görseller
assassin s creedassassin s creed
assassin s creedassassin s creed
belki ilginizi çeker
  1. · assassin s creed 2
  2. · alamut kalesi
  3. · altair
  4. · jade raymond
  5. · assassin s creed bloodlines
  6. · haşhaşiler
  7. · pickpocket
  8. · prince of persia vs assassin s creed
  9. · jade raymond
  10. · mount and blade
gündem
  1. · üzerinde kırmızı gül yaprakları bulunan yatak
  2. · arkadaş grubundaki sevgilisiz kişi olmak
  3. · yazarların küçükken olmak istedikleri meslekler
  4. · recep tayyip erdoğan
  5. · kullanmak için can atılan replikler
  6. · pelin batu
  7. · kıvanç tatlıtuğ vs wentworth miller
  8. · babalarına aşık kızlar
  9. · tuvaletin deliğine bakarak geleceği görmek
 sayfa  / 2

assassin s creed  

1. oyun dünyasında yeni bir sayfa açmasına kesin gözüyle bakılan oyun.benim için yapay zeka çok etkileyici oldu bu oyunda söylenenlere göre.npc lerin tepkileri , detaylı ve saçmalamadan düşünebilmeleri çok ilgi çekici.
    (zaknafein, 12.11.2006 14:45)
  2. thief'e hareket kat, prens'i * gizemleştir..

hakikaten güzel bir şey yaratmaya çalış..

grafik bas, efekt bas..her kesime hitap et..

arkana çok büyük bir isim al..ya da direk o isim sen ol..

* * *

oyun çok başarılı bir 3rd person olacak gibi..izlediklerim doğrultusunda bu kanıya vardım..

ama şöyle bir durum(iddaa) mevcut..eğer microsoft çok ince bir pazarlama stratejisi kullanır ve kendi hardwareleri*, ps 3 satılmaya başladığı anda ezik kalmaması için sadece xbox'a özel olarak -pc'de platformunda yayınlamadan- bu oyunu piyasaya sürerse, herkes için çok fena olur..

sonuçta ya bu oyun devrim yaratacak dedikleri gibi ve ciddi bir şekilde xbox aldırtacak bana..ya da..ya da dur bakalım bir çıksında piyasaya, ondan sonra konuşalım..
    (zeus, 14.11.2006 13:08 ~ 13:08)
  3. oyun çıktığında herkesin 'hurrrraaaa' diye üşüşeceğini tahmin etmenin zor olmadığı, prince of persia nın boşluğunu kapatacağını umduğum, konusuyla etkileyici oynanabilirliğiyle canavar olacak oyun...tek hamlede adam indiriyoruz yere be...
    (maharajah, 12.05.2007 18:44)
  4. sabırsızlıkla bekledigim. prince of persia gibi olacagını düşündügüm bir oyun... ayrıca resmi sitesi http://assassinscreed.uk.ubi.com/...
    (tetryl, 29.07.2007 01:16)
  5. haşhaşilerden esinlenilmiş oyun. kahramanımızın, tüm diğer suikastçiler loncası üyeleri gibi sol yüzük parmağı kesilmiş ve yerine gizli bir hançer konulmuştur. oyunda görevlerimizi gerçekleştirme kısmında bu hançer çok işimize yarayacaktır.
    (saçmaladı yine bu, 19.09.2007 01:06)
  6. sırf ''dağılın lan'' tribinde önüme geleni itekleyip yolumu açarak koşturmak için bile olsa oynamak istediğim oyundur.ayrıca gördüğüm kadarıyla aparkat vurabilmekteyiz gafillere.
    (yata yata paslandık, 11.10.2007 04:39)
  7. içerisinde türklerinde bulunduğu oyun.

gamersyde sitesinde yayımlanan bir videoda karakterimiz, bir türk kasabasına girerken tepedeki bayrağın ve çevredeki insanların konuşmasının türkçe olduğunu görüyoruz. hatta bir eleman "kaybetmeyin onu" diye haykırıyor. yaşasın.

sağ taraftaki kulenin tepesine dikkat;
    http://img406.imageshack.us/...

