genel kültüre çok önem verirler, otoriterdirler, tatlı yiyecekleri çok severler fakat fazla yiyemezler*, konuşurken bölünmeyi kesinlikle sevmezler, yeni bir elbise alırken güzel durdumu sorusuna sırf güzel cevabı verirseniz beğenmezler; şahane, harika, muhteşem oldun gözlerimi senden alamıyom demeniz gerekir, falan...
ne kadar büyürlerse büyüsünler bazen küük bir kız ( yada oyun isteyen kedi gibi) basit ve masum eğlencelerle hem kendilerini hem etraflarını eğlendirirler.
bu özelliklerinin iyiliği kadar, at gözlüklü karakterleri ve zorbalıkları bir o kadar kötüdür.
akrep burcu erkeğiyle asla yan yana gelmemesi gereken kadındır.ömür billah kavga edip,gıcık oluşurlar.fakat sonunda ezilen,tükenen taraf hep akrep erkeğidir zira aslanın siniri çabuk geçer fakat pis akrep kincidir,ha bire kendini yer.
(bkz: vallahi billahi doğru söylüyorum)
aslan burcu kadını espirilidir.
gülmeyi ve güldürmeyi bilir. orman kralı aslanlar düşünüldüğünde bu özelliği bir çelişki olabilir. çünkü bir aslan orman ahalisi için hiç de komik değil aksine ürperticidir.
en zirvede olmak için çabalarlar. sıradan işler ilgilerini çekmez. gerek dikkat çekmek için gerekse kendini tatmin etmek için çevrelerindeki insanlardan farklı olmaya çalışırlar. aslında bu duygularıyla bile farklıdırlar. eğlenceye düşkündürler. eğlence hayatı için bir çok şeyden vazgeçebilirler. her ne kadar duyguları onlar için çok önemli olsa da aynı zamanda mantıklarıyla hareket ederler. duygularına kapılıp gitmezler. gerektiği yerde gerektiği zaman kendisini üzen olay veya kişileri hayatlarından bir anda silip atarlar.
sevgilisinin yanında rahat olmalıdır. eğer hareketleri kısıtlanır, konuşurken dinlenilmediğini anlarsa işte o zaman tam bir aslan gibi kükreyebilir. *
bazen despot ve kırıcı olsa da etrafındakiler onun kendilerini koşulsuz ve çok derinden sevdiğini bildikleri için ses çıkarmazlar.
bu burç böyledir,salak değildir ama içi her zaman saf kalır,saftır,kin olgusuyla yakından uzaktan alakaları yoktur.
mükemmel bir dosttur.
gurur olaylarının pokunu çıkarmıştır.bu da salaklığıdır.
bir erkek ya aslan kadınına göredir,ya değildir.ortası yoktur.genel olarak onları etkileyen tipler bellidir.her zaman en güçlüyü ve en güven veren erkeği aradığı görülmüştür.
çocuksu bir neşesi vardır,pozitiftir.
çok dişi de olur çok masum da.esprilidir,hayata gülmeyi sever,kendiyle dalga geçer.
uyum onlar için çok önemlidir.hır gür sevmezler,her şey rayında gitsin isterler.bu yüzden çok toleranslıdırlar.bir sürü insanı,hatta sevgililerinin saçmalıklarını bile çekerler ama bu bir yere kadardır ve kendilerinin gerçekten verici ve iyi kalpli bir insan olduğunu düşündüklerinden olsa gerek bu tolerans sömürülürse çok fena kızarlar.bir daha yüzünüze bakmayacak kadar üzülebilirler.çok cesurdur,damar kararlar alabilir.
konuşmasının bölünmesi veya konuşurken dinlenmediğini anlaması ilginç bir şekilde bu kadınların çoğunda ani sinir krizlerine neden olmaktadır.çok acaip.
inatçıdırlar. çok duygusaldırlar. saçlarıyla ilgili takıntıları vardır ve saçlarına dokunulmasından hiç hoşlanmazlar. aşık olunca fazla sahiplendikleri için olsa gerek çekilmez olurlar. bide güzel kadınlar bu burçtan çıkar. nerdenmi biliyorum, kendimden biliyorum tabii ki.
bir ikizler burcu erkeği olarak geçen gün eline dokundum "napıyosun lan sen" diye çıkıştı. "napıyorum?" dedim. "yeni oje sürdüm sıçtın ağzına" dedi. özür diledim. oje sürünce ellerine dokunulmasına uyuz olur yani açıkçası aslan burcu kadınları. bi de sabah jöle sürmüş dikmiş saçları. elledim kirpi gibiydi. bu şekilde gider özellikleri.
her şeyi harika yapabilen ama verilen gaz, herşeyi en iyi yapabildiğine inancı yüzünden çok hayal kırıklıklarına uğrarlar. bu kadına yanaşmak içn temkinli olmak gerekir zira genelde ne istediklerini bilirler, sizden talep ettikleri çoğunluk maddi değil manevidir. yeterince ilgi gösteremeyecek, aldatmayı düşünecek, ona kendini iyi hissettiremeyecekseniz hiç bir ilişkiye başlamayın derim. çünkü ne istediklerini bilirler, hep karşısındaki için bir ve tek olmaktır tüm arzuları. bu yüzden aldatılmaya gelemezler. ve bu yüzden sürekli ilgi isterler. karşılarındaki adam da artı bir değer koyamayacaksa ilişkiye çok uzatmasın çünkü çoğu aslan kadını tek başına ayakta durmayı bilir ve arkasına bile bakmadan yürüyüp gitmekten de korkmazlar.
mükemmel olmasalarda onlara baktığınızda dünyanın en güzel kadını ile karşı karşıya gibi hissedersiniz.. bunun sırrı bakışlarındadır (aynada gördüm ordan biliyorum).
ayrıca azıcık kendini beğenmişlerdir (azıcık canım(!)).
dik kafalı ve inatçı oldukları bir gerçektir. erkeğe yaptıramayacakları şey yok gibidir.
diğer burçlardan olan kadınlardan **** bir farkı olmayan kadındır. bu açıdan bakarsak dünyada 12 türlü kadın vardır ve bu düşünce insana biraz saçma geliyor.
aslan burcu kadını yalandan nefret eder. kendisi çok mert olduğu için karşısındakinden de aynı şeyi bekler. aslan burcu kadını çoğu zaman rol yapar. sakın yalancı bir tip olduğunu zannetmeyin. o hayatı bir tiyatro gibi kabul eder ve kendiside iyi bir sanatçıdır. özellikle neşeli olduğu zaman en küçük olayı bile bambaşka şekilde anlatır, sizi adeta büyüler. çok sağlam olurlar aldatmazlar ama ağzınıza sıçabilecek bir karaktere sahiptirler çok güçlü olmalarının nedeni isteklerindeki sabitlilik ve düzen duygusudur. hayallerindeki ilişki resmini tamamlarlarsa onlardan mutlusu yoktur. ancak eksik kalan yerler için etrafındakilerin çok toleranslı olmaları gerekir. ayrıca;
ikizler ve akrep erkeğiyle süper arkadaş olan,
koç ve terazi erkeklerine dayanamayıp aşık olan,
boğadan müthiş elektrik alıp sonradan kanlı bıçaklı veya süper arkadaş olan,
balık erkeğinin duygusallığına tutulan,
yayın enerjisine hayran olup bir süre sonra yorulan,
güneş burcu insanı olduğu için, girdiği her ortamda güneş gibi parlayan kadınlardır. bir aslan burcu kadını güzel veya çirkin olabilir, ama bu özelliği bile onun çekiciliğinden birşey kaybettirmez. o girdiği her ortamda istisnasız tüm bakışları üzerine çekecektir. kendini beğenmişliği, ukalalığının yanı sıra tuhaf bir şekilde utangaçtır. çok yakından tanıyanlar aslında onun göründüğü kadar - hatta hiç - utangaç olmadığını anlayabilir.
