1) bazı kupaların üzerinde porselene resmedilmiş aslan resmi vardır,alır burcunuzun özelliklerini okur sevinirsiniz.ha ama o çok güçlü tasvir edilen bünyeniz o bardak çatlak falan çıkmışsa geri götürüp değiştirmeye üşenir.hem kazık yemiş hem de aldatılmışsınızdır artık.
2) burcu adlı arkadaşınıza gaz vermek için söyleyebileceğiniz söz öbeğidir.
güneşin zodyakta yönetici gezegeni olduğu tek burçtur.eee boşuna değil aslan burçlarının ilgi odağı olmak istemeleri,bütün gezegenler de güneşin etrafında döner.aslan ormanın kralı,güneş de gezegenlerin aydınlatıcısıdır.
bugüne kadar (ormandaki krallığım süresince) her daim herkese eşit olmaya çalıştım bir ceylan yediysem, sebat ettim bir de karga yedim, hep dengeyi sağlamaya çalıştım. gel gelelim hükümdarlığımın ikinci senesinde ani gıpraşmalar, titremeler hasıl oldu kaslı bedenime.
hemen çağırdım ordan ormanda ne kadar bilgin, t.şaklı mahlukat varsa tilkisinden, kaplumbağasına ve hatta şirin baba'sına gargamel'ine kadar. böyleyken böyleydi, öyleydi falan derken biz baktık bu titremeler falan artıyor, ben iyiden iyiye geceleri ormanda hep ay ışığının flashbang gibi üzerime patladığı yerlerde duruyorum, pozlar yapıyorum falan.
sonra bu bizim mahlukatlar konsorsiyumu dedi ki;
"kralım, aslan kralım güneş!" dediler.
"ee mk? güneş? evet nedir? ısı kaynağı hayatın tadı!" şeklinde gürledim.
bunlar bir adım çekildiler. şirin baba daha çok adım attı tabi. biraz kaplumbağanın bir adım geriye gitmesini bekledik. sonra devam ettiler:
"güneş zodyak'a yönetici gezegen olmuş sizin haliniz bundandır" dediler. durdum, derin bir nefesi ecnebilerini nostril dediği bölgeme nüfuz ettirdim ve:
"vay be mk" şeklinde serzendim.
o gün güneş batarken, ben ormandaki eğitim müfredatını değiştirmekle meşguldüm. güneş aslında bir gezegendi ve zodyak diye bir hadise vardı. güneşe yıldız diyenler şüphesiz ki burçlardan bihaberdi.
gerindim, bugün yediğim gargamel ve şirin baba'nın bende çokça gaz yaptığını düşünürken uykuya daldım.
benim de üyesi olduğum; lakin kendime yakıştıramadığım burç. nerde o astroloji kitaplarında anlatılan doğuştan lider, öne çıkmak isteyen, ateşli insan, nerde "yaa, hallederiz." havasında, kendi köşesinde sakin sakin oturan ben.
benimde dahil olduğum eli açık,yaratıcı,örgütleyici,yüce gönüllü,lider ruhlu,fedakar,üstün,neşeli insanlar grubu.
kendilerini beğendiklerini söylemiş miydim?
bugüne dek karşılaştığım, tanıdığım duyduğum verilere dayanarak ve bu burcun özelliklerinin de buna imkan tanımasına güvenerek diyorum ki doğuştan rock müziğe eğilimi olan burçtur.
öyle ki annem* bütün özelliklerini taşıyan bir kişi olarak az önce ben kanalları öyle çeviriken televizyonda rock n coke geçince ve kendisi ogün sanlısoy'un müziğini duyunca içerden "oğlum kalsın ya ortalıktaki bir yığın zıvıtık müzik olacağına bu olsun, bak ne güzel müzik, aç sesini, komşular da dinlesin!" demiştir. bunun üzerinden de bir dakika geçtikten sonra mutfaktan gelmiş ve koltukta oturup ayaklarıyla ritim tutarak şarkıyı sonuna kadar dinlemiştir.
kendisi ayrıca sadece türk sanat müziği ve rock müzik sever. duyunca "kalsın, sesini aç" der.
..
şu anda soğan doğrarken "sen gel hele gel kendine gel" diye mırıldanmakta...
ek: bahsettiğim şarkıcının hakkındaki başlığı açan kişi de aslan burcu erkeği kişisidir. bakınızı verirken farkında değildim bunun. selam ederim efendim.
biraz dengesiz bir burctur.ama yeterli gazı aldığı vakit 1000 kişilik orc ordusunu karşısında görüp dalan paladin gibi mantıksız bir hareketi mevcuttur.normalde asırı gururlu olan bu insanlara fazla kaçarsa gaz kendilerini dünyaki en büyük adam sayarlar.
(bkz: kendimden biliyorum)
bir şeyi yapmayı, o işte başarılı olmayı istiyorlarsa o işin en uzmanı olur çıkarlar, öyle bir noktaya getirirler ki çalışmalarını herkesin üstadı oluverirler. ancak canı istemiyorsa kılını bile kımıldatmayan bir burçtur.
(bkz: evet ben)
aslan burcunun liderlik özelliği diğer burçlardan en fazla ayırt edici olanıdır. yönetmeyi ve sorumluluk almayı sever. (kendimden biliyorum ve burcumu seviyorum.)
insanlar tarafından yapılan hataları kolay kolay affetmeyen bir burçtur ayrıca. onlara göre hata yapmak bir zayıflık hatayı yapan kişi daima suçludur bu hata sadece ona göre bir hata bile olsa diğer insanların ne düşündüğü onun çokda umrunda değildir
kendi burcunun olumsuz olarak görülen özelliklerini anlatırken bile kendinden bahsetmenin/bahsedilemesinin verdiği mutluluğu gizleyemeyen, ışıklar altında pek bir keyifli olan burç insanı. ve evet ben de bir aslanım.