video için;
    http://www.gamersyde.com/...
    (moonbronze, 15.10.2007 23:03)
  8. hakkında grafik kartım (geforce 7800 go) iyi kalitede bir görüntü ile kaldırabilecek mi acaba diye şimdiden kara kara düşünmeye başladığım oyun..
    (xzarenqn, 05.12.2007 00:52)
  9. prince of persia'nın sona ermesi ile aksiyon-macera türünde oluşan büyük boşluğu doldurup taşıracağı kesin olan oyun. xbox 360 ve ps3 için piyasada, ancak pc için 12 şubat'ta geliyor. akıllara zarar olması, crysis'e kavuştuktan sonra yeni yeni acıkmaya başlamamla birlikte direkt üzerine odaklıyor gözlerimi.

yakın zamanda daha taze bilgiler ve kim bilir, bir demo gelebilir.
    (marsh, 11.01.2008 17:46)
  10. çoğu yerde okuduğum kadarıyla çılgın gibi beklenen bir oyun. insanlar x box, ps3 aldıracak bir oyun olduğunu söylüyor. en baştan söyleyeyim: bu oyun için oyun konsolu alacaksanız almayın. pes 2008 var, fifa 2008 var, gta iv çıkacak yakın zamanda onlar için alın mesela. bir arkadaşınızın falan mutlaka vardır ps3'ü x box'u, onlar da tabii ki ilk iş olarak gidip assassin's creed almışlardır 160 lira verip. onlara bi el oyniim mi deyin iki adam tokatlayın sıkılırsınız zaten.

oyunu çok bokladım. iyi tarafları hiç mi yok bu oyunun? tabii ki var. grafikleri harika mesela. elemanın hareketleri falan güzel, sıkılana kadar gayet eğlenceli. haritalar güzel. bir de türk memleketinde "geel burayaa", "kaçmasına izin vermeyin", "seni gözüm kapalı bile yenerim" gibi bir çok türkçe cümle duymak mümkün. bu da insanı bir nebze eyliyo. işte olay bundan sonra başlıyor.

3-5 tane görev var oyunda. dikizleme kulelerine çıkıyorsun ki önemli bir görev, yapılmazsa haritalar açılmıyor; askerlerin kötü davrandığı, sağa sola salladığı halktan insanlar var. askerleri döverek ellerinden kurtarıyorsun insanları, kurtardığın kişi de ağabeylerini çağırıyor o bölgede askerlerle bir daha kapışırsan kılıçlarını falan tutuyorlar; birinin arkasından gidip cebinden bir şey çalıyorsun, bu pek bir şeye yaramıyor.(oyunda yapılan her şey hafızanda bloklar açıyor. yaramıyor dediysem o kadar da değil.); bir de işte suikast var, bir elemanın verdiği görevler var. böyle bir kaç tane görev işte.

şimdi koskoca oyuna bu kadar görev koyarsan ben de sıkılırım oyundan. koskoca haritalarda sürekli aynı görevler. şehir değiştiriyorsun orda da aynı görevler. bir de oyunu zorlaştırmak için başvurdukları yöntem askerlerin karakteri daha çabuk tanıması. görevleri kolay kolay yapamıyorsun bu da zorlaştırıyor. ama keyif vermiyor malesef. almayın bu oyun için konsol falan. gelin ben size bi el oynatayım.
    (olahabeoy, 25.01.2008 16:01)
  11. pc versiyonu için 3-5 görev fazlasıyla ve çeşitli ekstralarla gelecek; bölüm tasarımları güzel olsa da oynanabilirlik adına bir oyun için bile gülünç unsurlar barındıran, dandik bir bilim kurgu hikayesini tarihi olaylarla harmanlama amacındaki son ubisoft şişirmesi.
    (videodrone, 09.02.2008 07:04)
  12. palanthaser'ın cafesinin karşısına rakip olarak cafe açsa, assassin'in koyacağı 4'ten daha bi fiyakalı isim. 5 de olabilir bi üst model, daha güzel hesaaaabı.
    (busburak, 09.02.2008 07:11 ~ 07:11)
  13. ubisoft'un tamamlanmamış pc versiyonunu piyasaya sızdırarak bilimum sahteciyle taşak geçtiği oyun.
    (videodrone, 04.03.2008 11:41)
  14. bugüne dek yapılmış en iyi oyunlardan biri.açıkçası ubisoft un bir kaç kötü yapımından sonra patlayabilecek bir oyun olması ihtimalini düşünmekteydim ancak gerek grafikler gerek enteresan oynanış biçimi olsun epey eğlenceli ve ciddi bir yapım olmuş.