kendilerine olan güvenleri son derece gelişmiştir. şayet; eğer bir adım atıyorsa geri adım atmayacak kadar inatçı, adımlarını ileriye taşıyacak kadar da sebatlıdır. saygı onun için sevgiden önce gelir. bunun için ilişkilerinde saygıya çok önem verir. şayet saygısını yitirirse sevgisini de koruyamaz.
dıştan son derece kibirli görünür. hemen hemen tüm aslan kadınlarının en belirgin ortak özellikleri, saçları ve gözleridir. saçları aslan yelesini andırırken, gözleri ise kedilere benzer.
kolay sinirlenen bir yapıları olsa bile öfkeleri çabuk geçer. şayet seviyorsa, hiç sinirlenmeyen kadınlardır. yalana, riyakarlığa, aldatılmaya asla gelemezler. hayatınızdaki üçüncü kişi olma fikri bile onları çıldırtmaya yeter. son derece gururlarına düşkündürler. sert duruşlarına rağmen olup olmadık şeylere alınabilme özellikleri mevcuttur.
ama gururları bir kere kırılmaya görsün, işte o zaman size ne kadar değer verdiği, sizi ne kadar sevdiği önemsizleşir. birden kapının önünde buluverirsiniz kendinizi. bu kararı çok zor verse bile, kararından geri dönmeyecek kadar da hassastır. sadakat onlar için çok önemlidir.
özgürlüklerine son derece düşkündürler. kısıtlanmaya, - kendileri kıskanç bile olsa - kıskanılmaya gelemezler. sadece sevdiklerini kıskanırlar. ama bu kıskançlık, kısıtlama boyutuna ulaşmaz. zira kendilerine yapılmasını istemediği şeyleri, başkalarına yapmazlar.
çoğunlukla kötü gün dostudur. insanlara hayatlarını nasıl yaşamaları gerektiği konusunda ahkam kesmeye bayılırlar. şaşırtıcı olan şey, başkalarının hayatlarını bu kadar güzel yöneten birinin kendi hayatında sürekli mola verip ne yapacağını bilememesidir.
hayatında verdiği bu molalar, onun yeniden yapılanma sürecidir. bu zamanlarında yanına kimseyi yaklaştırmaz. normal zamanlarda bile, onun tüm dostlarından sakladığı, kendine has bir gizli bahçesi vardır zaten.
yükseleni hava veya ateş olanların aslan burcu özellikleri daha belirgin olurken, toprak ve su gruplarında bu etki azalır.
ayrıca en sevmedikleri burç balık olup, onlardan bahsederken alık demeyi tercih ederler.*
müthiş alıngan olabilirler. erkekleri de yerine göre alınabilmekle beraber aslan hatunlarının alınganlığıyla sanırım diğer kadınlar pek yarışamazlar.
bunun bir sebebi, aslan burcu insanlarının müthiş dürüst, saf-iyi niyetli, adaletli ve temiz olmasıdır. evet gerçekten bu insanlardan fesat bir düşünce, hinlik veya başka bir düşünce bekleyemezsiniz. hatta öyle ileri gidebilirler ki kendi tanıdığı insanlara güvendikleri için de onların şakalarına bazen şaka gözüyle bakamayıp alınganlık gösterebilirler. işte sorun burada başlar. size gayet güveniyordur bu kadın ve can kulağıyla dinlemektedir. aklından sadece ağzınızdan gerçek, güvenilir ve dürüst laflar çıkaracağını geçirmektedir. bilinçaltı öyle çalışır. siz orada; örneğin, küçük parmaklara sahip olan bu kadının iyi niyetle söyleyeceği "zahmet etmeseydin ya, ben karıştırırdım çayımı" sözüne karşılık iğrenç bir espiri ile "ehue sen şimdi beceremezsin diye ben karıştırdım" derseniz cidden yüzü asılıp öylece bozum bozum bozulmuş bir şekilde susup kalabilir. bu yüzden sayın aslan burcu kadınına dikkat edin, kalbini kırmayın.