the assassination of richard nixon *  

adana çık aradan

1. sean penn,naomi watts'ın başrolde olduğu gerçek olaylardan esinlenen 2004 yapımlı 'amerikan rüyası' filmi.
    (bettyboop, 09.04.2006 23:11)
  2. (bkz: the love of richard nixon)
    (comatose, 11.09.2006 10:34)
  3. gerçek karakterlerin akıl almaz öyküleri vardır. tıpkı 70'lerin ortasında amerika'da inanılmaz bir olaya imza atan kaçık sam bicke gibi... sam'in başlarda ortalama bir yaşamı var. bir satıcı olarak durumu fena değil ve en önemlisi hayalleri var. fakat vietnam savaşı ve diğer politik krizlere paralel olarak sam işini ve ardından eşinin bağlılığını kaybediyor. hayatta sahip olduklarını kaybeden kahramanımız bunu politikanın çürümüşlüğüne bağlıyor ve olaylardan sorumlu tuttuğu kişiden intikam almaya karar veriyor. artık amerikan başkanına suikast yapmamak için hiç bir engel kalmamıştır.

(bkz: based on a true story)

başrollerinde sean penn ve naomi watts'ın oynadığı 2004 yapımı bir film. sean penn'in tam bir karakter oyuncusu* olduğunu bir kez daha gördüm. karakteri yaşayarak oynuyor adam. izlerken geriliyorsunuz, -öyle yapma, -öyle deme, -enerjik ol biraz öyle durma! karakterin problemli yapısını* tamamen yansıtıyor ekrana sean abimiz, mimikler, ses tonu, davranışlar, her yönden canlandırıyor gözüne gözüne sokuyor izleyicinin. (bkz: alkışlıyorum)

"-çok fazla özgürlük mü istiyorum bay bernstein ?
    -demek istediğim, kendi kendinizin patronusunuz değil mi ?
    -bir başkası için çalışmanın bir çeşit kölelik olduğuna dair hiçbir fikriniz yok.
    -ama, köleliğin bu ülkede asla gerçekten sona ermeyeceğini söyleyebilirim.
    -sadece başka bir isim takılmış : işçi"

"-kim bu adamlar üstad ?
    -bizi kapılarının önünde bekleten bu adamlar ?
    -uysal bir insan bu dünya'dan miras almamalı mı?
    -dünya, çıkabildikleri kadar yükseğe nasıl çıktıklarının hiç bir önemi olmayan zorbalara mı ait?"

"-lütfen bilmelerine izin verin üstad.
    -bırakınız, güçlü olmakla alakası olmayan bu kızgınlığımı bilsinler.
    -davranışlarımın doğruluğundan emin olmak gibi bir küstahlık içinde değilim.
    -kuşkusuzluk kralların hastalığıdır üstad.
    -sam bicke belki bir çok şey, ama bir kral değil."
    (rene, 08.01.2008 21:50 ~ 22:25)