her ne kadar lineer bir yapı gösterse de haritada şehirlerde özgürce dolaşıp kafamıza göre bazı olaylara karışmamız özgürlük katmış oyuna.yalnız yorulma diye bir şeyin olmaması ilginç zira çatılarda oradan oraya atlayıp 500 metrelik kuleye çıktıktan sonra aşağı saman dolu arabaya atlayıp önünüzdeki askeri öldürünce eööh yapıyorsunuz.

yine de 7950 gt ile zaman zaman epey kasması dandik optimizasyon yapıldığını göstermekte.buna göre eğer ekran kartınız süper değilse bu oyunu iğrenç grafiklerle oynayacak ve tad alamayacaksınız.
    (zaknafein, 06.03.2008 15:29)
  15. tamamlanmamış versiyonu indiren ve üçüncü şehirde takıldıktan sonra çözüm arayışlarına giden vatandaşları delirten oyun. okuyana bilgi: sorun crack değil, oyunun kendisi. dolayısıyla fix filan da fayda etmez. iki üç hafta daha bekleyeceğiz. zaten resmi çıkış tarihinden 20 gün önce gelmiş oyunu oynarken durup düşünmek farz bir noktada.
    `
    ubisoft`'u alkışlıyoruz. helâl olsun adamlara, ters köşeye yattı herkes.
    (marsh, 08.03.2008 14:56)
  16. sapphire ati hd 3870 ile çok yüksek fps değerlerinde kasmadan cok rahat oynanılan oyun. nvdia 8800 a girmiyorum bile. incelemelerde bu iki kartla tüm detaylar yüksek seviyede hiç takılmadan oynanıldığı yazıyor. ama anti aliasing bakımından nvidia çok daha kaliteli sonuç veriyor. bunun yanında oyundan tam zevk almak istiyorsanız en az çift çekirdek bir işlemciniz ve 1-2gb 800mhz ddr2 raminiz olması gerekiyor.

teknik detaylardan sonra oyuna gelecek olursak oyun bildiğimiz pop* havasında yapılmış sadece konsepti değiştirilmiş fakat gerek oynanış gerekse derin konusu bakımından son derece orjinal. oyunda altair adında karizmatik bir suikastçiyi canlandırıyoruz. altair selçuklu - haçlı savaşları zamanında gerek selçuklulardan gerek haçlılardan önemli kişilere suikast düzenleyerek onlara göre binlerce kişinin ölmesini engelliyor. karakterimiz karizmatik olduğu kadar da duygusal bıcağı sokup öldürdüğü her adamın başını kollarının arasına alıyor "böyle olması gerekiyordu bu herkesin iyiliği içindi" gibisinden konuşarak, raconunu konuşturup kurbanlarına büyük saygı gösteriyor.

suikast görevlerini yaparken görev veren eleman "oo altair sen mi geldin gel hele bir çay iç" edasıyla karşılaması çok yapmacık olmuş sonuçta suikast yapmak üzere görev almaya gidiyoruz biraz ciddiyet olmalı. bir de bizde öldürdüğümüz kişinin kanına bulayıp getirmemiz için verilen bir beyaz güvercin tüyü var. bu da sinderella'dan araklanmış gibi.

oyunda türk askerlerin son derece duru ve akıcı yeni türkçe konuşmasını geçtim, selçukluların bayrağı, türkiye cumhuriyetibayrağı olarak konulmuş ne alaka anlayamadım fakat selçuklu askerlerinin haçlılardan daha zor öldürülmesi hoş düşünülmüş bir detay (dönemin özellikleri göz önüne alındığında)

karakter kontrolleri ise tırmanma hoplayıp zıplama dışında kolay fakat fazla gerçekçi. üzerinize gelen iki tane askeri öldürmek için zamanlamanıza dikkat etmeniz ve çok hızlı olmanız gerekiyor.

kısacası assasin's creed farklı senaryosu üstün grafikleri ve yüksek oynanılabilirliği ile bu senenin en iyi oyunlarından biri olmaya aday bir oyun. prince of persia thief god of war gibi oyunları sevenler bu oyuna da büyük bir zevkle bağlanacaklardır.
    (dna, 28.04.2008 16:16)
  17. oyunun özeti: kes! kes! onu kes! bunu kes! kestin mi bunu? ha bunu da kes! bak kaçıyor şu, kos, onu da kes!....

adam gibi rpg yapmalılardı, daha duzgun, derin bir hikayesi olmalıydı bunun....
    (orochimaru, 29.04.2008 01:26 ~ 01.05.2008 02:28)
  18. geforce 7300 gs'in resmi olarak ebesini siken oyundur. maalesef oynanamıyor. oyun açılıyor fakat etraf o kadar blur oluyor ki, sanki her taraf binlerce hayaletle kaplı.
    (keyif pezevengi, 05.05.2008 22:36)
  19. şehir tasarımları inanılmaz olan oyundur. gerçekçilik canlılık adına bir şehirde olabilecek herşey oyuna katılmaya çalışılmış bunda da olabildiğince başarı sağlanmıştır.

ancak gelin görün ki benim gibi senelerdir adam gibi bir ortaçağ oyunu bekleyen belki de az sayıdaki insanı senaryo bazında hayal kırıklığına uğratmıştır.

bundan sonrası oyuna dair eleştirel kısımdır:

daha oyunun başında menüler girerken korkamaya başlayıp kahramanımızı modern ötesi bir hasta yatağında gördüğüm an beynimden vurulmuşa döndüğümü söylemeliyim. oyuna başlayıp biraz ilerledikçe midem bulanmaya o dna efektli menüler ve sakallı doktor ile sekreter kılıklı kadın doktorun suratını görmemek için bir an önce bitmesi için yalvarmaya başlayıp bitmediğini üstelik artarak devam ettiğini gördükçe de bırakmış olduğum oyundur. ne gerek vardır böyle bir konuya, ne anlamı vardır güzelim ortaçağ karanlık atmosferinin içine sıçmanın ? velhasıl bu modernizm hastalığı yüzünden ortaya bombok bir senaryo ve malesef üstün olabilecekken bir parçası -bence- eksik bir senaryo çıkmıştır.

ancak şehirleri görmek adına nefret ederek oynamaya devam ettim buna rağmen. ve hakikaten ömrü hayatımda görmediğim güzellikte şehir manzara vs atmosferi ile en azından ciğerimin soğuduğunu söylemeliyim.

zaten oyun da bunun üzerine kurulu olduğunu herşeyiyle bas bas bağırmaktadır. yani oyun bundan ibaret. şehirlerin güzelliği vs. çünkü her bir şehre giriş için aynı şeyin yapılmasından ( monkların arasına sızıp ana kapıdan geçme ) tutunuz da böylesine yetenekli bir assassin in eğilememesine kadar oyunu eksik kılan unsurların olduğunu görüyoruz. evet sanıyorum play station pad lerinin tuş sayısına yenik düşen assassinimiz eğilemiyor. o yüzden 1 metre duvarın önünde durduğunuzda karakteriniz ebeleniyor. bu saklanma problemine çözüm olarak şehrin muhtelif yerlerine konmuş saman yığınları ve isminin ne olduğunu bilmediğim bir takım odacıklar mevcut. ha bir de banklara oturabiliyorsunuz falan...bu durum da yaratılmış o özgür atmosferin içine etmeye başlıyor ve zaten görevlerin tekerrüre bağlaması bir sıkıntı iken katlanılamayan bir hal alan zorunluluklara dönüşüyor.

dövüşler için çok güzel yollar yaratılmış. gerçekçilik ön planda tutulmuş. eşanlı savunma ve saldırı sayesinde canlı akıcı ve keyif veren dövüş sahnelerine tanık olabiliyoruz. kılıcın ağırlığını ve kullanım zorluğunu bize yaşatmakta başarılı olduğunu söyleyebilirim.

velhasıl şehirde dolaşmanın, hemen hemen herşeye tırmanabilmenin verdiği keyif yaşanması gereken bir deneyim. ancak senaryosundaki modern unsurlarla ticari kaygıya kurban edildiğini düşünmekteyim.
    (panzerfaust, 24.05.2008 01:29)
  20. directx 10.1 sürümüyle çıkarılmış olan ancak nvidia firmasının 10.1 sürümünde ekran kartları bulunmamasından dolayı bu oyunun piyasasını ati'ye kaptırmamak için bin bir takla attığı ve sonunda da 10.1 sürümünü kaldırttığı bilgisayar oyunudur.

