|
|
- taksimde çok can bir meyhaneydi hala açıkmı bilmiyorum
- ankara esatta 24 saat açık dönerciler zinciridir. allah sağlık para afiyet versin amin diye kullanmaktadır açılımını.. sabahlayan herkesin gözde mekanlarındandır.. bedava cacık da verir..
- (bkz: lahmacun)
- dikilitaş'ta bir adet dönerci olarak, erdek'te ise bir adet meyhane olarak hizmet veren mekanlardır. dönerci versiyonundan öğrendiğim kadarıyla da ismin açılımı
allah sağlık para afiyet versin amin dir.
- küçük ayasofya'da bir berber dükkanı. orta okul yıllarında açılımını çözmek için çok uğraşmıştık.
- türkiye'nin hemen her şehrinde bu isme sahip bir lokanta bulunabilir. ama nedense genelde salaş ve küçük lokantalar bu ismi kullanmaktadır...
- ankara esat'ta bulunan versiyonu bir zamanlar tek bir tükkan iken, ortakların kavga etmesiyle sanırsam 3 farklı restoran olarak ayrılmıştır, ama hepsinin adı aspava'dır. bu durumda bir seçim yapılmak durumunda kalınır ve sokak tarafındaki tercih edilir.
- açılımı "allah sağlık, para, afiyet versin amin" şeklinde olan genelde lokanta ismi olarak kullanılan sözcük
- 1980'li yıllarda nişantaşı'nda yaşayan neredeyse her çocuğun hayal dünyasına açılan bir kapı, önünde ve içinde saatlerini geçirdiği bir dükkandı aspava. hala yerinde mi bilemiyorum ama benim tüm çocukluğum bu kırtasiye oyuncakçı karışımı dükkanın önünde geçti diyebilirim. herşeyin en güzeli burada bulunurdu. ithal defterler, kaliteli pastel boyalar (bkz: mon ami) kalemler büyülerdi içeri girenleri. bir de çok fanastik kalem kutuları vardı. ilk care bears çıkartmaları mı da buradan almıştım ben. hey gidi günler heyy...
- ankara küçük esatta esat caddesinde yanyana 3 tane bulunmaktadır..24 saat açık olan bu restoranlarda sanırım androidler çalışmaktadır(ne zaman gitsem aynı garsonlar oluyor)
- ankarada küçükesat semtinde yanyana 3 adet bulunan ve çeşitli semtlere yayolmış halde olan 24 saat açık pideci
a-llah
s-ağlık
p-ara
a-fiyet
v-ersin
a-min
- gece hayatını tunalı da yaşayanların vazgeçilmez mekanı zannımca.
bir tane de değil ilginçtir ki yıldız aspava, püsür aspava şeklinde versiyonlara bürünmüşlerdir.
- sınırsız patates kızartması ve salata yiyip istediğiniz kadar çay ve cacık içebildiğiniz lezzetli dürümcü. tamamı ikramdır. yüzsüzlüğe vurmamak elde değildir.
- soslu soğanlı-soğansız dürüm, cacık, salata ve soslu kızarmış patatestir aspava. bar çıkışı nereye gidelim sorunsalının tek çözümüdür. arkasından çok saygılı garson abilerimizin ikramı olan uzun malbuş ve çay içilir. huzur içinde sıcacık yatağınızın yolu tutulur. ankarada bir kült haline gelmiştir. herkes aspavaya gider. otopark sorunu vardır sadece.
- gece acıkınca akılda bulunması gereken, o saatte ankara'da açık olan nadir mekanlardan biri,ayrıca soslu döner dürümü çok çok lezzettli olan lokanta...
- kilo artış sebebi, esat caddesinin güzide yeme içme merkezi.
- yemekten sonra marlboro ikram edilen bir mekan. sigara almaya vakit bulamayıp yemekten sonra canı sigara çeken bünyeler için hoş bir uygulama. garsonları da çok güler yüzlü idi.
|