bir anakart markası hatta en babalarından.
sadece anakart üretmekle kalmaz ethernet kartı, ekran kartı, cd-rom, dvd-rom (bkz.
daha gider bu) üretir parça fiyatları tuzlu olsada kullandıkça tadından yenmez. anakartı ve ekran kartı asus olan bir bilgisayar en az 4 sene işe yarar.
leziz kasaları da mevcut olan firmadır.
kendi markasını taşıyan parçalarla tam bir bilgisayar yapılabilen marka. asus ürünleri diğer markaları taşıyan
muadil ürünlerle aynı fiyat hatta çoğu zaman daha ucuzdur. üstelik genelde en performanslı ürünlerini piyasadaki en ucuz ürün yapmaya çalışır. örnek vermek gerekirse, bir anakarttan beklenen tüm özellikleri içeren (2 adet sata desteği, 5.1 ses yongası, lan, hyper threading desteği, 5 adet pci slot vb.) p4vsx-x 45 dolarlık fiyatıyla piyasadaki en ucuz anakarttır. aynı özellikleri taşıyan gigabyte 1000mk ise 80 dolardır. 9600xt yongasetli ekran kartı aylardır orta sınıf ekran kartları içerisinde test birincilikleri elde ederken (üstelik de kutusunda bir sürü aksesuar varken), aynı yongasetini taşıyan his marka ekran kartından 10 dolar daha ucuzdur.
amacım reklam yapmak filan değil, sadece kaliteli ve ucuz mal satmak isteyen bir firma olduğunu yazmaktı. zaten şu anda gigabyte 1000mk anakart kullanıyorum, asus kutuda yatıyor, neden peki; kullandığım kasaya sığmıyor da ondan.
3 ms
gri-gri tepki süresine sahip
lcd monitörler üretmiş olan teknolojik olarak aslında neler yapılabileceğini çok güzel bir şekilde bizlere gösteren firmadır..
çok iyi anakart yapmalarına rağmen overclockçular tarafından beğenilmeyen firma.stabilitesi yok diyorlar.ben yeni aldım şimdi bir tane asus anakart sistem yükseltmesi nedeniyle.bakalım neler olacak.
mouse'ları gayet sağlamdır.
buna da edit: asus için "mouse'ları gayet sağlamdır." şeklinde tırt bir yorum yaparak kendimden tiksindim.
halbuki asus candır, aslandır.
sebebi de
nxnx'tir.
asus sadece mouse'ları değil, külli laptopları sağlam ve hatta mükemmel olan bilgisayar markasıdır.
satıldığı yere göre taksit ve fiyat seçenekleri değişmekle birlikte, eğer sağlam bir yer denk getirirseniz süper imkanlarla elde edebileceğiniz bir şeydir.
mesela nxnx aldı en son asus laptop, 7/24 oyun (ama ne oyun) oynar oldu. daha ekran kartının desteklemediği, işlemcinin "yeter amına koyim" dediği oyun görmedik.
içine girsem beni bile oynatır bu asus. o derece de korkulasıdır.
(gxix, 30.01.2007 03:24 ~ 02.02.2007 17:31)
laptoplarında albenili görünüp cicisi bicisi ile prim yapmaya çalışmayan fakat ürün sağlamlığı ve kalitesi yanında dvd yazımı ve işletim sitemindeki performans ile gönülleri fetheden marka. kolay kolay garantiye gittiği görülmez,asustan para aldığım falan yok ama paramızın çöpe gitmeyecek kadar değerli olduğunu düşünüyorum
p5gd2-x modeli anakartının üstündeki onboard kartların hiç birisi windows xp tarafından tanınmadığı için insanı çileden çıkaran ana kart markası.
eğer yanınızda anakart ın driver cd si yoksa format atmadan önce bir daha düşünün.
mahkeme duvarı tipli notebook üretmek için üçüncü parti özel tasarım ekipleri ve think-tank kuruluşlarından destek alıp almadığını merak ettiğim firma.
türkiye'yi asya'da bulunuyor diye gösteren firmadır. rusya ise aynı mantıkta avrupada gösterilmiştir.
bataryasının yarısı bilgisayarın dışına taşmış şekilde tasarımını görünce-bir yıldan uzun süredir satılmakta- acilen bu alandan çekilmesini istediğim üretici aksi taktirde hukuki yollara başvuracağım.
sorun çıkaran anakartın üreticisi. sorunlarla başı dertte olan benin, yine çöldeki bedevi olmasını fırsat bilmiş ve 3 haftadır anakartımı göndermeyen şirket. ulan yapamayacaksınız biliyorum. sorunca diyeceksiniz;
jüpiter'e, ana üsse sipariş verdik parça bekliyoruz. ama
leadtek'e yaptığımın
samsung'a yaptığımın aynısını yapacağım, alacağım götünüzden kanı. hele o 30 gün dolsun siz o zaman göreceksiniz. yeni
anakartım ile yoluma devam edeceğim. haberiniz olsun şimdiden dua etmeye başladım elinizde m2n-slı deluxe kalmamış olması için.
oldukça kaliteli bir bilgisayar markası. yani aslında bir sürü şey üretiyor, ama dizüstüleri gerçekten güzel.
aynı anda 10 pencere açıyorum, bana mısın demiyor.
bir tek sims'i ve üstüne tüm expansion pack'lerini yükledim, isyan etti haliyle, o bile tam değil de, bir şey diyeceğim, o sims'in hedef kitlesi ne?
hayır bu kaldırmıyorsa hangi bilgisayar kaldıracak?
şimdiden bilgisayarıma yağcılık yapmaya başladım, ekim'de dedim gta çıkıyor, çalıştıracaksın değil mi onu?
benim eski külüstür gta san andreas'ı çalıştırır, sims'in hiçbir türlüsünü istemezdi, sanıyorum bu gta'nın diğerini hayli hayli çalıştıracak, yani umarım, yani öyle istiyorum, çalıştırmazsa isyan ederim.
dizüstülerin sims'le bir sorunu olsa gerek ki sims oyunlarının bazılarında "laptop friendly" yazıyor, evet evet sims'tendir kesin.
en takdire şayan laptopları üreten firma.
ürettiği anakartlarla hayatın anlamını çözme yolunda emin adımlar atmaya mahal veren firma.
berbat ötesi bir teknik servisi olan marka. şöyle ki bir yıl önce alınan dizüstü bilgisayarın adaptörü kafayı yemiştir. istanbuldaki teknik servisler bir bir aranır ama adaptör bulunamaz. ardından gidilir mecdiyeköye. ordaki teknik servisler size bir amcanın mekanını tarif eder. amca ürün özelliklerini öğrenir.(kaç amper çektiği vs vs.) bir saat sonra gidilir amca size bir adaptör verir. hala sorunsuz çalışmaktadır nitekim. bir yıl önceki ürünün en kolay bozulabilecek harici parçasını bulamayacak isem -ki özellikle bütün adaptörlerini farklı yapıp para kırma yoluna giden bi markada- bütün bilgisayarı alıp çöpe mi atayım?
f3 serisi notebooklarıyla bu aralar başa baş gittikleri acer'in daha bir fırın ekmek yemesi gerektiğini gösteren marka. yıllardır süren ibm-microsoft saplantımdan beni kurtaran olmuştur kendileri. tavsiyem, acer'ların surround sistemlerine ve
hdmi çıkışlarına aldanılmaması, mümkünse dvi-hdmi çıkışları ile lcd'ye bağlantı yapılıp mükemmelin yakalanmasıdır.
laptopların ekran kartlarını ati 2. sınıf yerine nvidia 1. sınıfa yükseltmesi gereken.
global sunucusundan 20 kb ile, china sunucusundan 10 kb ile driver indirdiğim enteresan donanım devi. sene 2008.
2 ay önce yollarımızı ayırmak zorunda kaldığım, 4 yıldır herşeyimi paylaştığım pek çok şeyime katlanan süper laptopumun markasıdır kendileri.
teknik özelliklerden çok fazla anlamam ama ekran kartları çok iyi bi kere, her türlü oyunu açabiliyor, şarjı çok uzun süre yetiyor, ses sistemi çok iyi, birden fazla program çalıştırdığınızda diğerleri gibi kafayı yemiyor, on tane açsan bile bana mısın demiyor falan falan, daha benim ifade edemeğim anlamadığım pek çok özelliği vardır. ha diperleri gibi renkli renkli şeyler üretmiyorlar belki ama kaliteli iş yapıyorlar. düşünün ki; 4 yıl boyunca nerdeyse her gün bana katlandı, kassam daha bile dayanırdı ama sürünmeden ölsün istedim.
fiyat/performans olarak iyi iş çıkaran fakat "her nedense" aldığım ürünlerinin ~%50'si elimde patlayan firma. yani kalite sürünüyor. en son 1 hafta önce anakart kanatlandı.
kişisel not: bundan sonra uzak durulmalı. günahımı vermem lan sana asusss! orospu evladı!
f3 serisi kasalarında çatlama problemi olduğu söylenen laptop üreticisi.
(sen nerden biliyon derseniz ; ne biliyim arkadaş söyledi...)
asus f3s modelinde bir notebook'una sahip olduğum rezalet firma. geçen yıl kampanyadan yararlanıp 1000 dolara almıştım. 2 hafta kadar önce babamla tartışıp bir yumruk attım. bilgisayar açılmamaya, yavaş çalışmaya, açılsa bile işlem yapmamaya başladı. içini açtım, fanını temizledim, kar etmedi.
sonra garantiye verdim, şüphelendiğim 2 durum : birincisi işlemci hatası, ikinicisi ram di. garantiye yolladım ve bugün beni arayıp sözde sıvı temas ettiğini ve 679 dolar masrafa yapabileceklerini söylediler. ana avrat küfür edip telefonu kapattım, geri yollayacaklar tabi. performans bakımından da teknik servis bakımından da türkiye'de nasıl bulunduğunu halen nasıl geçindiğini anlayamadığım pc üreticisi. kullamayın, kullandırtmayın.
sloganının hakkını veren firma.
(bkz:
rock solid - heart touching)