ubisoft'un oyun bitmeden korsancılara oyunu dağıttığı söylentileri yüzünden, çılgın bir reklam stratejisi komplosuyla karşı karşıya kalmıştır.
    (kevser söyler, 24.05.2008 03:33)
  21. türkçe seslendirmeleri gülmekten dibimin düşmesine sebep olmuştur..

herşeyden habersiz şehirde takılırken kurtarılmayı bekleyen bir masum görünce dayanamadım çektim kılıcımı kapat telefonu ecdadını sikerün diye bağırarak ilerlemeye başladım ama o da nesi!! eleman dikildi bana "nereye gidiyorsun" dedi.. noluyo lan dedim bi kendi kendime kılıcımı tam sokacaktım ki (adama değil kınına) saldırmaya karar verdim.. arkadaşlarını çağırdı hepsi üstüme çullanmaya başladı.. bir yandan kılıç sesleri bir yandan da "kime boyun eğmek istiyorsun" "gel burayaaa" sesleri eşliğinde saldırmayı sürdürüyordum ki "geber kafir" lafıyla iptal oldum..
    (sağ gösterip sağ vuran şaşkın boksör, 12.07.2008 00:15)
  22. her şey süper, her şey harika. şu ana kadar böyle bir şey görmemiştim gerçekten. size bir hafta boyunca muthiş bir keyif yaşatabilir. sonrası mı?

hep aynı minareler, aynı koşturmaca, aynı görevler... savaş sahnelerinin seyri tam bir keyif ama oynamak? savunma ve karşı atak ile çevrenizi sarmış 99999999 kişiyi öldürebilirsiniz. oysa prens öyle miydi?
    (hopeless, 12.07.2008 01:02)
  23. bir oyun ancak bu kadar tek-düze ve ancak bu kadar zevkli olabilirdi. bu dengesizliği nasıl kurabildiler bilmiyorum fakat ciddi bir şekilde oyun zevkli fakat aynı zamanda sıkıcı, yani kısaca garip birşey. bu arada unutmadan oyunu oynamaya başlayacak şahıslar inanılmaz bir son ile karşılaşacaklar. sırf o son için bile bu oyun oynanabilir. ayrıca ve ayrıca en önemli konuda oyunun yapımcısı, oyunun yapımcısı şahsım adıma konuşayım ezberlerimi bozdu. hem güzel hem zeki nasıl olunur bize bunu sundu. jade raymond'a bize böyle bir oyun sunduğu için teşekkürü bir borç biliyoruz efendim.
    (helim, 12.07.2008 02:48)
  24. bir suikast yaptıktan sonra bayan oyun. bu nedenle günde bir suikast yapa yapa oyunu bitirirseniz beyniniz yorulmaz. çünkü hep aynı şeyleri yapıyoruz. bir suikast görevi almadan önce şehirdeki görevleri yaparak bilgi toplamalıyız. bina tasarımların hep aynı olması, komboları öğrendikten sonra kolay gelen dövüşler, ortaçağ oyunu beklerken karşımıza çıkan saçma sapan senaryo, oyundan çıkmak için binbir takla atmak zorunda olmak... bunun gibi birçok sinirlendiren özelliğe sahip. oyunda yönettiğimiz karakterin; yaşı ilerlemiş, bilge görünümlü bir adam olmasını bekliyordum. altair gibi genç biri hoş olmamış. altair'in heryere tırmanabilmesi de saçma olmuş. insan biraz dengesini kaybedip düşer değil mi? zincirlerini kırsa neredeyse düz duvara tırmanacak. tüm bu kötü özelliklerini bir kenara bırakırsak son zamanlarda oynayabileceğiniz en iyi oyunlardan biri. ancak keşke böyle rezil bir senaryo olmasaydı.
    (capulcu, 04.08.2008 01:17 ~ 01.09.2008 18:55)
  25. en çok düşmanın üstüne kütükleri salma sahnesini beğendiğim oyundur. bitiren arkadaşların söylediğine göre 8 bölümmüş. ben daha 4 de sürünmekteyim vesselam.
    (orc, 10.10.2008 00:16)
 sayfa  / 2

© 1923 - 2010 itü sözlük (buraya numaratör koyduk yılı kendi artırıyor artık)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük duyurular  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil
havadis:  itü sözlük blog  ·  twitter  ·  friendfeed  ·  facebook