belki ilginizi çeker
  1. · yağmurda kahve içip müzik dinleyerek camdan bakmak
  2. · youtube a erişim yasağı
  3. · ibadet yapmayanların cehenneme gitmesi
  4. · dtp ye oy vermeyen türkiyeli kürt
  5. · yunanistan da türk demek
  6. · at gözlüğü takmamak
  7. · ironiden anlamayan sözlük yazarı
  8. · kemalist eğitimin tarih dersleri
  9. · milli görüş
  10. · seksten daha iyi şeyler
gündem
  1. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  2. · günün tek şarkılık özeti
  3. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  4. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  5. · darwin i bitiren balık
  6. · ibrahim üzülmez
  7. · zongul ducks
  8. · d i h o
  9. · orhan kuşallar

at gözlüğü  

1. sadece sürücüsünün geminden tutup, gideceği yolu görmesine izin verdiği göz kelepçesi. ha o gözlüğ*ün iç yüzlerine güzel bir resim konulabilir bu da ata 24 saat hayvan performans vermesi için bir dopingdir. (bkz. çizgi film kültürü)
    bazı insanlar da bu şekilde itham edilir, at gözlüğü takmış gibi.
    at gözlüğü insanın kendine yakışanı giymesidir:
    sadece kendine göre yakıştığını düşündüğü yakışmadığı halde yakıştırmaya çalışıp yakıştıramayan; rezil olan; çevresini göremeyen kişiler'e de at gözlüğü takmış denir. insanın kendine yakışan at gözlüğünü takmasıdır bu. *
    (azureel, 04.06.2004 01:13)
  2. (kornish, 04.06.2004 01:18)
  3. atın değirmen etrafında birbuçuk metre yarıçapta döndüğünü anlamaması için kurnazca tasarlanmış, sadece önünü görme aparatı. ayrıca atın yolun aynı yol olduğunu anlamaması için yola ufak taşlar ekleyen, çalı çırpı koyanlar da vardır. yazıktır.
    (stairway to heaven, 29.03.2006 16:59 ~ 30.03.2006 12:22)
  4. - e abi, senin ingilizcen iyidir be, bi baksana şuna ne diyo?
    - dur bakiyim, göremiyorum. bi at gözlüğü osman da bakayım şuna.
    (7 insan b50 eder, 01.06.2007 18:25)
  5. yarışlarda yandaki kısrağı görmesin, zıvanadan çıkmasın diye kullanılan gözlük. at gözlüğü takmış insanlar tarafından eleştiri ve siyaset arenasında gereğinden fazla ve gerçek anlamı dış cephesinde kullanılan şey.
    (radi, 16.06.2007 00:32 ~ 00:32)
  6. bazı insanlara yapışmış olan soyut materyaldir..
    algılamamak üzere programlanmış insanların vazgeçilmezidir..
    bu zatlar, basmakalıp düşünceler içinde sıkışıp kalmışlardır..
    çıkmak için çaba göstermezler, zamanla dogmalara yumularak zınk gibi bir düğüm haline gelirler..
    elleşmeyin, sonları tahmin edebileceğiniz gibi hiç de hoş olmayan bir yoldur..
    orada bu sevimsiz zatları karşılayacak yoldaşları, hısımları bulunur..
    allah kolaylık versindir...
    (esek hosaftan ne anlar, 01.03.2008 18:49)
  7. dünyanın en büyük yalanı.
    hayır anlamadığım şu: şimdi bu hayvanın hareketli bir boynu yok mu?var.
    ee bu hayvan yanından dişisi ( seksist değilim erkeğide olur duruma göre) geçerken ne biliyim, ilgi çekici bir şey gördüğünde çevirir kafasını bakar. zerre işe yaramayan bir alet olduğu kanaatindeyim.
    (hank, 19.07.2008 19:20)
  8. trafikte yanından motorlu taşıtlar geçerken hayvancağız tırsmasın diye takılan bi alet. genelde yüke yeni koşulan ve trafiğe alışık olmayan hayvanlara takılır. ehliyet alana kadar yanında babanın oturması gibi bi durum kısacası...
    (zubizaretta, 20.02.2009 13:14)
  9. bir olaya düz bakanların kafa yapısını anlatır. detayı düşünmez. sadece bakar, görmez.
    (heavy, 27.05.2009 14:41)
  10. - yani şu hayatta herkes at gözlüklerinden histriyonik dünyalarına bakıyor...
    + ...
    - sence de öyle değil mi yani her şey, herkes aslında yok oluyor, anlamlarını yitiriyor...
    + kızım anneme kırk saat döktüm evi boşaltım yeter allahını seviyorsan bak...
    - anlamadım suphi?
    + diyorum ki çıkar gözlükleri diyorum rahatla diyorum...
    - nası yani?
    + at gözlükleri diyorum!! at!!
    - evet ben de öyle diyorum... yani nasıl oluyor da bu kadar hiçiz, nasıl suphi?
    + ben hiçi sikip piçi koymak istiyorum zeliha...
    - farkındayım suphi, annenler ne zaman gelicekti?
    (zoser, 28.06.2009 07:37)
  11. hayata tek bir açıdan bakmayı sağlar ayrıca görme eylemini kısıtlayan yegane gözlüktür.
    (oturduğuyerdennickoluşturmaktazorlanansözlükyazarı, 04.11.2009 09:43)
  12. ikoncan ablaların önümüzdeki yaz bir moda akımı dahilinde kullanmalarını istediğim. şifon deli gömlekleriyle kombine edildiğinde çok uyumlu olacağını düşünüyorum.
    (chericheri, 04.11.2009 09:46)
  13. hayata hep bir çerçeve içinde bakan takıntılı insanlar için söylenir. hep aynı yerdedirler hiç kendilerini geliştirmezler at gözlüğü olan insanlar.
    (yesilli86, 04.11.2009 10:43)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil