|
|
- yönetmen: naki yurter
yapımcı: işık toraman (işık filim)
senaryo: recep filiz, işık toraman, aydemir akbaş
görüntü yönetmeni: sertaç karan
yapım yılı: 1978
format: 35mm
oyuncular: aydemir akbaş, necla fide, karaca kaan, yüksel gözen
filmin konusu: bilimkurgu denemesi olan filmde yaşadığı tek düze hayattan sıkılan ve bu monoton hayatını sık sık kurduğu düşüncelerle renklendiren bir memur hiç beklemediği bir anda uzaylılar tarafından kaçırılır ve bir dizi ilginç olayın içine girer.
http://us.imdb.com/...
- tamam film dandik olabilir komik de olabilir.ama uzaya çıkan bir türk neden astronot olur onu çözemedim ki.alaskalı zencidir bu ya olmaz böyle bir şey.
- (bkz: türk kozmonotlar derneği)
- bir itü sözlük statüsü.
- sahip olduğum statü.uzaydayız, uçuyoruz, iyiyiz yani...
- sonraki statünün ne olduğunu merek ettiğim statüdür
- itü sözlük şeysi, statüsü. pek sevdim bu statüyü. hatta şahlandım bak şimdi.
geçen, teleskoptan saturne göz attım, halkaları gözümü aldı, ürperdim. içim içimi yedi, ayak parmaklarım uyuştu, 'uçmak' dedim 'off nasıl bir duygu olsa gerek'. keşke astronot olsaydım diye sevgilime çemkirdim durdum, zırlamak geldi içimden nedense. ardından gaza gelip bir de jupitere bakayım dedim. yaklaştım gülümseyerek inciraltı seyyar teleskopçusuna*ama gel gör ki hevesimi kursağıma tıkadı. 'kaçıyorum ben' dedi. zabıta geliyormuş meğersem. ağaçların arasına koyuverdi teleskopu, vınnn...
her gezegen için 1 ytl isteyen, teleskopun fiyatını sorduğumda da uçtukça uçan 'fiyatı 5000 ytl emmi' diyen(yalanını yiyim) teleskopçuya ilk gördüğümde havamı basıcam, artistlikse al sana, artistin babası burda diyecem.
-hocam, astronot fehmi yi tanır mısın ?
-yoo.. ama astronotsa büyük adamdır, takdir ederim.
-takdir ediceksin tabi, tam karşında çünkü kekeke. ver ordan bir venüs bakayım şimdi, ibiş seni. (inanmadı mı yazdırıcam sayfayı, vericem eline.)
*
|