aramıza katılmış, girileriyle itü'yü şenlendirmesini beklediğim, her daim varlığı ve girileriyle yüzümü güldürmüş ve güldürecek olan şahsiyet. nickinin insanı.
peşine takılıp kutuplarda yaşamayı düşündüğüm, tüm zırlamalarına rağmen iyi niyeti ile sonuna kadar çekebileceğim, bana sonsuz sabrı ile katlanan kaliteli sözlük yazarı. girilerinden aha işte tarz budur dedirten manyak şey.
nickini okuduğumda yüzümü gülümseten yazar. kesinlikle yaratıcı. parti marti de kurar bu.
(bkz: asosyal demokrat halkçı parti). evde tek başına iktidar.
başlık: islam (bkz: @1468104) içerdiği kimi düşünceleri görünce, neden bazı islamcıların terör yanlısı ya da köktendinci olduğunu anlamamızı sağlayan din...
başlık: kabe (bkz: @1463796) müslümanların kutsal olarak görüp, inançlarını materyalize ettikleri yer...
başlık: ezan (bkz: @1494052) ...günümüzde ise sadece bir toplumsal beyin yıkama doktrini olarak göze çarpar...
...
istiklal marşı baz alınacak olursa; yurdumuz modernlikten nasibini alamayan ilericilik karşıtı bir düzende olmalıdır, her şey dine göre şekilenmelidir, teokratik bir yönetim sergilenmelidir. insanlar ancak böyle gaza getirilebilmişse, öyle birleştirilebilmişse anca ve o dönemde güzel, oturaklı, adam gibi şiir yazılamadıysa ne yapılsın?
(bu noktada yazarın notu: (bkz: tck 301) )
...
islam gelip de türk kültürünü kirlettiyse, bozduysa ve baskıyla değiştirdiyse; burada ne istiklal marşı'na bağlanmak, ne de ezansız türklük olmaz demek manalıdır.
başlık: allah (bkz: @1492570) sadist tanrı imgesidir...
gerçekten iyi bir yazardır. seversiniz veya sevmezsiniz o ayrı...
bir şeyleri uydurmaz, sadece yazar. zaten art niyeti de yoktur. eskiden insanlar ne der diye düşünmekten görüşlerini belirtemezken, kendim gibi kötü birine çevirmişimdir, sivri dilli bol eksilenen olmuştur. ama sevenleri boldur.
çoğunuz bir tane girilerin çok güzel mesajıyla kendini bir şey zannetmeye başlarken b-i-z teşekkür eder bahsini açmadan sakin sakin yazarız.
işte onun sizden farkı da budur.
dini mantıksız bulup eleştirmek, yediğiniz yemeği beğenmeyip eleştirmek gibi. hele türkiye gibi zoraki islam dayatmalarının, islam fanatiklerinin olduğu ülkelerde...
o nedenle ne seri oeehh verenler ne de saldırmaya çalışanlar yıldıramayacaktır. öyle ki aldığımız eksilere bakıp kimin girisi daha güzeli tartışabiliyorsak... çok da başlığını kirletmeniz fark etmez...
gerçekten kötü bir yazardır. seversiniz veya sevmezsiniz o ayrı...
bir şeyleri uydurur, kaynağı kıçıdır. zaten art niyeti de vardır. eskiden insanlar ne der diye düşünmekten görüşlerini belirtemezken, kendisi gibi biri tarafından kötü birine çevrilmiştir, kutsal değerlere hakaret ederek orgazm olan biridir.
çoğumuz bir tane girimizin çok güzel mesajı almasıyla kendimizi bir şey zannetmeye başlarken
o-n-l-a-r teşekkür eder bahsini açmadan kutsal değerlere hakaret ederiz.
işte onun bizden farkı da budur.
inanmadığı dini kendine hasım ilan edip eleştirmek, bizim o nu muhatap almamız gibidir. hele türkiye gibi demokrasiyi kendi çıkarları icin kullanan, islam düşmanlarının olduğu ülkelerde...
o nedenle ne seri oeehh verenler ne de saldırmaya çalışanlar yıldıramayacaktır, seri ayar almaya devam edecektir. öyle ki aldığınız ayarlara bakıp ulan ayarmatik oldu iyice diyeceksiniz... bu başlığa yazmak klavye israfıdır nasıl olsa...
kendisi ile mor panjurlu bir igloo hayalleri kurduğum yazar. kolektivist kedi koleksiyoncusunun kedileri (kendisi çok üşüyencan olduğunu gelemeyeceğini söyleyip son anda ekmiştir) ve penguenlerle kutuplarda bir ömür mutlu mesut yaşayacağızdır. en azında karşı düşünceye tahammülsüz her şeyi tek renk görmek isteyen tehlikenin farkına varmayı bırakın ta kendisi olan canlı türlerinden kilometrelerce uzakta....
en sevilen eserleri -ki bunlar salt bilgi içerikli olsa bile- her gün istisnasız eksilenen *, sevilen bir girisi olmasına tahammül edilemeyen yazar. buna rağmen kendisi bu eksilemecenin bir orgazm etkisi yaratmadığını bilecek kadar sakin kalıp aynı şekilde karşılık vermemektedir.
