sapphire ati hd 3870 ile çok yüksek fps değerlerinde kasmadan cok rahat oynanılan oyun. nvdia 8800 a girmiyorum bile. incelemelerde bu iki kartla tüm detaylar yüksek seviyede hiç takılmadan oynanıldığı yazıyor. ama anti aliasing bakımından nvidia çok daha kaliteli sonuç veriyor. bunun yanında oyundan tam zevk almak istiyorsanız en az çift çekirdek bir işlemciniz ve 1-2gb 800mhz ddr2 raminiz olması gerekiyor.
teknik detaylardan sonra oyuna gelecek olursak oyun bildiğimiz
pop* havasında yapılmış sadece konsepti değiştirilmiş fakat gerek oynanış gerekse derin konusu bakımından son derece orjinal. oyunda
altair adında karizmatik bir suikastçiyi canlandırıyoruz. altair selçuklu - haçlı savaşları zamanında gerek selçuklulardan gerek haçlılardan önemli kişilere suikast düzenleyerek onlara göre binlerce kişinin ölmesini engelliyor. karakterimiz karizmatik olduğu kadar da duygusal bıcağı sokup öldürdüğü her adamın başını kollarının arasına alıyor "böyle olması gerekiyordu bu herkesin iyiliği içindi" gibisinden konuşarak, raconunu konuşturup kurbanlarına büyük saygı gösteriyor.
suikast görevlerini yaparken görev veren eleman "oo altair sen mi geldin gel hele bir çay iç" edasıyla karşılaması çok yapmacık olmuş sonuçta suikast yapmak üzere görev almaya gidiyoruz biraz ciddiyet olmalı. bir de bizde öldürdüğümüz kişinin kanına bulayıp getirmemiz için verilen bir beyaz güvercin tüyü var. bu da sinderella'dan araklanmış gibi.
oyunda türk askerlerin son derece duru ve akıcı yeni türkçe konuşmasını geçtim, selçukluların bayrağı,
türkiye cumhuriyetibayrağı olarak konulmuş ne alaka anlayamadım fakat selçuklu askerlerinin haçlılardan daha zor öldürülmesi hoş düşünülmüş bir detay (dönemin özellikleri göz önüne alındığında)
karakter kontrolleri ise tırmanma hoplayıp zıplama dışında kolay fakat fazla gerçekçi. üzerinize gelen iki tane askeri öldürmek için zamanlamanıza dikkat etmeniz ve çok hızlı olmanız gerekiyor.
kısacası assasin's creed farklı senaryosu üstün grafikleri ve yüksek oynanılabilirliği ile bu senenin en iyi oyunlarından biri olmaya aday bir oyun. prince of persia thief god of war gibi oyunları sevenler bu oyuna da büyük bir zevkle bağlanacaklardır.