geek olmaları muhtemel,hayattan ve insanlardan kendilerini soyutlayarak,kendi iç dünyalarında,değişik uğraşlarıyla vakit geçiren tiplerdir.
derler ki ben asosyal değilim,anti-sosyalim yani insan içine çıkmaktan çekinmiyorum sadece istemiyorum,bu sistemi yıkmak vs. gibi edebiyat parçalayarak özgüven eksikliklerini dolduracaklarını,çok düşük ihtimal de olsa msn'de sistem karşıtı görünerek kızları etkileyebilceklerini,hayali sevgililer edinebileceklerini düşünürler.halbuki koca göbeklerinden şeylerini bile göremezken,iki kelamı bir araya getiremezken,hangi dişi? diye sorası gelir insanın.
yapı olarak güçsüz yaradılışa sahiptirler,hayatlarında yedikleri küçük bir darbe özgüvenlerinin çökmesine,kendi boktan kozalarının içine hapsolmalarına neden olmuştur,sonsuza kadar hemde.çünkü bu hastalığın bir tedavisi yoktur,bazıları diyecektir ki;"dönemsel bir bunalım halide olabilir,bik bik",hayır! kati surette hayır! alakası yoktur,asosyallik insanın ruhunda oluşmuş derin bir kesik gibidir,hangi tedavi uygulanırsa uygulansın,yara izi lemniskat sembolü gibi ebedidir,olacaktır da.
asosyal bir tipin sosyal bir kişi gibi görünmesi ise daha da beter bir durumdur,insanda tahammül edilemeyen bir istifra isteği uyandırır.çünkü,asosyal insan,iletişim kurmayı bilmediğinden,kendince iyi gördüğü özelliklerini sergileyerek/sergilemeye çalışarak,arkadaş grubu içinde bilgiç ve "ben bu dünyayı siklemiyorum ve hepinizden daha fazla şey biliyorum" havası takınarak sosyal döngü içinde kendine bir yer edinmeye belki de grupta hoş bulduğu bir hatunu etkilemeye çalışır.tabii ki başarısız olur,sen onca sene çizgi roman,magic kartı,frp,bilgisayar gibi asosyal uğraşları obsesyon derecesinde hobi edin/sergile,dvd koleksiyonunun başında göt-göbek büyüt sonra da ortamların kralı olacağım,alemin en güzel kızını yatağa atacağım gibi ütopik hayallerin peşine düş!olmaz be canım olmaz,onu baştan düşünecektin örneğin;dvd aldığın dükkanda ki hatuna göz ucuylada olsa erkek gibi bakarak,bir iki laf ederek başlayacaktın bu işe,belki o zaman bir şansın olabilirdi!ama yok,bu saatten sonra çok zor be canım,sen en iyisi git,ergen arkadaşlarınla çizgiroman takası falan yap ya da ne biliyim,star wars figürü falan biriktir.
düzeltme;asosyallik cinsiyetle alakalı bir olay olmayıp bu tiplerin dişi varyasyonları da aynı özellikleri taşımaktadırlar,dişi asosyallerin sinefil olmaları büyük olasılıktır,kendilerini filmlerde ki aşkları bulacaklarına inandırmış,tyler durden gibi libidosu yüksek seksi karakterlerle,yatağa girme hayalleri kurararak mastürbasyon yaparlar,erkeklerden daha duygusal olduklarından mütevellit bir hayal ve fantazi dünyasında yaşarlar,en yakın arkadaşları gerçek dünyada kendilerinin yakınından bile geçmek istemeyecek türden film ve roman karakterleridir.