(bkz: @1495813) numarali girimde gerçekten kötü bir yazar olduğunu söylemiştim, öncelikle özür diliyorum kendisinden, meczup* birine kötü bir yazarsın sen demek, don kişot un yeldeğirmenlerine saldırması gibidir.
üzgünüm gerçekten kaynak olarak kıçını göstermiştim, bu kadar derin(!) yazan bir yazarın kaynağı kıçı olamaz, hatırlar mısınız bilmem sokaklarda deliler vardır mahallenin ağır abileri bunları fişekler şuraya buraya saldır diye işte bu yazarında abileri var. tekrar özür dilerim ağır abilerine kıç dediğim için.
özür dilerim onun teşekkür ettiği mesajlara verdiği akıl almaz tevazuyla dalga geçtiğim için. düşünebiliyor musunuz o ağır abilerinin popohlamaları karşısında vakarını koruyor, onlara saygı gösteriyor, yetmez mi, çok özür dilerim.
ne demişim okudunuz mu? "inanmadığı dini kendine hasım ilan edip eleştirmek", bakınız 1. paragraf. zarf atıyor bize 40 akıllı çıkartamadıkya yazıklar olsun bize. özür dilerim o attığın taşı hala çıkartamadık kuyudan.
klavyem sana feda olsun, klavyemin tuşlarına dokunan parmaklarım helal olsun. you are my hero, dude.
burada ne siz varsınız ne de biz.
abilerin ve onların hasmı.
islam'la, kabe'yle, kuran'la, akif'le ve islami değerlerle sorunları olan,
herşeye rağmen türkçe ezan'ı isteyen,
aleviliği "ali sevdasından" çıkartıp "alevden gelen" yapan,
yazar.
aşağılamalara, laf atmalara, din düşmanı şeklinde nitelendirilmelere rağmen dogmatik düşüncelere karşı gerçekleri savunmaya,anlatmaya devam eden, sürekli takip ettiğim, tanımasam bile çok sevdiğim nesildaşım.
ona kutsal değerlere laf atıyor diyenlerin, tek kutsalın kendi kutsalları olmadığını hatırlamaları gerekmektedir.
kendisiyle ne zamandır konuştuğumu bilmiyorum. 7.5 aya tekabül etmesi lazım ortalama. yarım yıldan fazla... ve yaklaşık olarak her gün 3 saat msn konuşması... iki ayda 5 msn arşivi olacak kadar... gtalklar, sözlük mesajlaşmaları, evden açılmayan msnlerdeki konuşmalar haricinde... konuştuğum bu kadar. sanırım son dönemde en çok konuştuğum insan kendileri, sevgilimden, annemden falan daha fazla. o nedenledir ki; hazır kendisi okuyamaz ve niye yazdın ki öyle diyemezken avukatlık taslamak isterim.
7.5 aydır okuduğu ve güzel bulduğu her giriyi, kızdığı her giri bilen biri olarak ( abarttım %80 ini diyelim) ben bu adamın tek bir sefer seri eksi verdiğini görmedim... göreceğimi de sanmıyorum, sanmak değil eminim bile.. kendisi şu anda ne mi yapıyor? iş yerinden çıkmış evine doğru yol almakla meşgul. ha tabi bazıları kendileri gibi seri eksi veren ibne zannedebilir onu... ama biz buna kıçımızla gülüyoruz...
