belki ilginizi çeker
  1. · kamil kılıç
  2. · iski
  3. · cumhurbaşkanı sezer in kuraklığa etkisi
  4. · sular bugün gelir mi
  5. · yaşar sevim
  6. · belediye iktisadi teşebbüsü
  7. · eski
  8. · ankara da su kesintisi
  9. · banyo yaparken suların kesilmesi
  10. · annenin atmadım dediği şeyi kesin atmış olması
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · insanın hayatına sıçan şeyler
  2. · domuz gribi
  3. · 2012
  4. · bakire kız ile evlenmenin verdiği huzur
  5. · yeşim salkım
  6. · sözlük yazarlarının itirafları
  7. · aylin aslım
  8. · kötü sesli birinin şarkı söylemesi
  9. · kız arkadaşın 15k ya 8 tane 20si olan adam bulması

aski  

1. ks. ankara su ve kanalizasyon idaresi
    (srce, 20.11.2004 00:47)
  2. baş harfi "a" ile başlayan bir çok ilin su ve kanalizasyon idaresine ait kısaltmadır. adana, ankara....
    (çeyrek asır, 31.03.2007 01:16)
  3. arayan herkese tedaş'ın çalışması nedeniyle su kesintisi yapıldığını, akşam saatlerinde suyun verileceğini bildiren ve bildirdiği saatte de suyumuzu veren kurum. ampul partisinin 1. parti çıktığı mamak/şafaktepe bölgesinde de suları kesen kurum aynı zamanda. fazla da abartmamak lazım. ayrıca hayatımda ilk kez melih gökçek'i savunuyorum. hayır hiç iyi hissetmiyorum kendimi. (bkz: beni yalnız bırakın)
    (dying brokenhearted, 26.07.2007 23:20 ~ 23:21)
  4. yaklaşık 72 saattir suların kesin olması sebebiyle ulaşmaya çalıştığım ancak karşımda hiçbir muhattap bulamadığım kurum. ne ilçelerde ne de merkezde hiç kimse telefona bakmıyor. 31 temmuz saat 17:30 dan beri kesik olan suların ne zaman geleceği konusunda bilgi almak imkansız. ancak tüm bunlara rağmen i.melih gökçek televizyonlarda "ankara'nın her yerine su dağılımı eşit yapılıyor" diyebiliyor. biz bi taraflarımızdan uyduruyoruz su yok diye zaten halbuki güldür güldür su akıyo musluklardan. bizim tek derdimiz belediyeye kıllık yapmak, uyuz etmek olduğu için arayıp duruyoruz öyle.

edit: 185'i hiç aramayın saatlerce gülpembe dinletiyolar
    (dying brokenhearted, 03.08.2007 16:57 ~ 17:00)
  5. genel müdür yardımcısı bülent torun yaptığı açıklama ankaralıların içini pek rahatlatmıştır cidden. şöyle demiş kendileri "su verildiğinde borunun içindeki hava suyun önünden ilerler gider, bu havayı dışarı atmamız gerekiyor. onu da bundan sonra emniyetli biçimde yapacağımızı tahmin ediyorum" yeni gelmiş akıllaına demek ki. aferin
    (dying brokenhearted, 07.08.2007 17:29)
  6. bir de 2001 avrupa basketbol şampiyonası için yapılan aski spor salonu vardır. ankara'da ivedik-karşıyaka mevkiinde bulunur. kapasitesi 6.000'dir.
    (endoplazmik retikulum, 02.10.2007 00:33)
  7. öğrenciyseniz sık sık uğradınız bir yer olabilir, malum faturasını vaktinde ödeyen adama öğrenci demezler
    (nick bulmak pek zor iş, 02.10.2007 00:44)
  8. ankaralıları hem ayaküstü hem çatır çatır düzen kurumdur. yeni yapılan veya tadilata uğrayan her binaya akıllı kartlı su sayacı takılmasını zorunlu tutar. bu sayaçlar, anasının nikahı kadar fatura döneminde birim tüketim ücretini tüketim miktarına göre kredilendirir ama aski, sayacın takıldığı yerde bir kişi mi yaşıyor on kişilik aile mi sikine takmaz.
    (herzevekil, 19.01.2009 21:15)
  9. (bkz: aski spor salonu)
    (sycrone one, 02.02.2009 00:21)
  10. abonelik ve sayaç bedeli olarak 300'erden 600 tl alan melih gökçek kuruluşu. bir su bağlatmak bu kadar pahalı mı olur.
    (yeşil başlı gövel ördek, 09.03.2009 16:15)
  11. (bkz: yedi askı)
    (ekin tarlasındaki kırmızı alıç ağacı, 09.03.2009 16:26)
  12. su abonesi olunurken akıllı sayaç bedeli adı altında alınan ücreti peşin de ödeseniz, 20 taksitle de ödeseniz aynı, yine 300 tl olarak alan kurum.
    ayrıca abonelik işlemlerini kısa zamanda ( yaklaşık 1 saat içerisinde ) halledebildiğimde beni şaşırtan kurumdur.
    (jungle, 09.03.2009 16:34 ~ 16:34)
  13. trakya, ege, balkan vs göçmenlerinin lehçelerinde düşen "h" harfiyle, sibirya kurdu haski cinsi köpeğini telaffuz şekli.

+ hüsmenim köpeği yaz günü cayır cayır yakacan sokakta beaa!
    - aman ergül dayı nerden bileyim bunun aski olduğunu!
    + evde zeytin yok sen maalledee ava atacam diye almışsın askiyi eline!
    - adi ordan be kapçik ağızlı, sen nerden anlarsın sen küpekten...
    (dertli bahattin, 09.03.2009 16:43)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil