alevilik üzerinden şekillenebilir.

öte yandan yukarıdaki girileri yazanların ve metni eleştirenlerin hepsinin kemalizm karşıtı olmadığını tahmin ediyorum, bu konuda ortada bir belge yok ama türkiye ve sözlükteki kemalist oranını düşünerek bunu söylüyorum, ve hatta hiç bir girinin sahibi "eksilemeyin ibneler" gibi editler de düşmemiş, demek ki eksileyen de yok gibi, yani ortada kendini kemalist olarak tanımlayıp bu fwd metnini yazan tiplerin ezikliğine ortak olma niyetlisi kimse de olmaması gerek eğer bu yaklaşım doğruysa. bunun merkezden savrulmuş ve saçmalamaya başlamış kemalistlerin bir ezikliği olduğu zımnen kabul görüyor demek ki. bu güzel bir şey. demek ki artık (sözlük bu ülkenin bir ön gösterimi ise, ki ben öyle düşünüyorum) kemalizmin bir merkezden şaşmayan bir de ezik radikalist grup olarak ikiye ayrıldığının resmidir. e güzel.

edit: recai pengül'ün özelden uyarısı üzerine yukarıdaki giride bir editle dediklerimi açtım. ayrıca sözlüğün içinde açılan başlığa yazanların seçinti bir örneklem olduğu doğrudur, sözlük de seçinti bir örneklemdir ona bakılırsa. fakat bu sözlükte yazanların türkiye için bir gösterge olamayacağı anlamına gelmez. herkesin zamansal gerçekliği aynı değil çünkü, bu konuda görüşler ilk burada tartışılıyor ve ilk burada bir noktaya varılıyor ise, ki bu bir çok zaman böyle, zamanla bunun yayılacağını düşünüyorum. su dünyanın her yerinde 100 derecede kaynıyor, ama bunu ilk olarak ingilterede keşfetmiş olabilirler. sözlük de böyle bir model fonksiyonuna sahip benim için. kendi görüşlerini bilen ve farkındalığa sahip bir algı birimi olarak ben, doğrunun ne olduğundan kesinlikle eminimdir. dolayısıyla suyun kaynayabilirliği herkes için gözlenebilir, siyasi konularınsa gözlemlenemez oluşu toplumsal gerçeklik anlamında fark yaratacakmış gibi bir yanılsama oluştururken, benim beklentilerim açısından fark yaratmıyor. benim algılarım açısından suyun kaynaması ile atatürkçülüğün ikiye ayrılması gözlemi aynı şey. bu, her ikisinin de aynı anda iletişsel dünyanın objektif birer gerçekliği olabilecekleri anlamına gelmez. benim sonucu bilebilmem anlamına gelir.
    (earendill, 19.11.2008 11:59 ~ 12:47)
  16. muhtemelen pelin batu aracılığıyla maillerimize ulaşmıştır.

(bkz: pelin batu'nun atatürk'ün ruhunu çağırması)
    (ageylan, 19.11.2008 12:08)
  17. ülkemin insanlarının atatürk adına konuşmaktan bıkıp usanmaması sonucu ortaya çıkmış olan mektuptur.

yeter artık be güzel kardeşim. atatürk'ü sadece siz anlıyorsunuz, sadece siz biliyorsunuz di mi? bir başkası çıkıp farklı bişey söylediğinde hemen atlayıp o kişiyi göt etmeye çalışıyorsunuz. kendinizi atatürkle özdeşleştirip onun adına cevaplar veriyorsunuz. sahi siz kimsiniz? sizin atatürkçülüğünüzü kim ölçüyor?

böyle can dündar'a laf sokma girişimleri, bilgiç havalar falan. can dündar'ın yazılarını zerre sevmeyen beni bile can dündar savunucusu haline getirdiniz ya ne diyeyim size.

atatürk yaşasaydı yaşamak istemezdi başlığını açtığım zaman çoğunuz mesaj atıp tepki gösterdiniz. bu fw mailden sonra tekrar söylüyorum ki atatürk yaşasaydı yaşamak istemezdi çocuk.
    (onurene, 19.11.2008 12:58)
  18. atatürk'ün yazdığı mektupları doğrudan yayınlayan bir insana sitem niteliğinde atatürk tarafından yazılmış gibi yapılarak yazılan mektup. atatürk'ü kendini inkâr eder hale getirmesi de cabası olmuş.

burası türkiye olmasa şaşırır, bunun bir aptalın kaleminden çıktığına yemin edebilirdim. türkiye'deki ortalama zeka seviyesinin görüşü bu olduğundan şimdilik susmak kalıyor sanırım geriye.

can dündar'ın facebook sayfasına yazıp suç duyurusunda bulunma eylemini facebook'tan gerçekleştiren bir nesilin eylemi.

dilekçe yazmayan, eylem yapmayan, hakkını aramayan, sorgulamayan ve götünün üstünde dünyayı yürüttüğünü sananların deli saçması.
    (karanlıkta, 19.11.2008 13:17)
  19. en az "baba, daha evvel ülkemizin bayrağında ay ve yıldız varmış, şimdi niye haç işareti ve anlamını bilmediğim renkler var?" cümlesiyle başlayan yazı kadar gereksiz ve saçmadır. lüzumsuz bir duyarlılıktır, duyarlılık bile değildir.

hah aferin, yazdın bu mektubu atatürk'ün ağzından, atatürkçü oldun di mi? mustafa filmini cumhuriyet'le kıyaslamamak gerekir, zira cumhuriyet bir tarihi, mustafa ise bir insanı anlatmaktadır. mustafa filmi mustafa'yı anlatmaktadır, emri altındaki askerleri değil. bu demek değil ki onlaa saygı duymayalım, herhalde vatan uğruna canını veren askerler için her daim içimiz acıyacak. ama şu filmi de anlayın artık amına koyayım bee!

can dündar'ın filme kendi yorumunu kattığını düşünenler de bu filmin devlet arşivinden alınan belgelerle desteklendiğini unutmasınlar.
    (sözlük bana nick bul lan allahsız, 19.11.2008 13:25 ~ 13:27)
  20. zeki alasya belgeseli izledikten sonra çıkışta " safiye ayla olmayan atatürk belgeselimi olur" dedi..
    en az onun söyledikleri kadar bayağı, basit, ajitasyon politikasında cahilliğin ilamı olan mektup ...
    amanda hiç etkilenmedim. amanda vakit kaybı oldu hem okudum hem yazdım. amanda aman.
    "bırakınız saçmalasınlar bırakınız dinozorus" muydu adam smith in ortaya attığı meşşşur laf.
    (kuzeyde bir yer, 19.11.2008 13:36)
  21. "atatürk yaşasaydı" temalı bir başka uydurtu. ne var yani ben de bi mektup yazarım atanın mektubu diye...atatürk ölmeden önce notere gidip ileride şu kişi benim adıma mektup yazabilir, aynen benim düşüncelerimdir diye bir hak mı devretti? ama mektup fena değil lan etkilendim.
    (mr x, 19.11.2008 13:47)
  22. komik olmuş evet. neden mi?

insanlarımız anlayamamış sanırım. atatürk de insan. ("yok efendim o insan değil." vs. bir şeyler söyleyecek olan biri varsa girinin devamı onlar içindir.)

yahu anlam veremiyorum. nedir bu atatürk'ü yüceltme çabası. bakın yanlış anlaşılmasın. yüceltme derken yaptığı işleri yüceltmek, kahramanlığını belirtmekten bahsetmiyorum. benim derdim onu insan üstü bir varlıkmış gibi görüp/gösterip, ardından da "aa o da bizim gibi insanmış." tepkisi verilebilecek bir belgeselin ardından "can dündar burada atatürk'e hakaret etmiştir." nidalarına anlam veremiyorum.