çoğunuzdan daha adil ve dilden bir o kadar haberdar olan ve üşengeçlik kat sayısı normal insanın 3 katı olan bir adamın sıkıcı bir yazarın 4 girisini okumaya dahi ard arda tahammül edemeyeceğini bildiğimden şunu söylüyorum...
statüsünü düşünen lavuklardan daha iyi görüşlerini ifade eder... derdi yoktur ne de olsa... bazıları rüyasında kıçından seri eksi verdiğini düşünseler de...
az sayıda da olsa hakaret içerdiğini düşündüğüm bir kaç girisine rastladım. ancak bu başlık altında örnek olarak verilenlerden pek azı bence hakaret kapsamına giriyor. hz. muhammed'in sübyancılığı desteklediğini iddia eden ve sübyancı olduğunu (bence) ima eden bir girisi var mesela. bir müslümanı rencide edebilecek sözler bunlar, kabul ediyorum. ancak bu iddiayı bir hakaret olarak ortaya atıp bırakmıyor sadece. kuran'dan yaptığı alıntılarla, hadislerle da bu iddiasını desteklemeye çalışıyor. muhammed'in hz. ayşe ile kaç yaşında evlendiği ve gerdeğe girdiği tartışması bazıları konuşmaktan hoşlanmasa da üstünde durulabilecek bir konu. yani bu noktada bile davranışını tasvip etmesem dahi kendince tutarlı ve dayanağa sahip bir davranış sergiliyor.
bunun dışında kuran'ın allah'ın sözlerini içermediği, islam dininin hak din olmadığı ve hz. muhammed'in bunları kendisinin uydurduğu ve derlediği iddiası var. her ne kadar bu iddialar bir müslüman için kabul edilemez iddialar da olsa asla hakaret değildirler. çok sayıda insan bir dine inanıyor diye o dinin gerçek olmadığı iddiası dile getirilemez diye bir şey yoktur. budistlerin, mecusîlerin, ateistlerin ve diğer tüm semavî dinlerin dışında kalan insanların yanlış ve yalan bir dine inandığını kabul ediyorken kişinin kendi dini için "yalan ve yanlıştır." iddiasını hakaret olarak kabul etmesi tutarsız oluyor.
şimdi, yüzeysel bir kategorizasyon yaparsak eğer (ki derinlemesine de yaparım isteyene), iki türlü insan güruhu vardır:
birincisi: toplumun bildik normlarından memnun, dinin yolunda gidildiğinde düzenin huzurun kalıcı olacağını, her türlü adalete bu yolla ulaşacağını düşünen insanlar ki bunlar ahlak zabıtaları olarak bilinir. kendi kutsal değerlerine saldırılmasını istemezler ama hindulara "ineğe tapıyolar la kendini bilmezler" diye saldırırlar veya diğer inançtakilere ya da inancı olmayanlara... bu kendi yaptıkları davranışın onlara yapılmasını kesinlikle istemezler. kendi düşüncelerini asla sorgulamazlar, dogmatik tanımına ne kadar ayar verilmeye çalışılsa da, bu insanların mevcut düzen üzerinden bir kurtuluş beklemeleri, dini sorgulamadan kabullenmiş yaşayış biçimleri onların dogmatik olduğunu göstermez de neyi gösterir? en kapalı insanlar bu insanlar değil midir? bu insanlara farklı bir şeyi nasıl gösterebilirsiniz?
o yüzden kendilerinin doğru olduklarına o kadar emindirler ki karşı tarafa da o güvenle saldırırlar ve de karşı tarafın değerlerine...
ikincisi: birinci grubun ahlak anlayışından farklı bir ahlak anlayışı içerisinde olan (ki birinci grup farklı ahlak anlayışı olabilme ihtimalini bile kabul edemediğinden bu anlayışa "ahlaksızlık" der), daha adil ve insancıl yaşam şartlarına mevcut düzen yoluyla gidilemeyeceğini, farklı yollar denenmesi gerektiğini düşünen insanlar. normların dışında olduklarından, toplum onları kendi içlerindeki çatışmalardan çok daha fazla dışarı iter. kendi değerleri en çok saldırıya uğramış insanlardır. bunların da sadece belli bulguları ya da bilgi düzenlemelerini söylemeleri bile saldırı anlaşılır. çünkü karşı taraf sorgulama özelliğinden yoksun olduğu için karşı taraftadır. bu kategorideki insanlar uzaydan gelmemiştir, birinci kategorideki insanların içinden ya da onların içinden çıkan insanların içinden çıkmışlardır.
hiç bir cami çıkışında "ibadet mi ediyonuz lan siz, utanmıyonuz mu al sana sopa" diye toplanmaz ateistler. ama her ramazan ayında yerlerde sürüklenir içki kullanan gençler, bırakın, satan yerler taşlanır, "allahsızlar" öngörüsüyle 37 kişi yakılır.
kendi görüşüne karşı olan görüşlere "antidemokratik" demek için demokrasi adını ezberleyen 1. kategoriye selam ederim.
girilerini eksilemekten yorulduğum yazar. ama o hala islam'a, peygamberimize, atalarımıza ve sair mukaddesata dil uzatmaktan yorulmadı. biraz soluklanmasını rica ediyorum.