neden?

amaç ne ola ki atatürk'ü bu şekilde (yapmacık bir şekilde) yüceltme çabaları içerisine girilmekte? neden yer yer komik duruma düşülüp atatürk'ü zedelemekte insanlar? yahu kardeşim şunu anla yeter:

"atatürk dünyanın bir numaralı lideridir."

bunu öğren, bunu kafana yaz yeter. şanslıyız ki bizim liderimiz oldu. şanslıyız ki tam da bataklığın ortasındayken tuttu çıkardı bizi. ama nasıl? bir yumrukta otuz asker devirmesiyle değil elbette. akıllı, ileri görüşlü, karizmatik bir lider olması sayesinde ve biraz da türk halkının tutunacak dal arıyor olması sayesinde. bu lider (evet lan bildiğin insan) karanlıktan da korkabilir, uykusunda sayıklaya da bilir, ne bileyim, sırtını falan da kaşıyabilir. anlaşıldı mı yavrum? o da insan. bu ülke onun insancıl davranışlarının sayesinde değil az önce de bahsetmiş olduğum liderlik özelliğinden dolayı kurtulmuştur. o özellikleri mustafa'yı atatürk yapmıştır zaten. yoksa misal karanlıktan korkan herkes atatürk olabilirdi. (saçma bir mantık ama öyle)

lütfen mustafa kemal atatürk dendiğinde bağnazca onu savunmaya, onu yüceltmeye yönelik tikleşmiş, alışkanlık haline gelmiş, yer yer komik hareketlerden kaçının artık. onun da bir insan olduğunun ve bu yüzden öldüğünün farkına varın artık. uyanın!

can dündar neylesin bu memlekette? ha? napsın lan adam sizler için? napsın da gözünüze girsin? ilkokul kitaplarında yazan kahraman atatürk'ü görmek istiyorsunuz sadece. korkuyorsunuz o yüzden mustafa'yı görmekten. anlam veremiyorsunuz normal bir insan nasıl böyle büyük bir liderdi aynı zamanda. işte bu yüzden de yıllardır "türkiye'ye atatürk lazım." geyiği dönmüyor mu? neden içimizden biri "yeni atatürk" olmasın ki? olamaz işte bu kafayla. çünkü o gökten iner değil mi?

edit: başta komik olmuş falan demişim ama düşününce hiç de komik değilmiş. hadi şimdi ağlancak halimize oturup ağlayalım. nasıl olsa başkaları güler.
    (spongebob, 19.11.2008 15:49 ~ 15:51)
  23. şerefsizliğe karşı sanal ordu

hadi koçlarım, vatan sizden hizmet bekler
    (eleanor, 19.11.2008 15:59)
  24. eziğin birinin yazdığı mektuptur. atatürk'ün ağzıyla yazmıştır mektubu ama yazarı tanımadan rahatlıkla konulabilecek yargı yazarın hiç bir boka yaramayan tatlı su kemalisti olmaktan öteye geçemeyeceği.

atatürk, kendini atatürk sanıp onun ağzından konuşan lavuklardan çektiği kadar çekmedi kimseden, görünen oluyo ki daha da çok çekecek. üzgünüm atam ama telif hakkını almış lise tarih kitabı kemalistleri, adın bir onların ağzından dökülecek.
    (dawsan, 19.11.2008 17:05)
  25. yurdum insanının interneti ne amaçlarla kullandığını gözler önüne seren kepazelik göstergesi mektupdur. ancak ne yazık ki insanlarımızın bir çoğunun gündemi forward maillerden takip ettiği düşünüldüğünde, sıradan internet kullanabilen vatandaşın bu mektuba olan pozitif algısı beni hiç şaşırtmamıştır.
    (maslow, 19.11.2008 18:01 ~ 18:01)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil